Witam.
W moim iPhonie 3G któregoś razu tak po prostu przestały działać przyciski od włącznika i regulacji głośności oraz przełącznik wibracji. Telefon blokowałem programowo przez SBSettings. Niestety przedwczoraj zamiast nacisnąć Lock nacisnąłem Power Off. iPhone się wyłączył. Po podłączeniu go kablem do komputera włączył się. Znów tego samego dnia popełniłem błąd i nacisnąłem Power Off zamiast Lock. Teraz nawet przy podłączeniu do komputera wydawało mi się, że iPhone się nie włącza. Poszedłem do serwisu, kolega serwisant podniósł szybkę i podpiął mi taśmę od włącznika i tej reszty przycisków. Wieczorem próbowałem go podłączyć jeszcze raz do komputera. Został wykryty przez iTunes, czyli za pierwszym podłączeniem jednak się włączył, ale na ekranie nic się nie pojawiło. Ani Logo Apple, ani nic innego. W tym momencie mogę jedynie synchronizować dane na iPhonie, ale nie mam do niego dostępu, ponieważ nie mogę nic zrobić. Na wyświetlaczu nic się nie dzieje i nie zapowiada się to tak jakby chciało tak po prostu samo z siebie zadziałać. Proszę, pomóżcie. Może to któraś z taśm się odpięła, a może to coś innego?
Pozdrawiam
faiint

Czarny ekran, ale iTunes wykrywa iPhone'a
Rozpoczęty przez
faiint
, 26 wrz 2010 19:59
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 września 2010 - 19:59
Napisano 26 września 2010 - 22:23
Masz chyba to samo co ja!
Ide z tym do serwisu bo to chyba bateria...
Napisano 26 września 2010 - 22:35
ja miałem podobnie ;/ po restore mam teraz tak że jak chcę zrobić głośniej/ciszej to zostaje mi ikonka na ekranie nie znika głośniczek jak się robi + - głośności ...
Napisano 27 września 2010 - 05:50
Masz chyba to samo co ja!
Ide z tym do serwisu bo to chyba bateria...
Akurat ja mogę się założyć, że to nie jest bateria. Właśnie 5 minut temu w iPhonie zaczął drzeć się na cały dom budzik! jedyny problem, to wyświetlacz i nie wiem teraz, czy to któraś z taśm, które sprawdzałem i wszystkie są podpięte prawidłowo (tylko te 6 po wyciągnięciu wyświetlacza). I proszę o POMOC, a nie o informacje, że ktoś ma to samo i nie wie co zrobić...
Napisano 27 września 2010 - 10:14
Więc tak ściągnij sobie czyste oprogramowanie 3.1.2 lub 3.1.3 i zrób restore w Itunes (shift + odtwórz i wybierasz ściągnięte czyste oprogramowanie) Ekran powinien odpalić w momencie instalacji oprogramowania! Oczywiście Itunes wywali Ci jakiś błąd z szerokiego wachlarza ale się tym nie przejmuj uszyj Tinny Umbrella i opcji Kick device out of recovery - to załatwi sprawie jeżeli nie masz iboota jeżeli masz to musisz normalnie aktywować telefon a potem to juz wdg gustu JB Spirit albo Blackra1n. Na jakiś czas pomaga, niestety mi już zdarzyło się takie coś 3 razy i rozmawiałem z serwisantem i jest to na 80% wina małej wydajności baterii pomimo tego że przez pewien czas wszystko normalnie działa - budzik itp...
Napisano 27 września 2010 - 17:49
Jak Ci podnosił szybkę to może wypięła się taśma od wyświetlacza

Napisano 27 września 2010 - 19:26
dokladnie, bardzo łatwo jest uszkodzic tasme od lcd w iphone, pracuje w serwisie i sam chyba z 5 sztuk uwaliłem, musisz przeczysciz zlacze od lcd bo nawet mała drobinka kurzu powoduje to ze lcd przestaje działac, jak to nie pomoze to zostaje wymiana
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych