Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Aktywne połączenia sieciowe.

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 TheMan

TheMan
  • 191 posts

Posted 30 September 2010 - 15:03

Czy jest możliwość sprawdzenia aktywnych połączeń sieciowych pod śnieżną panterą? Ewentualnie jakiego programu do tego użyć? Pozdrawiam.

#2 robroyy

robroyy
  • 411 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2010 - 15:13

narzedzia sieciowe netstat chyba o to chodzilo ??

#3 mareksle

mareksle
  • 295 posts
  • SkądOlkusz

Posted 24 October 2010 - 13:07

Cześć, Jest jeszcze jakieś inne narzędzie do monitorowania stanu połączeń? Po ściągnięciu NetStat widget cały czas mi się uruchamia ('loading', nawet po restarcie systemu) i nie może uruchomić mimo, że mam połączenie przez Airport. Ostatnio skonfigurowałem połączenie internetowe przez bluetooth z modemem telefonicznym, i zależy mi na programie monitorującym przesył danych. Polecicie coś?

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24534 posts

Posted 24 October 2010 - 19:28

Ale Ty chcesz co dokładnie robić? Bo jeśli sprawdzić/wyświetlić połączenia i ich stan, to rzeczywiście netstat. W drugim poście jednak piszesz bardziej o narzędziu, które będzie Ci liczyło - jak się domyślam - zużycie pakietu. Zdecyduj się ;-)

#5 mareksle

mareksle
  • 295 posts
  • SkądOlkusz

Posted 24 October 2010 - 20:56

Jeśli chodzi o mnie to już nie chodzi o liczenie, ale po prostu pokazanie stanu połączenia (ilość danych ściągniętych/wysłanych). Ściągnąłem Netstat, ale po uruchomieniu Dashboard widget Netstatu cały czas pokazuje 'Loading'. Nie wiem co robię nie tak:/ - programik - widget wydaje się prosty w użytkowaniu.. Posiadam Snow Leopard.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24534 posts

Posted 24 October 2010 - 20:59

Netstata się nie 'ściąga' - jest wbudowany w system, zarówno wersja konsolowa, jak i graficzna (Network Utilities). No i to nie służy do pokazywania ilości danych.

#7 mareksle

mareksle
  • 295 posts
  • SkądOlkusz

Posted 24 October 2010 - 21:09

O rzesz...:oops:... Po raz kolejny mi pomogłeś. Cholera wie co ja ściągnąłem, ale zaraz to wywalę. Wszystko działa jak należy, dzięki!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users