Czy jest możliwość sprawdzenia aktywnych połączeń sieciowych pod śnieżną panterą?
Ewentualnie jakiego programu do tego użyć?
Pozdrawiam.
Aktywne połączenia sieciowe.
Started by
TheMan
, 30 Sep 2010 15:03
6 replies to this topic
Posted 30 September 2010 - 15:03
Posted 30 September 2010 - 15:13
narzedzia sieciowe netstat chyba o to chodzilo ??
Posted 24 October 2010 - 13:07
Cześć,
Jest jeszcze jakieś inne narzędzie do monitorowania stanu połączeń?
Po ściągnięciu NetStat widget cały czas mi się uruchamia ('loading', nawet po restarcie systemu) i nie może uruchomić mimo, że mam połączenie przez Airport.
Ostatnio skonfigurowałem połączenie internetowe przez bluetooth z modemem telefonicznym, i zależy mi na programie monitorującym przesył danych.
Polecicie coś?
Posted 24 October 2010 - 19:28
Ale Ty chcesz co dokładnie robić? Bo jeśli sprawdzić/wyświetlić połączenia i ich stan, to rzeczywiście netstat. W drugim poście jednak piszesz bardziej o narzędziu, które będzie Ci liczyło - jak się domyślam - zużycie pakietu. Zdecyduj się ;-)
Posted 24 October 2010 - 20:56
Jeśli chodzi o mnie to już nie chodzi o liczenie, ale po prostu pokazanie stanu połączenia (ilość danych ściągniętych/wysłanych). Ściągnąłem Netstat, ale po uruchomieniu Dashboard widget Netstatu cały czas pokazuje 'Loading'. Nie wiem co robię nie tak:/ - programik - widget wydaje się prosty w użytkowaniu..
Posiadam Snow Leopard.
Posted 24 October 2010 - 20:59
Netstata się nie 'ściąga' - jest wbudowany w system, zarówno wersja konsolowa, jak i graficzna (Network Utilities). No i to nie służy do pokazywania ilości danych.
Posted 24 October 2010 - 21:09
O rzesz...:oops:... Po raz kolejny mi pomogłeś. Cholera wie co ja ściągnąłem, ale zaraz to wywalę. Wszystko działa jak należy, dzięki!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users