Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AirTunes / Kolekcja Domowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 28 września 2010 - 18:40

Witam!
Sczerze mówiąc, nie wiem jak nazwać temat...
Ostatnio czytałem, że w nowym sofcie na iPhona i iPada ma być zaimpletowana funkcja Air Tunes, która bodajże, jest dostępna w AirPort Express. Cały pomysł mi wpadł do głowy w momencie aktualizacji programu Remote na iPada i iPhonam, która miała miejsce przed chwilą. Cały interfejs na iPadzie wygląda poprostu genialnie, szczególnie te przełączanie pomiędzy sterowanymi komputerami.

Chodzi mi o to, że trzymając w ręku iPad'a/iPhona mogę kontrolować muzykę na moim MBP i iMac'u. Chciałbym móc jednocześnie puścić tą samą muzykę na dwóch komputerach. Myślę, że wiecie o co mi chodzi :)

Cały pomysł wpadł mi do głowy po skojarzeniu nazwy AirTunes, czyli funkcji w Airport Express (niestety nie posiadam go), skojarzenia tego, że w nowym iOS będzie równiez ta funkcja i właśnie aktualizacji programu Remote!

Proszę, tutaj jest fragment wzięty ze strony Apple, a konkretnie z opisu AirPort Express:

W programie iTunes możesz wybrać zestaw głośnikowy, na którym ma być odtwarzana muzyka — na przykład głośniki w kuchni, salonie lub w sypialni. Jeśli masz kilka stacji bazowych AirPort Express podłączonych do różnych zestawów głośnikowych, możesz odtwarzać tę samą muzykę jednocześnie ze wszystkich głośników, tworząc w całym domu niepowtarzalną atmosferę.

Chciałbym tak zrobić za pomocą dwóch maków i ewentualnie sterować tym iPhonem/iPadem przy pomocy ?Remote?

Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :) Ta sama muzyka w całym domu!

Pozdrawiam serdecznie!

#2 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 29 września 2010 - 08:00

Naprawde nikt z Was nie myslal nad tym, aby uzyskac ten rewelacyjny efekt takiej samej muzyki w calym domu?

#3 Mihau1971

Mihau1971
  • 12 postów

Napisano 23 października 2010 - 10:08

doświadczenia z remote i airport express Witam Air Express to małe fajne urządzenie, które rozszerza możliwość słuchania muzyki w domu, biurze. U mnie działa to w następujący sposób: Router WiFi - u mnie akurat jest time capsule Imac (Gabinet) - jest cichy więc chodzi praktycznie nonstop z włączonym Itunes. Macbook - czasami korzystam z jego biblioteki Itunes. Obydwie biblioteki są połączone, tzn. włączona jest kolekcja domowa. AirPort Express (Sypialnia) - podłączony do Amplitunera + kolumny Iphone - pilot z dostępem do tego wszystkiego ;] Jak to działa: - Imac jest włączony nonstop. działa tak cicho że czasami nie wiem czy jest włączony czy nie. - ampli niestety na zwykłego pilota 1. muzykę możemy włączać z dowolnego komputera lub iphona 2. iphone ma tę przewagę od zwykłego pilota że w ciemności mogę wybrać dowolny utwór/radio internetowe, nie wychodząc z łóżka 3. siedząc z macbookiem również mam dostęp do całej biblioteki (imac i macbook - "kolekcja domowa" ON) i mogę przełączać muzykę na głośniki komputera i/lub na amplituner. 4. można dowolnie ponazywać wyjścia: np. Airport Express = "sypialnia" 5. można włączyć wszystkie wyjścia (komputer, Airport Express) 6. każde wyjście może mieć niezależną głośność 7. Remote działa również na Ipad, nie mam jednak doswiadczenia. 8. Remote ma dostęp do każdej biblioteki (nie trzeba przełączać między nimi- kilka sekund, wystarczy że jest włączona kolekcja domowa) 9. Stacje radiowe trzeba skopiować do listy aby były widoczne w remote (iphone) Zabawa jest przednia ;] PS. może ktoś zna inny sposób korzystania z przesyłania muzyki do airport express niż itunes. chodzi o możliwość słuchania radia w tej konfiguracji, a niektóre stacje są chyba niedostępne w Itunes (np. eskarock, radio Zet itp.) pozd. Mihau

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych