Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Powolne działanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 cabi

cabi
  • 55 postów
  • SkądWarszawa/Kraków

Napisano 26 września 2010 - 12:38

Otóż: Zrobiłem Jailbreak Sn0wbreezem przygotowując CF z systemem 4.1 i wgrałem na swojego iPhone'a 3G. Teraz strasznie wolno chodzi. Może nie jakoś bardzo, ale zacina się, gdy go np. odblokowuję, gdy przesuwam strony w menu, gdy wchodzę w ustawienia. Coś tu jest nie tak. Gdy miałem 3.1.3 wszystko chodziło bez zarzutu. Jakiś sposób na poprawę tego ? Od jednego użytkownika dostałem na PW wiadomość, żeby zrobić kopię zapasową i następnie ją przywrócić, ale to nic nie pomogło. Ewentualnie może ktoś ma jakiś tutorial jak wrócić do 3.1.3 z JB ? Nie mam plików SHSH. Gdzieś wyczytałem, że wystarczy ściągnąć iTunes 9.2 i wtedy normalnie wgrać przez niego 3.1.3. Czy to możliwe ?

#2 kubangrom

kubangrom
  • 30 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 26 września 2010 - 13:24

Z tego co wiem to nie ma jeszcze jailbreaka oficjalnego na 4.1 więc nie wiem jak to zrobiles. A jeśli już masz JB to sciagnij sobie z cydii SBSettings i tam masz taką funkcję FREE UP MEMORY klikasz to i ci znakomicie oczyszcza ram i śmiga płynnie

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 września 2010 - 15:33

Z tego co wiem to nie ma jeszcze jailbreaka oficjalnego na 4.1 więc nie wiem jak to zrobiles.

Jak to nie ma jak jest...

#4 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 września 2010 - 16:12

A jeśli już masz JB to sciagnij sobie z cydii SBSettings

SBSetting? Przecież to jeden z najgorszych programów, którym można ''żaśmiećić'' swój telefon.Dodaje tyle dodatkowych elementów, pluginów, że ja nie chciałbym być w skurze użytkownika iPhone'a po tej operacji - prędkość będzie oszałamiająca, ironicznie mówiąc.

#5 cabi

cabi
  • 55 postów
  • SkądWarszawa/Kraków

Napisano 26 września 2010 - 16:59

Z tego co wiem to nie ma jeszcze jailbreaka oficjalnego na 4.1 więc nie wiem jak to zrobiles.
A jeśli już masz JB to sciagnij sobie z cydii SBSettings i tam masz taką funkcję FREE UP MEMORY klikasz to i ci znakomicie oczyszcza ram i śmiga płynnie

Jak nie wiesz to nie wypowiadaj się, bo:

Po 1 - JB na 4.1 jest
Po 2 - SBSettings na 4.1 nie działa

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 września 2010 - 17:21

Jak nie wiesz to nie wypowiadaj się, bo:
Po 2 - SBSettings na 4.1 nie działa

Przyganial kocial garnkowi, jak nie dziala, jak działa...

Sami "specjalisci" na okolo...

#7 cabi

cabi
  • 55 postów
  • SkądWarszawa/Kraków

Napisano 26 września 2010 - 17:26

Jeszcze wczoraj czytałem tutaj na forum, że SBSettings na iOS 4.1 nie działa. Nie instalowałem to nie wiem tego z praktyki. Tak przeczytałem na tym forum.

#8 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 26 września 2010 - 18:38

no mi działał chyba że mam jakąś [ciach] 4.1 ...

Przez gwiazdki też widzę. ;)

#9 kermitjr

kermitjr
  • 211 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 września 2010 - 18:44

Jeszcze wczoraj czytałem tutaj na forum, że SBSettings na iOS 4.1 nie działa. Nie instalowałem to nie wiem tego z praktyki. Tak przeczytałem na tym forum.

Logika nakazuje wypowiadać się tylko na podstawie własnego doświadczenia, a nie na podstawie tego co się gdzieś tam przeczytało. Ewentualnie powinno się zaznaczyć, że wyrażając opinię bazujesz nie na własnej wiedzy, a na określonym źródle.

#10 cabi

cabi
  • 55 postów
  • SkądWarszawa/Kraków

Napisano 27 września 2010 - 00:30

Świetnie. Ale nie o tym był chyba temat tak apropos hm ?

#11 lucasex

lucasex
  • 14 postów
  • SkądLondyn

Napisano 27 września 2010 - 11:02

mam dokladnie ten sam problem co kolega/kolezanla z pierwszego postu. nfs nieraz az staje, ponadto strasznie dlugo sie czeka zeby wejsc do jakis ustawien w menu. mam memtool ale nie widze roznicy.

#12 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 27 września 2010 - 12:37

Przyganial kocial garnkowi, jak nie dziala, jak działa...

Sami "specjalisci" na okolo...

Nie działa, bo jego składnik activator nie jest jeszcze przystosowany do tego FW i możesz sunąć palcem i ci się nie pokaże.

---------- Wpis dodano o 13:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:33 ----------

mam dokladnie ten sam problem co kolega/kolezanla z pierwszego postu.
nfs nieraz az staje, ponadto strasznie dlugo sie czeka zeby wejsc do jakis ustawien w menu.
mam memtool ale nie widze roznicy.

A czego się spodziewacie, 3GS i iphone 4 dobrze to uciągną bo maja lepsze parametry hardware, po prostu iphone 3G ma za słaby proc i pamięć by płynnie to uciągnąć. Z resztą porównując 4.1 np. do 4.0.1 lub 4.0.2 to mogę powiedzieć ze chodzi cudownie bo na 4.0.2 jakbyś miał co zrobić to byś szybciej k...cy dostał.

#13 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 września 2010 - 12:50

Nie działa, bo jego składnik activator nie jest jeszcze przystosowany do tego FW i możesz sunąć palcem i ci się nie pokaże.

Tez czytales gdzies? Nie mow bzdur, jezeli sam nie sprawdziles tego, ciekawe w takim razie jak ja uzywam na 3GS z 4.1, jezeli wedlug Ciebie nie dziala.... Tydzien temu byla aktualizacja, ale pewnie nikt o tym nie napisal, stad nie wiesz...

#14 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 27 września 2010 - 12:54

jak przecież pisałem że miałem wgrany 4.1 custom (ty też ciekawie czytasz jak tego nie zauważyłeś) przeniosłem się na 3.1.3 bo mnie wkurzał komunikat o aktywnych połączeniach gdy dzwoniłem do kogoś.... przy okazji zainstalowałem SBSetting i jak odblokowywałem SB to wyskakiwał mi jakiś komunikat o activator i gdy palcem przesuwałem po ekranie to nie chciał się SBSetting pokazać.

#15 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 września 2010 - 13:45

Ja tylko mowie, ze na 4.1 SBSettings dziala bez najmniejszego problemu, i o to chodzi.

#16 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 27 września 2010 - 14:16

firmware firmware`owi nie równy, więc u ciebie dany program w tym wypadku SBSetting może działać u mnie niestety z jakiś niewyjaśnionych powodów nie. Nie poddaję w wątpliwość że na twoim iphone ten program może działać, tylko że potem strasznie denerwuje mnie to że inni twierdzą że wygaduję bzdury... nie pisałbym tego że u mnie SBSetting nie działa gdybym wpierw nie sprawdził uwierz.

#17 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 września 2010 - 14:49

Dobrze, ale jednostkowy przypadek nie dzialania, nie uprawnia do stawiania tezy, ze SBSettings nie dziala na 4.1, tym bardziej, ze wszyla aktualizacja SBSettings ktora wprowadzala kompatybilnosc z 4.1 i program wspiera 4.1 a to, ze akurat u Ciebie sie sypie to juz nie problem tego, ze na 4.1 nie dziala jak twierdzisz. I tyle w temacie.

#18 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 27 września 2010 - 15:05

Stasio90, problem leży po Twojej stronie bo u mnie na 4.1 SBSettings działa bez zarzutu. iOS 4.1 zainstalowałem zaraz po premierze sn0wbreeze 2.0, czyli 23go września i już wtedy w Cydii była działająca na 4.1 wersja SBS. Co do zamulającego 4.1 na iPhone 3G - nie wgrywajcie kopii zapasowej po restore do 4.1, nie włączajcie multitaskingu, ani tapet pod ikonami na Springboardzie, a będzie działał dobrze.

#19 cabi

cabi
  • 55 postów
  • SkądWarszawa/Kraków

Napisano 27 września 2010 - 19:41

Nie wgrywałem kopii zapasowej, nie włączałem multitaskingu ani tapet.

#20 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 28 września 2010 - 03:41

Może i jest to problem z moim iphone ale co do szybkości działania iOS 4.1 to nie da się ukryć że 3G jednak jest nieco słabszy pod względem hardware by płynnie uciągnąć ten soft w przeciwieństwie do iphone 3GS i iphone 4

#21 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 28 września 2010 - 11:05

Może i jest to problem z moim iphone ale co do szybkości działania iOS 4.1 to nie da się ukryć że 3G jednak jest nieco słabszy pod względem hardware by płynnie uciągnąć ten soft w przeciwieństwie do iphone 3GS i iphone 4

Co do szybkości działania iOS 4.1 na 3G się nie wypowiem, bo mojego 3G sprzedałem przed pojawieniem się iOS 4.0.

Pozdrawiam

#22 cabi

cabi
  • 55 postów
  • SkądWarszawa/Kraków

Napisano 29 września 2010 - 08:46

Zszedłem do 3.1.3 bo nie dało się wytrzymać. Temat do zamknięcia.

#23 mariof

mariof
  • 55 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 29 września 2010 - 11:10

Ogolnie tez ubolewam nad dzialaniem moje 3G na 4.x. Nie podoba mi sie ze nie mozna niektorych najnowszych aplikacji zaisntalowac na starszym oprogramowaniu. Mam m.in. Sygic Europe najnowsza wersje i niestety nie moge jej pobrac na 3.x ogolnie fajnie jest miec 4, m.in przez foldery i wiele kont exchange itp itd, ale czasem sie zastanawiam czy warto miec to kosztem wydajnosci. Jest w ogole jakas szansa aby na przyklad sciagnac gdziekolwiek wersje aplikacji na 3.x? Jesli np. sciagnal bym nieoryginalna wersje to mozna ja jakos przerobic tak zeby byla traktowana jako kupiona przeze mnie? Bo nie chce robic JB a inaczej sie chyba nie da

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych