Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

3GS vs HTC Desire

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 astonmarcin

astonmarcin
  • 358 postów
  • SkądKłodzko

Napisano 04 października 2010 - 15:07

Co wybrać, chcę kupić używanego w okolicach 1000zł priorytety muzyka,internet, aplikacje i gry wg mnie internet porównywalnie gry 3GS wygrywa aplikacje remis ze wskazaniem na 3GS muzyka 3GS ?? Kurcze mam mętlik w głowie Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

#2 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2010 - 15:34

Moim zdaniem Desire wygrywa jeśli chodzi o Internet: większy ekran o dużo większej rozdzielczości, możliwość doinstalowania flasha. Reszta to jak dla mnie 3Gs. BTW gdzie można kupić te telefony w takiej cenie?

#3 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 04 października 2010 - 15:36

Desire ogólnie sprzętowo miażdży 3GS'a , bo ma zegar 1GHZ i 576MB ramu , na Androidzie masz obsługę Flasha w przeglądarce , lepszy aparat 5mpx , wyższą rozdzielczość 480x800(prawie jak iP4 lecz to prawie robi różnicę) Osobiście bym wybrał HTC , jedyną wadą mogą być gry i więcej aplikacji w Appstore , lecz one coraz gorzej będą działać na 3GS , ponieważ coraz więcej developerów robi gry już pod kątem 4-ki. Ja brałbym HTC , a najlepiej iPhone 4 , który oprócz flasha ma wszystko jak dla mnie.Trochę gier z iP'a będzie na Androidzie , ale tylko trochę , brak gamecenter , jeżeli bardzo ci zależy na grach to jesteś skazany na iPhone , a jeżeli tak tylko od czasu do czasu to lepiej HTC. @up Podejrzewam , że na allegro ze zjechanymi tyłami całymi porysowanymi , jak nie które te iPhone'y widzę na allegro to jestem w szoku gdzie ludzie je trzymają. PS. HTC można łatwiej dostać w lepszym stanie gdyż jego tył nie jest z jakiegoś plastiku lakierowanego tylko normalnego , który tak się nie rysuje i nie ma go jak zarysować.

#4 astonmarcin

astonmarcin
  • 358 postów
  • SkądKłodzko

Napisano 04 października 2010 - 15:42

aero a co powiesz o muzyce ? najważniejsza jest dla mnie muzyka, potem gry i internet i appsy jakoś mam wrażenie że android nie oferuje takich appsów i gier jak appstore a z resztą gry na 3gsie raczej będą działać tak jak na iP4 największa różnica jest między 3g i 3gs np taki epic cytadel i 3gs i 4 dają ładnie radę co do procka to nie tylko taktowanie sie liczy ten z 3gsa mało co odstaje od tego 1ghz snapdragona

#5 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 04 października 2010 - 15:49

Gry chodzą podobnie ponieważ na 3GS masz rozdziałkę tylko 320x480 jak dobrze pamiętam , a na iP 4 640x960 , więc tutaj mamy wyższą rozdzielczość i lepsze bebechy , a tam niższą i wydajność jest podobna przez to. Co do muzyki to nie wiem jak jest ja mam tylko 2G i 4 , a na tym HTC nie słuchałem muzyki. Różnica między 2G , a 4 jest znaczna(zwłaszcza w firmowych słuchawkach(w 3GS dostajesz takie same jak do 4)) , ciężko ocenić pod kątem samej muzyki.Podejrzewam , że do 3GS dostaniesz lepsze słuchawki niż do HTC(w HTC masz radio FM , a na iP tylko przez wi-fi lub EDGE/3G) Ja osobiście bym brał HTC , bo ta rozdzielczość ostatnio jak brałem w rękę swojego 2G to już nie daje rady , widać to zwłaszcza przy przeglądarce internetowej. PS. Mało odstaje , bo sytuacja jest jak przy 3GS i 4 , niższa rozdziałka i lepsza wydajność , a tam wyższa i ta "sama wydajność"(wiadomo , że przy jakiś innych aplikacjach może być lepiej).

#6 astonmarcin

astonmarcin
  • 358 postów
  • SkądKłodzko

Napisano 04 października 2010 - 15:57

ale co do tych aspektów co podałem to wg mnie chyba 3gs lepszy? bo coś mi ten android tak średnio pasuje tzn mam wrażenie że ten market ichni jest gorszy od appstore'a

#7 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2010 - 16:11

Jeśli chodzi o muzykę to wiedz że wbudowany odtwarzacz (na Androidzie) jest słabszy od aplikacji iPod. Trzeba się za czymś innym rozejrzeć. Nie wiem jak z jakością dźwięku. A co do marketu - tak, jest gorszy. Spam, słaba organizacja. Ale za to możesz sobie wybrać przeglądarkę (na iPhone wszystko bazuje kawałku kodu webkita który siedzi w sofcie).

#8 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 04 października 2010 - 16:12

W kwestii gier na pewno i pewnie muzyki , ale tej muzyki nie byłbym taki pewien czy będzie jakaś kolosalna różnica.Ja szczerze mówiąc zawsze iPhone'a ceniłem właśnie za świetnie rozwijający się Appstore i jest tam na pewno więcej aplikacji i będzie więcej , bebechy w iPhone zawsze nie były jakieś świetne(no teraz dopiero 4 pokazała klasę , miażdżąc każdy inny telefon) , ale szczerze mówiąc przy premierze 3GS byłem bardzo zawiedziony jak słabe bebechy apple wsadziło i nie podwyższyło rozdziałki , aparat 3.2mpx(stary SE k800i z 2005r już miał tyle...) Telefon działa na pewno szybko i sprawnie , ale ta rozdziałka sam nie wiem zastanów się nad tym i wybierz.

#9 astonmarcin

astonmarcin
  • 358 postów
  • SkądKłodzko

Napisano 04 października 2010 - 16:16

ale na tej rozdziałce wcale to wszystko źle nie wygląda :) gry appsy itd ;) czyż nie ?

#10 mass1

mass1
  • 19 postów

Napisano 04 października 2010 - 16:43

Mam 3gs jb, brat desire. Jeśli chodzi o system i funkcjonalność według mnie 3gs wygrywa, nie wiem jak ty ja zwracam uwagę na najmniejsze detale. W 3gs widać że system jest bardziej dopracowany, nie przycina lepiej reaguje na dotyk, iphone jest bardziej intuicyjny. iTunes vs market na korzyść apple - wygląd, działanie, ilość aplikacji. Przyjemność z przeglądania internetu, grania na iPhone nie porównywalna z desire. Ekran lepszy w desire ale bateria nędzna. Radze Ci pobaw się obydwoma telefonami.

#11 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 04 października 2010 - 16:56

@aerO^ jakie TY głupoty piszesz :) aż się włos na głowie jeży :) no fakt ze lepsze bebechy ma Desire od 3GS ale co z tego wynika? jeszcze lepsze parametry ma iP4, a jeśli chodzi o gry to nie odstaje 3GS od 4 Na Twoim miejscu nie słuchałbym go bo dużo poczytał ale nic nie wie: "aparat 3.2mpx(stary SE k800i z 2005r już miał tyle.." niech sobie porówna fotki k800i i iP i da znać:)

#12 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2010 - 18:23

@aerO^ tak się składa, że iPhone 4 nie jest najmocniejszym telefonem na rynku (hardware ofc).

#13 bartg

bartg
  • 259 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 04 października 2010 - 19:03

nie porównujcie aparatów po megapikselach. Przykład? SE k800i robi cudowne zdjęcia, przepiękne a ma 3,2 mpx SE Yari ma 5 mpx a zdjęcia robi koszmarne, o wiele gorsze niż wyżej wspomniany se k800i

#14 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 postów

Napisano 04 października 2010 - 19:37

To teraz ja, miałem 3G, żona zabrała musiałem wziąc Desire. Telefon jest ok, jak się popatrzy na specyfikacje to miażdzy IP. Rozpakowałem włączyłem, pierwszy error nie może połączyć się z gmailem i zaimportowac kontaktów. WTF ok zajmę się jutro idę spać, hmm telefon nie ma wyłącznika dzwięku, trzeba odblokować telefon sciszyć telefon, no dobra dziecko spi telefon sciszony, zobaczymy jakąś grę, hmm na Market żadnej fajnej nie ma, instaluje pasjansa dla żony, zainstalował się włączenie wyłączenie delete, nikt takiego crapu nie opublikuje na AppStore, wygląda gorzej niż na spectrum. dobra angry birds wersji pełnej brak ale jest lite, pierwszy install się nie powiódł (ta sytuacja powtarza się często) druga próba ok, od razu wita mnie mega głośna muzyka, dziecko w ryk. Zajebiscie telefon sciszony ale nie dotyczy to gier i aplikacji grrrr. Nastepny dzien rano idę pobiegą, runkeeper jest ale jakiś okrojony, oczywiscie nie można zainstalować pełnej wersji bo płatna, odtwarzacz muzyki jakiś kulawy, słuchawki takie sobie, średnie, trzy przyciski ok, kabelek sztywny słuchawki niewygodne. Jedziemy do pracy, oczywiscie nawigacji brak bo nie można kupić nic w markecie, za to w momencie wejscia w zasięg 3g zaimportowały się kontakty z gmaila. W pracy próba udostępnienia internetu przez telefon do laptopa się nie powiodła bo windows nie znalazł sterowników. oczywiscie telefon z ery więc nie można (wtedy) zainstalować aktualizacji. Próba zainstalowania ksiązki do czytnika ebooków to jakieś 3 godziny na forum. Nie przypuszczałem że będzie mi brakowac itunes. Sposób odbierania telefonu jest niewygodny i wyciągając telefon z kieszeni albo go odbiorę albo odrzucę. I tak dzień w dzień, kupa małych wkurzających drobiazgów. Ok teraz plusy + apart z LED zdjęcia wychodzą bardzo bardzo ładne, + szybki fix, nawigacji łapie błyskawicznie. + ładny ekran, mniej precyzyjny w dotyku ale kolory żywsze i bardziej mi się podoba. + obudowa trochę plastikowa ale w dotyku przyjemna chociaż nie ma tego wyglądu IP. + hot spot i latarka w najnowszym patchu, działają poprawnie miły dodatek. + dobry klient poczty Ogolnie gdybym kupił telefon bez posiadania IP zrobiłbym wielkie OOOOOO!!! i byłbym w niebowzięty, natomiast po IP pozostaje pewien niesmak. Dla power userów doskonały, dla ludzi chcących używac telefonu bez siedzenia na forach z dostępem do doskonałych aplikacji na AS(market to jakaś pomyłka) polecę Iphone

#15 astonmarcin

astonmarcin
  • 358 postów
  • SkądKłodzko

Napisano 04 października 2010 - 20:08

dzięki borys_wrocek za bardzo wyczerpujący post przekonałeś mnie do iPka kurcze już miałem prawie w ręce dobrego iP3GS i się koleś wycofał :/ Grr muszę znowu szukać

#16 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 października 2010 - 09:51

To co opisal borys_wrocek to standardowe przezycia z Androidem - mialem podobnie z Galaxy S. Przez pierwsze 3 dni rwalem wlosy z glowy, nastepny tydzien walki z systemem zeby to doprowadzic do uzytku a pozniej pogodzenie sie z losem jednak niesmak pozostal. Sprzetowo natomiast moge dodac tyle ze Desire jak wszystkie HTC w kwestii jakosci dzwieku jest sredniawy i zarowno iPhone 3G, 3GS jak i 4 brzmia od niego znacznie lepiej. Galaxy S z drugiej strone brzmi bardzo dobrze (kodek Wolfsona) ale jednak do iPhonow mu brakuje (moze to byc kwestia software lub zle zaplanowanego hardware ale telefon szumi i lubi sobie trzasnac bez powodu). Do tego dochodza czeste problemy z touchscreen w Desire (ekrany HTC lubia sie gubic przy wiecej niz 1 punkcie kontaktu z ekranem). HTC Desire moze sprzetowo jest lepszy od iPhone 3GS ale co z tego skoro ma kiepski software. Wybor 3GS jest zdecydowanie lepsza decyzja.

#17 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 05 października 2010 - 10:48

astonmarcin-dla mnie glownym kryterium wyboru bylby system a nie bebechy,uzywam obecnie LG Swifta na androidzie,fonik naprawde fajny,ale android 1.6 na nim to porazka,czesto sie wiesza,sam od siebie zmiania dzwonki przy kontaktach,blokuje sie ekran a szybkosc dzialania pozostawie wiele do rzyczenia.Jesli po pazdziernikowej aktualizacji do 2.1 nic sie nie zmiani to pod choinke wracam do iP 3GS(czworka jeszcze za droga) Czegos takiego nigdy nie mialem w iPku 2G.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych