Witam,
zauważyłem dziwną rzecz, nie wiem czy tak było od początku ale dopiero teraz zwróciłem na to uwagę. Przycisk Home ma delikatne luzu. W drugim iP 4 nie ma tego problemu, no właśnie czy to nadaje się pod serwis, czy macie podobnie ?
Nie mam za bardzo ochoty aby na parę tygodni oddawać sprzęt do Regenersis. Może jest jakiś specjalista w rozsądnej odległości od Katowic, który mógłby na to spojrzeć / ewentualnie naprawić nie pozbawiając mnie gwarancji ?
To nie jest wada. Tak samo jest z iPodami touch - miałem już 3 generacje, a jeszcze więcej wymienionych 1generacji na gwarancji, jak również kilkoma iPhonami się bawiłem i Ci powiem, że to jest kwestia szczęscia, albo się trafi egzemplarz z lepiej spasowanym guzikiem, albo nieco gorzej. Jeśli stopień poluzowania nie jest jakiś masakrycznie duży i guzik nie lata Ci jak szalony to dałbym sobie spokój na twoim miejscu z bawieniem się w serwisy i gwarancje, zwłaszcza, że w nowych egzemplarzach możesz trafić na inne defekty typu bad pixele, kurz pod ekranem itp, a są to znacznie gorsze felery, niż pierdółka, którą tu opisujesz
Teraz mam toucha 3gen i ma on niby dobrze mocno zamocowany home button, ale jak mocniej nim manipulować to czuć, że się trochę rusza - w niczym mi to jednak nie przeszkadza i w życiu bym nie wymieniał urządzenia z tego powodu. Jak mówiłem home button się rusza w jednych egzmeplarzach bardziej, w innych trochę mniej, ale praktycznie we wszystkich.