Mam problem z iPhone'm 3g 8bg. Poprzedni właściciel przez pomyłkę wgrał softa (nie wiem jakiego ponieważ nie był mi w stanie odpowiedzieć na to pytanie - myślę jednak że 4.1) i po tym iPhone padł do płytki z kablem. Zrobiłem mu downgrade na 3.1.2 ale firmware modemu dalej został 05.14.01 (z tego co się orientuje simlock jest nie do zdjęcia póki co przez ultrasnowa i blackraina) Tak więc poszedłem do Serwisu z myślą że mają na to cudowny sposób... na początku serwisant powiedział 60zł - (unlock ale nie bede mógł robić upragedów) lub 200zł - (unlock na zawsze i bede mógł spokojnie robić upgrade'y...) Oczywiście wybrałem opcje za 60zł.. ale niestety nie dali rady i została mi tylko druga opcja! na którą mnie nie stać...

Pytanie teraz moje! jak można samemu odblokować simlocka na zawsze? a jeżeli nie da rady samemu, to gdzie można to zrobić taniej niż 200zł! :roll:
ps. Telefon działa w sieci ORANGE na każdym softcie (ale niestety nie mam paragonu na niego, tak więc odblokowanie w Orange odpada... poza tym był kupiony na firme co od razu odrzuca opcje 77zł...)
POMOCY... będę wdzięczny za wszelką pomoc!
Nazwa tematu poprawiona.