Sczerze mówiąc, nie wiem jak nazwać temat...
Ostatnio czytałem, że w nowym sofcie na iPhona i iPada ma być zaimpletowana funkcja Air Tunes, która bodajże, jest dostępna w AirPort Express. Cały pomysł mi wpadł do głowy w momencie aktualizacji programu Remote na iPada i iPhonam, która miała miejsce przed chwilą. Cały interfejs na iPadzie wygląda poprostu genialnie, szczególnie te przełączanie pomiędzy sterowanymi komputerami.
Chodzi mi o to, że trzymając w ręku iPad'a/iPhona mogę kontrolować muzykę na moim MBP i iMac'u. Chciałbym móc jednocześnie puścić tą samą muzykę na dwóch komputerach. Myślę, że wiecie o co mi chodzi

Cały pomysł wpadł mi do głowy po skojarzeniu nazwy AirTunes, czyli funkcji w Airport Express (niestety nie posiadam go), skojarzenia tego, że w nowym iOS będzie równiez ta funkcja i właśnie aktualizacji programu Remote!
Proszę, tutaj jest fragment wzięty ze strony Apple, a konkretnie z opisu AirPort Express:
W programie iTunes możesz wybrać zestaw głośnikowy, na którym ma być odtwarzana muzyka — na przykład głośniki w kuchni, salonie lub w sypialni. Jeśli masz kilka stacji bazowych AirPort Express podłączonych do różnych zestawów głośnikowych, możesz odtwarzać tę samą muzykę jednocześnie ze wszystkich głośników, tworząc w całym domu niepowtarzalną atmosferę.
Chciałbym tak zrobić za pomocą dwóch maków i ewentualnie sterować tym iPhonem/iPadem przy pomocy ?Remote?
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi

Pozdrawiam serdecznie!