Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 - szum, brak głosu, rozmówca nas nie słyszy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 30 września 2010 - 22:38

Proszę o przeczytanie i wypowiedzenie się na ten temat mojego problemu. :)

Mam iPhona 4 ok 2 tygodni i w ostatni weekend upadł przez przypadek na ziemię. Wszystko śmiga, lekkie zadrapanie widoczne tylko z max 10 cm.

Jednak się okazało (nie wiem czy przez upadek) ale co jakiś tam czas
iP podczas rozmowy szumi lub ktoś słyszy szum albo rozmówca mnie nie słyszy.
Rozłączam się, dzwonie, jest ok, potem znowu jakiś problem, ustępuje... sieć cały czas jest. Za ktorymś razem jak "poklepałem" iphonem i uderzyłem o kołderkę problem ustaje i jest jakiś czas dobrze. (3G offline)

Przewiduje lekkie wypięcie się jakiejś tasiemki od anteny. Może ktoś jeszcze ma jakieś teorie spiskowe? :)

PS. na pewno nie jest to spowodowane dotykaniem bezpośrednio o metalową ramkę czy wyciszeniem na ekranie.
Telefon z Usa NY, karta microsim z Play, bez simlocka

#2 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 01 października 2010 - 10:54

Bump

#3 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 października 2010 - 11:30

Pewnie coś tam ci się wypięło - też mi się tak raz zrobiło na rowerze, zdarzyło się, że miałem ostre spotkanie z ziemią a iPhone w rowerowej torbie też przywalił w asfalt. Potem właśnie było takie coś jak u Ciebie. Jak go naprawiłem? Uderzałem dość mocno o ścianę :-D Podziałało, teraz działa dobrze i nic takiego się więcej nie powtarza. Niestety mam też złą wiadomość, na rower biorę zawsze iP 2G, bo o nowszego bym się bał - stąd tak odważna próba naprawy, w iP 4 nie polecam takiego działania.

#4 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 01 października 2010 - 17:00

No to chyba zostaje Mi iSource. Czekam na następne posty, mam nadzieje że nie tylko 2 osoby na forum miały zt ym problem. :)

#5 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 października 2010 - 18:26

Jeżeli mówisz, że siec jest w porządku to czemu wine zrzucasz na antene. Sugerowałbym bardziej mikrofon, ponieważ to on jest odpowiedzialny za szum. Spróbuj iPhone'a mocno, lecz z wyczuciem nacisnac na dole po prawej od przycisku Home.

#6 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 października 2010 - 19:10

Bardzo wątpię, że jakiekolwiek ściskanie cokolwiek da - może w wypadku starszych 3G/3GS dawało radę, ale 4 jest twardy jak skała. Sam próbowałem dogiąć trochę szybkę na samym środku, tak z ciekawości czy się da, ale ani drgnęła. W samym rogu to zapomnij ;-) I jak już, to po lewej stronie, po prawej jest głośnik ;-)

#7 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 października 2010 - 19:22

Wiem, przepraszam za pomyłkę - sam właśnie zauważyłem. A może przeczyszczenie wejścia coś da?

#8 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 01 października 2010 - 21:29

Mikrofon, skype dziala (nie ma tam problemow) Wystarszy ze popukam w iP i na jakis czas jest ok. Musialo sie cos wypiac. Na forum apple us tez jest kilka podobnych tematow z tym problemem i zadnego rozwiazania :/

#9 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 12 października 2010 - 16:23

Witam ponownie. Telefon został dowieziony do serwisu iSource i miła Pani która przyjmowała iPhona 4 mówiła, że jeżeli opis usterki zostanie potwierdzony to oni nie bawią się w takie rzeczy i wysyłają nowy.

Teraz sprawdzałem status przez strone "http://svc.isource.pl/naprawy/" i pisze :

Sprzęt o numerze seryjnym ****** i numerze karty naprawy ****** oczekuje na części. Skontaktujemy się po ich otrzymaniu i wykonaniu naprawy.

To znaczy że go naprawiają czy czekają na nowego iP?

#10 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 12 października 2010 - 16:32

-wina w tym przypadku jest ewidentnie po Twojej stronie-toteż nie spodziewaj się ze otrzymasz nowy tel.

#11 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 12 października 2010 - 17:17

Okazało się ze problem występował przed moim niby upadkiem (malutkim z biurka na wykładzinę) więc napisałem im, że telefon nie upadł. . Co do statusu to wcześniej oczekiwał na diagnostykę a teraz czeka niby na części. Ktoś może już zaliczył serwis iphona w iSource i wie o co chodzi?

#12 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 postów

Napisano 15 października 2010 - 17:34

iSource przysłało nowy telefon. Wszystko sprawnie i bez problemów (tydzień czasu). Telefon bez żadnej wady. Naprawdę polecam!

#13 perfect

perfect
  • 6 postów

Napisano 23 listopada 2011 - 09:39

Tu masz odpowiedź, taki problem ma sporo właścicieli ip4 [url=http://www.youtube.com/watch?v=ZOz0l-YjLx4]iPhone 4 brak dźwięków podczas rozmów - YouTube[/url]

#14 czarny_kot

czarny_kot
  • 67 postów
  • SkądBytom

Napisano 25 maja 2012 - 01:55

Dla ludzi świeżo dotkniętych problemem - quick-fix to użycie kawałka papieru i podłożenie go w odpowiednim miejscu How to fix the iPhone 4 (4s) Mic problem - YouTube

#15 defqon1

defqon1
  • 164 postów
  • SkądUK

Napisano 19 czerwca 2012 - 23:34

Witam mam podobny problem z moim nowiutkim 4s ,podczas rozmowy chwilami mam martwą ciszę lub słyszę jakby przez ścianę lub mnie nie słychać a do tego gdy lekko stukam palcem w gòrną część telefonu słychać drżenie(jakby coś w środku było luźne). Czy ktoś wie co jest grane w tym przypadku?Proszę o pomoc.

#16 kraxz

kraxz
  • 341 postów
  • SkądPrudnik, Poland

Napisano 08 sierpnia 2012 - 10:37

@defqon1 w twojim przypadku bym sie nie martwil. Twoj iPhone ma wyciszanie szumow do ktorego na poczatku trzeba sie przyzwyczaic. Co do drzenia to kazdy w 4s jest to mechanizm autofocus aparatu - takze tez bym sie nie martwil. obecnie mam problem z dzwiekiem w ip4 gdzie mic dziala w skype notatkach glosowych itd ale nie w trakcie rozmowy - czasem dziala jak trzeba. Wychodzi na to ze sterownik glosu - ale dzisiaj sproboje trick z tym papierkiem z wideo od @czarny_kot

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych