Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

wolno ładujące się strony/appstore

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 mroczek8

mroczek8
  • 5 posts

Posted 03 October 2010 - 18:50

Witam Od kilku tygodni jestem posiadaczem iPada 32gb 3g i od paru dni mam problem z wczytywaniem się w safari niektórych stron np. facebooka czy vimeo oraz appstore. wygląda to tak jakby połaczenie było bardzo wolne i strony albo w ogole się nie wczytują albo wyglądają jakby załadowały się w 1/3. Początkowo myślałem, ze to wina mojego wifi w domu, ale np. filmy na yt ładują się naprawdę szybko, podobnie inne strony jak onet czy wp. Restore nic nie dał, podobnie aktualizacja do 3.2.2. spotkał się ktoś z takim problemem?

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 October 2010 - 18:54

Jezeli jedne strony laduja sie szybko a inne wolno i sie zacinaja, to na 1000% problemem nie jest iPad tylko zapewne Twoj dostawca internetu, bo gdyby bylo cos z iPadem to dotyczyloby nie tylko "amerykanskich" serwisow ale tez i polskich.

#3 mroczek8

mroczek8
  • 5 posts

Posted 03 October 2010 - 18:57

wydaje mi się, że wina jednak leży po stronie iPada bo te same strony na kilku komputerach i telefonach w domu, które działają pod wifi, wczytują się normalnie, szybko

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 October 2010 - 19:20

wydaje mi się, że wina jednak leży po stronie iPada bo te same strony na kilku komputerach i telefonach w domu, które działają pod wifi, wczytują się normalnie, szybko

A wczytaj je korzystajac z 3G i zobacz jak pojda.

#5 mroczek8

mroczek8
  • 5 posts

Posted 03 October 2010 - 19:22

niedawno wróciłem do Polski i nie zdążyłem jeszcze kupic karty.

#6 Jacek88

Jacek88
  • 12 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 October 2010 - 20:17

Witam, masz taką samą sytuacje jaką miałem ja. To jest wina routera. Zobaczysz,że na 3G będzie działało bez problemu. Zmień ustawienia routera- najlepiej postaw sieć na nowo. Mi pomogło ;) AppStore w ogóle nie działało u mnie, a Facebook ładował się 3 minuty ;) inne strony działały bez problemu ;) Pozdrawiam

#7 mroczek8

mroczek8
  • 5 posts

Posted 04 October 2010 - 22:38

rzeczywiście, dzisiaj kupiłem karte w orange i po 3g facebook i inne strony ładują się bez problemu. to jednak rzeczywiście wina routera, dzięki za radę!;) btw. postawiłem sieć na nowo (przy okazji, przez przypadek skasowałem sobie firmware z routera;p), ale nadal ten problem występuje. wiesz może jakie ustawienia trzeba zmienić?

#8 Jacek88

Jacek88
  • 12 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 October 2010 - 11:10

Witam, Szczerze Ci powiem, że zmieniłem tylko sposób zabezpieczenia sieci-klucz(na WEP) i wszystko działa bez problemu. Nie wiem co dokładnie było przyczyna bo nie znam się zbytnio na routerach i sieciach ;)

#9 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 October 2010 - 13:09

Ten weekend spędziłem w hotelu mającym Wi-Fi i też mi AS nie działał, a na necie normalnie siedziałem (pisałem na MA ;)).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users