Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone - ważna gwarancja w całej EU niezależnie od kraju zakupu

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 September 2010 - 11:29

W końcu udało się Komisji Unijnej wymóc normalne warunki gwarancji na iPhona. Dziś z ciekawości zadzwoniłem na infolinię Apple. Pracownicy nic na ten temat nie wiedzą i odsyłają do iSource. W iSource potwierdziłem jednak ten fakt. Można śmiało wysyłać sprzęt do naprawy.

#2 porter_1983

porter_1983
  • 364 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 27 September 2010 - 11:43

Czy ktoś jeszcze może to potwierdzic ;-) bardzo dobra wiadomosć czyli bedzie można zakupic iphona w uk i bez problemu oddac u nas na serwis jak by bylo coś nie tak ?

#3 mcmax9

mcmax9
  • 92 posts
  • SkądKoszalin

Posted 28 September 2010 - 07:28

Ja również proszę o potwierdzenie ww. faktu - jeśli ktoś zna podstawę prawną: poproszę również. Myślę, że temat jest ważny dla posiadaczy sprzętu z zachodu.

#4 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 28 September 2010 - 07:57

No i bardzo dobrze, więc teraz mam gwarancję na mojego żabojada iPhone 4. chociaż i tak jestem pewien w 200%, że mi się nie popsuje. Mi się sprzęt po prostu nigdy nie psuje ;-)

#5 laryzbyszko

laryzbyszko
  • 70 posts

Posted 28 September 2010 - 20:32

To było wiadomo już w wakacje. Jak kupowałem ipki 4 we Francji to mi powiedział typ w Apple Store, że gwarancja jest na UE. Jak to napisałem tu na forum to specjaliści z 100000 postów na koncie od razu mnie zjechali, że piszę głupoty...

#6 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 September 2010 - 15:02

To było wiadomo już w wakacje. Jak kupowałem ipki 4 we Francji to mi powiedział typ w Apple Store, że gwarancja jest na UE. Jak to napisałem tu na forum to specjaliści z 100000 postów na koncie od razu mnie zjechali, że piszę głupoty...

Nie zgodzę się z Tobą.
Ja uzyskałem info z łódzkiego serwisu, że naprawiają iPhony z UE. Po czym ktoś zadzwonił na infolinię Appla i okazało się że jednak nie, wiec zadzwoniłem ponownie do serwisu i ta sama kobieta powiedziała tym razem że nie :).
W piątek 24 września komisja europejska zakończyła postępowanie w sprawie Apple:
http://myapple.pl/co...iwko-apple.html

#7 kuba1jakub

kuba1jakub
  • 72 posts

Posted 30 September 2010 - 22:48

kontaktowałem się z iSource i nie ma problemu z serwisem iphone 4 na gwarancji z usa :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users