Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

GaduAIR - świetny operator dla iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#1 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 05 października 2010 - 16:21

Jak wiadomo, nie jest łatwo o fajne pakiety Internetowe u naszych operatorów. Szczególnie dla iPhone'a, który lubi łączyć się bardzo często.

Chciałem polecić Wam GaduAIR. Na początku miałem uprzedzenia co do samej 'marki', ale ofertę mają świetną :P
Już samo doładowanie konta skutkuje przyznaniem pakietu na Internet: 30 zł - 100MB, 50 zł - 200MB. Wszystko rozliczane co 1kB. Jeśli komuś mało, to można pakiety niedrogo dokupić. Jest też jeden typowo 'komputerowy': 2GB za 33 zł.
SMSy do wszystkich sieci kosztują 6 gr, rozmowy 29 gr, ale można obniżyć do 19 (albo zamiast tego wybrać darmowe rozmowy w sieci) jeśli doładowuje się w miarę regularnie.
Warto przejrzeć dokładnie wszystkie usługi, bo jest kilka fajnych.
I ciekawostka, operator wspiera połączenie oczekujące!

W tej chwili obowiązuje taka - Promocje - Promocja za przeniesienie - promocja (30% więcej do pierwszych 12 doładowań) na przeniesienie, więc warto.
Jeśli ktoś już ma GaduAIR polecam wpisać w ustawieniach numer osoby polecającej. Dostaniecie 10% więcej z każdego doładowania na rozmowy w sieci. Chętnie podam na PW swój numer ;)

#2 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2010 - 16:57

Ja w Orange Free mam za doładowanie kwotą 25zł premie w wysokości około 2GB.Nie jest to żaden pakiet - to jest gratis, a 25zł mam na koncie na SMSy i rozmowy - więc ta oferta 'kupowania pakietów'' to żaden przełom, a raczej populizm Gadu Gadu.

#3 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 05 października 2010 - 17:04

Kryptoreklama GaduAIR - myślę że temat powinien polecieć do kosza.

#4 epi

epi
  • 184 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 października 2010 - 17:09

zgadzam sie z metalic69

#5 MrMajek

MrMajek
  • 123 postów
  • SkądTrzebiatów

Napisano 05 października 2010 - 17:48

Play fresh, dziękuję, dobranoc.

#6 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 05 października 2010 - 18:16

A jak do Ciebie dzwonią to bankrutują. Nie jest to wina Playa ale jednak patrząc z punktu połączeń przychodzących to inni finansują Ciebie. Dziękuję, nie skorzystam ale co kto woli.

#7 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 października 2010 - 19:01

@iMaks Jest tylko jedno ale. W orange musisz doładować fona za 25 żeby przedłużyć ... natomiast w gadu (ja mam to) 10 zł i masz na 3 miechy przedłużone + rózne dodatki w tym internet itd takze źle nie ma. i mi to wystarcza w pełni na miesiąc. Także wiesz. Oczywiście 2 GB to dużo bo za sam Pakiet 2 GB w gadu trzeba dac 33 zł ;p No ale wiesz - mi wystarcza 10 mb :P

#8 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 05 października 2010 - 19:07

Nie jestem w żaden sposób związany z GaduAIR. No, poza tym, że jestem ich użytkownikiem. Napisałem ten temat, bo pomyślałem, że kogoś to zainteresuje. Po prostu miło mnie zaskoczyli swoją ofertą. Nigdy nie lubiłem Play za drogie połączenia do ich sieci. Nie lubię dzwonić do ludzi z Play :P Co do Orange Free, to jest to jednak oferta nastawiona głownie na Internet. Ja wolałbym też tanio dzwonić.

#9 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2010 - 19:14

@iMaks
Jest tylko jedno ale. W orange musisz doładować fona za 25 żeby przedłużyć ... natomiast w gadu (ja mam to) 10 zł i masz na 3 miechy przedłużone + rózne dodatki w tym internet itd takze źle nie ma. i mi to wystarcza w pełni na miesiąc. Także wiesz. Oczywiście 2 GB to dużo bo za sam Pakiet 2 GB w gadu trzeba dac 33 zł ;p
No ale wiesz - mi wystarcza 10 mb :P

Jak doładowuje konto za 25zł mam bonus w postaci prawie 2GB na miesiąc, przy kwocie 50zł koło 3,5GB (jak dobrze pamiętam) na 3 miesiące
Jakie są tego plusy?
Doładowuje za tyle ile chcę - a pieniądze, które mam mogę wykorzystać na połączenia telefoniczne czy SMSy.

10mb? Dobry pakiet dla starszych nokii, gdzie korzystasz z Wapu.Dla iPhone to musi być pakiet/bonus z końcówką ''GB''.

Co do Orange Free, to jest to jednak oferta nastawiona głownie na Internet. Ja wolałbym też tanio dzwonić.

29gr za minutę - oraz 20gr za sms! Myślę, że to nie jest tak dużo, również z uwagi na to, że mamy internecik za darmo.

#10 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 października 2010 - 19:19

29 za minute do wszystkich?? a co do tego. czy te GB są ważne tyle ile ważne jest konto internetowe?? :>

#11 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 05 października 2010 - 19:26

10mb? Dobry pakiet dla starszych nokii, gdzie korzystasz z Wapu.Dla iPhone to musi być pakiet/bonus z końcówką ''GB''.

Wiesz, mi 200MB na miesiąc spokojnie wystarcza. Zależy od potrzeb.
edit: Oczywiście zakładając, że pakiet jest rozliczany co 1kB!

29gr za minutę - oraz 20gr za sms! Myślę, że to nie jest tak dużo, również z uwagi na to, że mamy internecik za darmo.

No nie jest dużo, tak 'klasycznie'.
Ja na przykład dzwonię często do kilku numerów i chcę mieć jakiś pakiet obniżający koszt połączeń do nich. Jest coś takiego w Orange Free?

#12 Leonard

Leonard
  • 1 193 postów

Napisano 05 października 2010 - 19:39

No nie jest dużo, tak 'klasycznie'.
Ja na przykład dzwonię często do kilku numerów i chcę mieć jakiś pakiet obniżający koszt połączeń do nich. Jest coś takiego w Orange Free?

Czyli jeżeli mam kilka numerów np w plusie do których częściej dzwonie, to mi obniżą do nich stawkę z tych 29gr/min ? na ile obniżają ?.
BTW. Orange Free z tego co się orientuje to jest przede wszystkim internet, dzwonienie jest tutaj dodatkiem więc taką kartę chyba mało kto pakuje do telefonu (chociaż wielkiego rozeznania to ja nie mam), Orange Free to z modemami komputerowymi sprzedają.

Pozdrawiam.

#13 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 05 października 2010 - 19:43

Ponawiam prośbę, by temat wylądował w koszu, są setki innych podobnych tematów.

#14 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 05 października 2010 - 19:48

Czyli jeżeli mam kilka numerów np w plusie do których częściej dzwonie, to mi obniżą do nich stawkę z tych 29gr/min ? na ile obniżają ?.

Do 10 gr/min i 1 gr/sms. Podajesz 5 numerów z dowolnych sieci (no, oprócz Play :P). Kosztuje to 6 zł/miesiąc, ale jak doładujesz za min. 30 zł to Ci się za darmo przedłuża na kolejny miesiąc. De facto zapłacić musisz tylko raz.

Jak tak uważacie to kasujcie. Ja tylko chciałem zwrócić uwagę na ciekawą moim zdaniem ofertę :P

#15 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 05 października 2010 - 21:21

Też mam Play fresh, w taryfie bezpłatnych sms i rozmów w Play + internet co miesiąc około 1G mi schodzi. Chętnie bym wziął abo - ale nie mają w abo taryfy z smsami (nie mają takiej ilości, jak potrzebuję)

Ponawiam prośbę, by temat wylądował w koszu, są setki innych podobnych tematów.

Jak zostaniesz moderatorem to będziesz sobie usuwał tematy, póki co przestań się powtarzać, raz powiedziałeś i jak admin to przeczyta to sam zadecyduje.

Przypomniało mi się, że jeszcze chciałem się ustosunkować do tematu - GaduAIR bym nie kupił, nigdy przenigdy, bo to od Gadu :-P

#16 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 05 października 2010 - 21:35

Za 14 ZŁ mam wykupiony 300MB ryczałt 1Mb/1Mb w ERA po przekroczeniu 300Mb prędkość zwalnia ale nawet za dodatkowy 1 kb nie płacę!

blueconnect 9 9 zł z VAT 6 miesięcy 1Mbps / 1Mbps
blueconnect 12 12 zł z VAT 1 pełny Cykl Rozliczeniowy 1Mbps / 1Mbps
blueconnect 14 14 zł z VAT 6 miesięcy 1Mbps / 1Mbps
blueconnect 18 18 zł z VAT 1 pełny Cykl Rozliczeniowy 1Mbps / 1Mbps
blueconnect 39 39 zł z VAT 6 miesięcy 7.2Mbps / 1.9Mbps
blueconnect 49 49 zł z VAT 1 pełny Cykl Rozliczeniowy 7.2Mbps / 1.9Mbps
blueconnect 55 55 zł z VAT 6 miesięcy 7.2Mbps / 1.9Mbps
blueconnect 69 69 zł z VAT 1 pełny Cykl Rozliczeniowy 7.2Mbps / 1.9Mbps

100 MB transferu w danym Cyklu rozliczeniowym dla usługi blueconnect 9 i blueconnect 12
300 MB transferu w danym Cyklu rozliczeniowym dla usługi blueconnect 14 i blueconnect 18
2 GB transferu w danym Cyklu rozliczeniowym dla usługi blueconnect 39 i blueconnect 49
5 GB transferu w danym Cyklu rozliczeniowym dla usługi blueconnect 55 i blueconnect 69

Blueconnect w telefonie. Ile to kosztuje? - era.pl

#17 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2010 - 21:42

29 za minute do wszystkich?? a co do tego. czy te GB są ważne tyle ile ważne jest konto internetowe?? :>

Tak, smsy jak i koszt minuty jest do wszystkich sieci.
Darmowe GB są ważne według opisu, który podałem wyżej - doładowanie 25zł - 1GB - 1 miesiąc, 50zł -+ 2,27GB - 3 mies.
Jeżeli nie wykorzystasz pakietu do końca twania okresu, kiedy możesz go używać - wystarczy doładować konto.
Oczywiście za doładowanie 5zł też dostajesz gratisowe dane transferowe :

5zł - 152mb
10zł - 152mb

Zawsze coś - najważniejsze jest to, że jak doładowujesz za 25zł (w tym wydajesz np. 10zł na pakiet i zostaje Ci tylko 15zł) to tutaj masz pakiet GRATIS a całe 25zł na wykorzystanie na rozmowy, lub SMSY!

Więcej informacji : Orange

#18 Mikeman

Mikeman
  • 82 postów

Napisano 07 października 2010 - 11:29

Jak dla mnie ten temat był strzałem w dziesiątkę- zamierzam zmienić sieć i rozglądam się po rynku nie tylko za ofertami, ale także za opiniami, bo wiadomo że to, co na papierze, to jedno, a to co w rzeczywistości, to drugie. Rzeczywiście Orange Free daje ogromną ilość GB, Gaadu ma sporo promocji i rozliczanie co 1kb (ale: jako że jest tam sporo promocji, to ciekawe jak długo zostaną utrzymane), w plusie (jak dla mnie) dobrą opcją jest Superkarta (czyli oferta bez simu) + pakiet np 500mb za 15 zł (ale w jego ramach i tak później nie płaci się za transfer,a ograniczane są szybkości). Era ma raczej biedne te swoje blukonekty, a w Playu kkwestia zasiegu i roamingu go praktycznie wyklucza.

#19 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 14:22

Orange rozlicza co 100kb (tak mi się wydaje). Generalnie oferta dobra dla kogoś kto mało smsuje.
Tu bardzo fajna tabelka:

Dołączona grafika

#20 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 07 października 2010 - 16:22

no wlasnie co 100 kb - czyli pobierze tylko np 10 kb za maila automatycznie i pobierze 100 kb ... Czyli 10 razy pobierze na dzien to juz 1 MB ... Na necie to samo. Takze wole co do kilobajta ;)

#21 Kubus_PL

Kubus_PL
  • 141 postów

Napisano 07 października 2010 - 16:23

Po przeanalizowaniu ofert wszystkich operatorów prepaid też wybrałem GaduAir. Bezkonkurencyjnie najtaniej. Na miesiąc za piątaka kupuję sobie 100 mb rozliczane co 1 kb i jest super. To, że ktoś z 500 postami na koncie poleca najlepszą ofertę do internetu, nie oznacza jeszcze kryptoreklamy...

#22 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 16:46

To, że ktoś z 500 postami na koncie poleca najlepszą ofertę do internetu, nie oznacza jeszcze kryptoreklamy...

Nigdy nic nie wiadomo ;).
GaduAir ma pewnie również świetny zasięg?
Ile oni mogą mieć anten?Jedną na miasto?
Chyba, że korzystają od któregoś z operatorów.

#23 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 16:58

Dzialaja na nadajnikach polkomtela kolego wiec wcale nie jest źle

#24 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 07 października 2010 - 17:00

Korzystają z nadajników Plusa. Zasięga taki jaki być powinien. Jestem u nich od roku i tak jak przez pierwsze 2 miesiące ostro na nich narzekałem (byli w fazie docierania) tak teraz nie mam absolutnie do czego się przyczepić. Wcześniej byłem w Orange przez 7 lat. Jak dla mnie niebo (GG) i ziemia (Orange). Aktualnie nie myślę absolutnie o zmianie operatora bo mam dokładnie to czego potrzebuję.

#25 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 17:07

Plus - czyli swoich nie posiadają, to nie wróży im rozrostu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych