Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Newsweek na Ipada

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#51 zolw-ed9

zolw-ed9
  • 119 postów
  • SkądKalisz, Zielona Góra

Napisano 16 listopada 2010 - 20:56

Wlasnie wyszla aktualizacjaa Newsweeka na pada. Twierdza ze poprawili stabilnosc dzialania. Jak u was? U mnie na 4.2GMb nici - wywala natychmiast po jej odpaleniu.

#52 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 listopada 2010 - 22:13

GM2 moze nie zaraz, ale ściągnąć zakupionego nie pozwala.

#53 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 23:41

Alcze czego oczekujecie, ze aplikacja pisana pod 3.2.x ma dzialac na becie 4.2? Bedzie 4.2 oficjalnie, pewnie wyjdzie akyualizacja do 4.2, zupelnie nie rozumiem tych narzekan...

#54 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 listopada 2010 - 23:56

Beta to beta. To jest GM. W opisie programu jest, ze działa na 3.2.2 i wyżej. Na 3.2.2 tez sie wysypuje. Poza tym nie widzę tu narzekań, a Twój post kompletnie nic nie wnosi do tematu.

#55 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 17 listopada 2010 - 00:02

GM to jest beta, zrozumcie to wreszcie. Nawet obecne wydarzenia i wydanie drugiego GM niczego Was nie nauczyły. Choć oczywiście skoro aplikacja nie działa pod 3.2 to jest już poważniejszy problem

#56 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 listopada 2010 - 00:28

dziala pod 3.2.2 tylko nie wszystkim :)

#57 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 17 listopada 2010 - 08:23

Ja własnie dostałem od nich takiego maila:

Miło nam poinformować, że za kilka dni będzie dostępna nowa wersja (1.5) aplikacji Newsweeka. Jej instalacja powinna rozwiązać większość problemów związanych ze stabilnością, które mają obecnie miejsce na niektórych urządzeniach.

Aplikacja Newsweek PL w wersji 1.5 umożliwia także wznowienie pobierania wydań ze sklepu po przerwaniu połączenia internetowego. Podjęliśmy jednocześnie decyzję o rezygnacji z oddzielnego layoutu dla orientacji pionowej iPada. Dzięki temu zmniejszymy wagę kolejnych wydań o kilkadziesiąt procent a co za tym idzie czas pobierania cyfrowego Newsweeka.

Wszelkie kłopoty z pobieraniem zakupionych wydań prosimy zgłaszać bezpośrednio do naszego dostawcy infrastruktury internetowej pod adresem WoodWing - Feedback Form. Jednocześnie przypominamy, że za zakup wydania cyfrowego opłata pobierana jest tylko raz. Oznacza to, że wydanie można skasować z pamięci iPada a następnie w dowolnym momencie pobrać ponownie za darmo. Jakkolwiek, wszelkie reklamacje dot. zakupu wydań można zgłaszać bezpośrednio via App Store.

Docierają do nas sygnały o problemach dot. współpracy aplikacji Newsweeka z testową wersją systemu iOS 4.2. W tym momencie przygotowujemy kolejną wersję aplikacji Newsweeka (1.6), która bez problemów będzie współpracować z najnowszym systemem operacyjnym Apple. Jej publikację planujemy na przyszły tydzień.

W trosce o Państwa satysfakcję prosimy o zgłaszanie wszelkich uwag i problemów na adres mejlowy tablet@newsweek.pl.

#58 zavader

zavader
  • 298 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 listopada 2010 - 08:30

No, wygląda profesjonalnie, choć szkoda, że rezygnują z wydania pionowego, bo dla mnie jest ono najwygodniejsze.

#59 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 listopada 2010 - 09:29

No nie da sie ukryc, ze to dziwna decyzja. Raczej zniechecili mnie do zakupow.

---------- Wpis dodano o 09:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:26 ----------

GM to jest beta, zrozumcie to wreszcie. Nawet obecne wydarzenia i wydanie drugiego GM niczego Was nie nauczyły.

Konwencja nazewnictwa w produkcji softu (i nie tylko) wbrew pozorom nie jest sobie a muzom. Okreslenia beta, alfa, delta czy gamma maja swoje znaczenie i zasadniczo roznia sie poziomem rozwoju i bliskoscia do finalnego produktu. Takoz GM ktory jest RC czyli do bety mu daleko. Wiec oczywiscie bede sie upieral i nalegal na nie mylenie tych dwoch pojec.

#60 pangelard

pangelard
  • 140 postów

Napisano 17 listopada 2010 - 14:41

ja tez dostalem dokładnie takiego samego maila, bo w pewnym momencie aplikacja mnie wywalala od razu po uruchomieniu, bez wzglegu na to jakich sztuczek probowałem. To bylo w weekend. Ale od poniedzialku samo mi zaczelo normalnie dzialac. Ktos pisal, ze nie cale wydanie sciaga sie na ipada i ze czesc rzeczy sciąga sie przez internet w momencie oglądania. Więc idąc tym tropem. moze to nie problem w sama aplikacją, a serwerem z którym aplikacja sie próbuje łączyć?!

#61 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 listopada 2010 - 14:50

4.2 GM i wywala od razu. To wina aplikacji a nie softu. Jeżeli wszystkie inne aplikacje działają z nowym softem to co przeszkadza newsweekowi? Najgorsze jest to, że zapłacić za nowe wydane się da. Program wysypuje się później...

#62 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 postów

Napisano 24 listopada 2010 - 18:34

Witam Ja dzis otrzymałem takiego mail od działu pomocy Newsweeka " Szanowny Panie, Dziękujemy za e-mail. Rozwiązaliśmy już problemy dot. współpracy aplikacji Newsweeka z najnowszą wersją systemu iOS 4.2. Mamy gotową aktualizację aplikacji Newsweeka (wersja 1.6), która jest w pełni kompatybilna z nowym systemem operacyjnym. Zostanie ona opublikowana, gdy tylko otrzyma akceptację od Apple. Niestety, nie mamy wpływu na czas trwania tej procedury. Liczymy, że aktualizacja będzie dostępna do pobrania w ciągu kilku dni. Z poważaniem, Zespół wydania cyfrowego Newsweek Polska W dniu 10-11-22 22:13, Sebastian pisze: Witam Dokonałem zakupu numeru z 28/11 i po wpisaniu hasła do iTunes aplikacja zawiesza się i wyrzuca mnie do glownego ekranu. Ponowne uruchomienie aplikacji powoduje powtórne zawieszenie. Proszę o informacje co mam zrobić aby aplikacja działała poprawnie. Sprzęt: iPad 3G System: iOS 4.2.1 Pozdrawiam Sebastian Wysłane z iPada "

#63 magnat1310

magnat1310
  • 29 postów

Napisano 27 listopada 2010 - 10:02

Newsweek strzelił w 10. To jest właśnie to! W prasie elektronicznej podstawą powinna być opcja zakupu DOWOLNEGO numeru za niższą cenę - i Newsweek to właśnie będzie umożliwiał. Wcześniej już sobie myślałem, że może czasem bym sobie kupił e-gazetę Wyborczą, ale jak nie mam opcji kupienia pojedynczego numeru, tylko muszę brać prenumeratę, to dziękuję. Pierwszy darmowy numer Newsweeka przeczytałem w zasadzie w całości i na pewno jeszcze niejeden numer kupię. Treści dodane żądzą!

przecież można kupić pojedyńcze wydanie - wystarczy wybrać opcję zakup aktualne wydanie

#64 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 grudnia 2010 - 17:37

Jest update programu, mimo ze juz mi nie wywala i sciagnalem najnowszy numer bez problemu, ale nie moge go zainstalowac, bo po chwili instalacji jest ' wystapil nieocsekiwany blad'

#65 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 stycznia 2011 - 16:11

Macie najnowszy numer? Nie pokazuje mi sie w sklepie :( macie tak samo?

#66 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 16:56

Nie.... ja widzę i właśnie kupiłem dzisiejszy numer... Natomiast zauważyłem przy zakupie dwóch poprzednich numerów dziwną rzecz: mimo iż w "sklepie" widocznym z poziomu aplikacji "Newsweek" cena egzemplarza to 0,79 EUR, mnie z karty kredytowej schodziło po 1 Euro... Napisałem w tej sprawie do wydawcy tygodnika i czekam na odpowiedź.

#67 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 stycznia 2011 - 17:03

Daj znac jak Tobie odpisza. Odinsatlowalem i zainstalowalem ponownie i juz mi dziala poprawnie.

#68 fpuchalski

fpuchalski
  • 129 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 17:55

A macie może informacje nt. Polityki na iPada? Na razie w dwóch wydaniach papierowych wydawca wrzucił skromną zajawkę, że od stycznia będzie aplikacja Polityki (na wzór Newsweeka). Szczegóły?

#69 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 20:00

Dziś pobrałem darmowy numer i jestem zachwycony. Jednak poczekam na opcję prenumeraty. Ciekawi mnie cena takowej.

#70 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 20:37

Natomiast zauważyłem przy zakupie dwóch poprzednich numerów dziwną rzecz: mimo iż w "sklepie" widocznym z poziomu aplikacji "Newsweek" cena egzemplarza to 0,79 EUR, mnie z karty kredytowej schodziło po 1 Euro... Napisałem w tej sprawie do wydawcy tygodnika i czekam na odpowiedź.

Okazuje się, że to przypadek, że w jednym czasie "spotkała się" transakcja zakupu Newsweeka (za 0,79 EUR) z obciążeniem mojej karty na 1 EUR.

Z tego co udało mi się ustalić, to te "transakcje" na 1 EUR, to w nomenklaturze bankowej tzw. hold, które polegają na tym, że sprzedawca (w tym wypadku iTunes/AppStore) co jakiś czas obciąża "testowo" moją kartę kredytową, ale docelowo transakcja nie jest księgowana. Ja dostawałem informację na ten temat, bo włączyłem sobie powiadamiania o wszelkich ruchach na koncie karty, ale jak sprawdziłem ostatni wyciąg, to faktycznie tych pieniędzy ode mnie nie pobrano... I gdyby nie wspomniane powiadomienia, to nawet bym nie wiedział o takich praktykach iTunes/AppStore...

#71 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 14:19

W jaki sposób skopiować na Maca przeczytane numery i skasować je z iPada?

#72 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 22:55

A po co zgrywać je na maca?

#73 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 stycznia 2011 - 22:59

W sumie opcja kasowania powinna byc, bo za rok moze sporo miejsca zajmować, rzeczywiscie teraz takiej opcji brak.

#74 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 23:08

A po co zgrywać je na maca?

Po to żeby je mieć jeśli za jakiś czas chciałoby się wrócić do jakiegoś artykułu.
Na iPadzie zabierają sporo miejsca, jeśli każdy numer waży 250 MB, to po roku wszystkie egzemplarze zajmą 13 GB dlatego chciałbym je usunąć z iPada ale zachować je na twardym dysku iMaca.

#75 fpuchalski

fpuchalski
  • 129 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 23:11

Nie o Newsweeku, ale o GW na iPada:
[url=http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,8909024,Gazeta_Wyborcza_dostepna_na_iPada.html]Gazeta Wyborcza dostępna na iPada[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych