Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Newsweek na Ipada

• Please log in to reply
87 replies to this topic

#26 haken

haken
  • 45 posts

Posted 25 October 2010 - 19:18

Sposob na zwiechy po sciagnieciu 2 numeru Newsweeka 1. Odinstaluj aplikacje Newsweek Polska 2. Zainstaluj ponownie 3. Sciagnij drugi numer 4. Po sciagnieciu wyjdz z aplikacji 5. Wejdz ponownie - nie bedzie wywalalo juz do SB po otwarciu wydania 6. Mozesz ponownie sciagnac pierwszy numer bezplatny. Po sciagnieciu wychodzac zwyczajowo z aplikacji (nie otwierajac numeru) U mnie zadzialalo. Zero zwiechow od czasu powyzszych zabiegow. Pkt 4 to dmuchanie na zimne ale probowalem myslec prewencyjnie;) mam nadzieje ze wam to cos pomoze... Uwaga! Kupujac ponownie numer Neewsweeka nie placisz drugi raz! Jest free. Ot, caly urok Itunes i in-app purchase:) Fajne.

#27 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 25 October 2010 - 20:09

Soft 4.2. Wywala do SB za każdym razem od pokazania się numeru 2. Przedtem było ok.

#28 zolw-ed9

zolw-ed9
  • 119 posts
  • SkądKalisz, Zielona Góra

Posted 25 October 2010 - 20:15

Haken odinstalowalem i zainstalowalem ponownie. Teraz wywala mnie jeszcze szybciej - po wyswietleniu poczatkowego napisu Newsweek.

#29 szad

szad
  • 431 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 October 2010 - 22:17

dziwne, u mnie na 3.2.2 dziala rewelacyjnie.. i z pierwszym i z drugim numerem.

#30 killo

killo
  • 172 posts

Posted 26 October 2010 - 09:33

A jak wyglada kwestia reklamacji jak bym chcial od nich zwrot bo wywala ?

#31 szad

szad
  • 431 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 October 2010 - 10:30

w mailu z rachunkiem z itunes na dole masz taka opcje.. reklamacji.

#32 E2rd

E2rd
  • 3 posts

Posted 26 October 2010 - 19:52

Haken odinstalowalem i zainstalowalem ponownie. Teraz wywala mnie jeszcze szybciej - po wyswietleniu poczatkowego napisu Newsweek.

Coś namieszali - ja mam to samo :(

#33 P.J.

P.J.
  • 25 posts

Posted 27 October 2010 - 14:48

Mnie również wywalało. Przechytrzyłem jednak urządzenie ;) Po naciśnięciu ikonki uruchamiania aplikacji od razu naciskałem na ekran, żeby zmienić stronę, przewinąć itp. Udało mi się wtedy wejść do sklepu gdzie pojawił się już nowy numer i nie wywaliło mnie.

#34 slawek20053

slawek20053
  • 47 posts
  • SkądWROCŁAW

Posted 27 October 2010 - 19:17

Niestety u mnie również wywala. Nie pomaga w zasadzie żadna z wcześniej opisanych rad. Musi to być ewidentna wina programu. Tak dla ciekawości do dzisiaj nie otrzymałem żadnej informacji o zakupie aplikacji i nowego numeru więc nie mogę reklamować. Czy ktoś może wie czy może trzeba coś zaznaczyć w koncie apple itunes store?

#35 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 October 2010 - 14:18

Mnie także wywala do SB. Sft 4.2. Ale ogólnie aplikacja powinna zostać cofnięta z app store i poprawiona. Np. Zdjęcia bardzo powoli się wyostrzają itd. Ma mnóstwo błędów jeszcze.

#36 colinQ

colinQ
  • 182 posts
  • SkądLębork

Posted 29 October 2010 - 23:12

Ja podobnie jak @P.J. przechytrzyłem aplikację. Ale mimo wszystko aplikacja działa jak kupa. Mam nadzieję, że na dniach jakiś update wyjdzie.

#37 melag

melag
  • 5 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 October 2010 - 00:35

U mnie na sofcie 3.2.2 czystym, śmiga bez żadnych problemów.

#38 yahuto

yahuto
  • 323 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 November 2010 - 16:28

probowalem roznie i jest efekt ... pobralo mi razem 7 dolcow ;-)

#39 zolw-ed9

zolw-ed9
  • 119 posts
  • SkądKalisz, Zielona Góra

Posted 03 November 2010 - 17:55

No to wygląda na to że na 4.2 GM śmiga :) pobieram darmowke nr 43. Ale dlaczego mam dwa razy placic za wydanie nr 44 ( pierwszy platny), jezeli tydzien temu za niego zaplacilem i nie moglem pobrac z ich winy? Chyba śmieszni są. No cóz. Pazera na pienązki panuje w Newsweeku. Ech sie wq. Dzisiaj piszę do nich maila. Z zalacznikiem mojego billingu z i IStore'a. Ciekawe jak sie do tego ustosunkują. Wiem ze to grosze... ...ale "...w imię zasad sk...". :/

#40 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 November 2010 - 18:10

Przeciez kupujesz przez AppStore wydania a nie rpzez newsweeka wiec jak Ci drugi raz pobralo z tego samego konta AppStore to piszesz reklamacje do Apple...

#41 yahuto

yahuto
  • 323 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 November 2010 - 19:25

Przeciez kupujesz przez AppStore wydania a nie rpzez newsweeka wiec jak Ci drugi raz pobralo z tego samego konta AppStore to piszesz reklamacje do Apple...

wiem ;-) czekam na zaksiegowanie

#42 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 03 November 2010 - 19:57

No właśnie... ja miałem problemy z pobraniem dwóch ostatnich numerów i parę razy klikałem "kup" i zaczynałem ściąganie, ale z konta zeszło mi za każdym razem tylko po 0,79 € za numer...

BTW:: czy wiecie może jaką wielkość ma plik z Newsweekiem? Raz dwukrotnie ciągnąłem jeden numer przez 3G i jakoś szybko wyczerpało mi się konto w iPlusie.

I jeszcze jedno pytanie: czy filmy/klipy zawarte w gazecie też są od razu pobierane, czy one idą dopiero jak się je chce odtworzyć? Duża zwłoka lub nawet problemy z odtwarzaniem wskazują na ten drugi przypadek... Klipy w Wysokich Obcasach działają zdecydowanie lepiej...

#43 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 November 2010 - 20:04

No właśnie... ja miałem problemy z pobraniem dwóch ostatnich numerów i parę razy klikałem "kup" i zaczynałem ściąganie, ale z konta zeszło mi za każdym razem tylko po 0,79 € za numer...

To reklamuj.

BTW:: czy wiecie może jaką wielkość ma plik z Newsweekiem? Raz dwukrotnie ciągnąłem jeden numer przez 3G i jakoś szybko wyczerpało mi się konto w iPlusie.

Darmowe wydanie ma 217MB

#44 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 03 November 2010 - 20:17

To reklamuj.

Źle mnie zrozumiałeś... miałem problemy i pobierałem te dwa płatne wydania po kilka razy, ale zapłata z konta zeszła mi tylko jedna za każdy numer.

#45 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 03 November 2010 - 20:59

Też mam ten problem. Czasami pomaga natychmiastowa zmiana orientacji ekranu po uruchomieniu aplikacji. Natomiast nie sądzę żeby komuś udało się pobrać trzy wydania. Udało się to komuś?

#46 szad

szad
  • 431 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 November 2010 - 21:04

jo mam 3szt.. tylko raz aplikacja sama sie wylaczyla.

#47 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 03 November 2010 - 21:09

Mnie po tych chwilowych problemach udało się pobrać wszystkie trzy. A co do zamykania się Newsweeka, to faktycznie ten problem u mnie też występuje, ale jak kilka razy pod rząd go otworzę, to w końcu "zaskakuje" i już się nie zamyka ;-) Z odtwarzaniem filmów/klipów jest też coś nie tak... ładują się strasznie długo i najczęściej bezskutecznie...

#48 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 November 2010 - 22:02

Źle mnie zrozumiałeś... miałem problemy i pobierałem te dwa płatne wydania po kilka razy, ale zapłata z konta zeszła mi tylko jedna za każdy numer.

Faktycznie, zrozumialem ze za kazde pobranie Ci zjadlo 0,79€.

#49 niekumaty

niekumaty
  • 250 posts

Posted 04 November 2010 - 11:03

I jeszcze jedno pytanie: czy filmy/klipy zawarte w gazecie też są od razu pobierane, czy one idą dopiero jak się je chce odtworzyć? Duża zwłoka lub nawet problemy z odtwarzaniem wskazują na ten drugi przypadek... Klipy w Wysokich Obcasach działają zdecydowanie lepiej...

Filmy nie znajdują się w ściągniętym materiale - iPad każdorazowo łączy się z siecią, kiedy chcesz je oglądać.

#50 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 04 November 2010 - 11:53

Tak myślałem... i nie jest to dobry pomysł, bo zarówno nie da się ich szybko obejrzeć, jak też każdorazowe ściąganie plików może nabijać koszty gdy używa się połączenia 3G... W przypadku klipów powinien być jakiś wybór: ściągam w całości (i zajmuję pamięć iPada) lub oglądam on-line godząc się na opóźnienia i brak płynności oraz ewentualne koszty transmisji danych przez 3G.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users