iphonografia
Napisano 25 września 2010 - 10:14
Zapraszam:
iphonografia.pl - fotografia z iPhone'a/iPoda Touch
btw. mam nadzieję że nie łamię jakiegoś regulaminu:) Projekt jest nie komercyjny.
Napisano 25 września 2010 - 10:41
Napisano 25 września 2010 - 17:52
Napisano 25 września 2010 - 17:57
_igi: korektę ekspozycji uzyskasz, tylko nie na żywo: [się iFoci] Ajfonowy niezbędnik fotograficzny - 04 - Perfectly Clear - Ka.
A propos ajfonogrtafii: zerknij na strone w moim podpisie ;P
Napisano 25 września 2010 - 19:12
Z jakich programów korzystasz przy robieniu swoich zdjęć telefonem? Tylko Perfectly Clear?
---------- Wpis dodano o 20:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:10 ----------
Zresztą, po prostu poczytam resztę bloga
Napisano 25 września 2010 - 21:01
Napisano 25 września 2010 - 21:52
Napisano 25 września 2010 - 22:29
insider - fajne foty, serio.
Dzięki
Na poczatku mialem napisac ze przydaje sie korekta w trakcie robienia foto
Bo się przydaje Fotografia ma wiele gatunków, w tej, powiedzmy, tradycyjnej przydaje się jak najbardziej. Zdjęcia telefonem to już fotografia "partyzancka", nieprzewidywalna, oparta m.in. na błędach. Tu już w sumie ciężko robić korekcję ekspozycji skoro i tak się ma znikomy wpływ na parametry rejestracji zdjęcia. Ale jest aplikacja do korekcji, chyba Camera +. Mówię chyba, bo nie używam.
ale w sumie, i tak jakosc bedzie podla i to jest jedno z zalozen, wiec mozna cisnac to w procesie
Myślę, że na tym zabawa polega: z jednej strony mamy telefon zawsze i wszędzie. Z drugiej można go traktować jako szkicownik do pomysłów. Stąd taki graficzny, "plamowy" charakter zdjęć z ajfona. Coś jak szkice malarskie - niby wprawka przed prawdziwym dziełem, z drugiej strony coś samoistnego, często ciekawszego niż gotowe obrazy.
W sumie to nienajlepsza jakość dotyczyła iPhone 3G. Wraz z nadejściem 4 dużo się zmieniło. Nie tyle rozdzielczość tu gra role, co zdecydowanie lepsza dynamika matrycy.
---------- Wpis dodano o 00:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:24 ----------
ehh, a ja myślałem że ta zabawa polega na robieniu fajnych zdjęć prosto z aparatu, a nie ich późniejsze obróbce
Na jednym i drugim Wydaje mi się, że jeśli na samym początku zrobisz kiepskie zdjęcie, to nic już Cię nie wyratuje...
Zerknij na tego gościa:
Misho Baranovic Photography
On ta naprawdę poza konwersją do b/w i perfectly clear niewiele robi. A ten:
Dixon Hamby iPhoneography
wrecz przeciwnie, bez aplikacji dodajacych efekty zyc nie moze )) Kazdy z nich ma wielce ciekawe prace.
---------- Wpis dodano o 00:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:28 ----------
@insider
Z jakich programów korzystasz przy robieniu swoich zdjęć telefonem? Tylko Perfectly Clear?
---------- Wpis dodano o 20:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:10 ----------
Zresztą, po prostu poczytam resztę bloga
Właśnie po to zacząłem ten cykl: zajmuję się już chwilę tą tematyką, przetestowałem sporo aplikacji. Zapraszam na bloga (Ka. - misz-masz myślowy. o prostocie i funkcjonalności. tworzeniu. i apple.), 5 odcinków to jeszcze nie koniec. Omówię tzw. wiodące aplikacje z tej dziedziny.
Napisano 25 września 2010 - 22:38
Napisano 26 września 2010 - 00:00
Napisano 26 września 2010 - 09:29
I co, tak po prostu wrzucacie linki do zdjęć?
A propos ajfonogrtafii: zerknij na strone w moim podpisie ;P
Na chwile obecna tak. Jak pisalem, za jakis czas bedzie oddzielny serwis:)
A blog bardzo fajny:) Ja sam tez fotografuję iP juz jakis czas (sporo właśnie przy użyciu różnych wtyczek foto):
daily fotoblog - iphone
Napisano 26 września 2010 - 11:09
a tak na marginesie, insider, zajmujesz sie jakos na powazniej fotografia, czy tylko iphoneografia?
Zajmuję się.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych