Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

World of Warcraft i... mysz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 tbadoo

tbadoo
  • 398 postów
  • SkądGrantham, United Kingdom

Napisano 01 października 2010 - 13:21

Witam. Gram w WoW'a już ponad 5 lat z kilkoma przerwami. Po przeniesieniu się na maca ucieszyłem się z implementacji gry na tą platformę. Mam jednak maluteńki problem. Jak wiadomo Magic Mouse nie nadaje się zbytnio do grania, jestem jednak w posiadaniu Logitech'a MX 1000 Revolution. Niestety 'szuranie' tej myszki po ekranie to jakieś nieporozumienie. Po zainstalowaniu sterowników Logitecha jakoś wielkich różnic na plus nie zauważyłem. Znalazłem jednak zamiennik sterowników oryginalnych i zainstalowałem Steer Mouse. Tutaj już poprawa jeśli chodzi o przypisanie dodatkowych przycisków, ale problem z przyspieszeniem myszy został. Pytanie do Was jak sobie radzicie z problemem myszy w WoW'ie? Kwestia przyzwyczajenia? Bo dla mnie nie bardzo i jak nie znajdę rozwiązania to skorzystam z Bootcampa... czego chciałem jednak uniknąć :???:

#2 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 01 października 2010 - 17:45

No z tymi myszkami w MacOS to jest problem... "Najlepsze" jest to, ze kazda myszka podlaczona do komputera dziala zupelnie inaczej i na nowo trzeba wszysto konfigurowac. Ja poradzilem sobie w ten sposob, ze zainstalowalem SteerMouse. I myszke tak ustawilem, ze dziala prawie tak samo jak ja Windows. Dwa dni temu kupilem myszke WoW steelseries no i niestety musialem ja odeslac, bo mimo calego dnia spedzonego na ustawianiu jej w SteerMouse, nie udalo mi sie ustawic tak, zeby dzialala jak w Windows i dalo sie normalnie grac w Wowa. Jak dla mnie to przyspieszanie to najwieksza wada MacOS. Dlatego jak nie gram to uzywam MagicTrackpad:) pozdrawiam

#3 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 01 października 2010 - 19:26

USB Overdrive i takie ustawiania:
Dołączona grafika
i mysz dziala OK!

#4 tbadoo

tbadoo
  • 398 postów
  • SkądGrantham, United Kingdom

Napisano 02 października 2010 - 00:23

Ten program może i dobry, nie zdążyłem go przetestować w grze jednak ponieważ skopał mi całkiem ustawienia sterownika Magic Mouse. Problem w tym iż chcę korzystać z dwóch myszy: w systemie z Magic Mause i w WoW'ie z Logitecha. Niby rozpoznaje wszystkie urządzenia ale jakoś nie wiem jak zastosować te ustawienia do myszy Logitecha zostawiając MM na normalnych ustawieniach. MM działa znaczy się, szura, klika, ale już gładzik i co z tym związane mutli touch czy jakiekolwiek przewijanie wyłączone. W opcjach systemowych myszy oczywiście ustawienia podstawowe są, nie ma opcji gładzika MM. Funkcja wykrywania myszy bluetooth nie działa, w sensie nic nie wykrywa, mimo że sama mysz działa z ograniczoną funkcjonalnością. Aha, ustawienia Magic Trackpad'a też skopane - podobnie jak w Magic Mouse.

#5 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 02 października 2010 - 00:54

Mi trackpad dziala bezblednie. Jutro potestuje ten USB Overdrive i dam znac:) pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych