Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Luźny przycisk Home

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 25 September 2010 - 07:55

Witam,

zauważyłem dziwną rzecz, nie wiem czy tak było od początku ale dopiero teraz zwróciłem na to uwagę. Przycisk Home ma delikatne luzu. W drugim iP 4 nie ma tego problemu, no właśnie czy to nadaje się pod serwis, czy macie podobnie ?

Nie mam za bardzo ochoty aby na parę tygodni oddawać sprzęt do Regenersis. Może jest jakiś specjalista w rozsądnej odległości od Katowic, który mógłby na to spojrzeć / ewentualnie naprawić nie pozbawiając mnie gwarancji ?

Temat przeniesiony z działu "iPhone - Rozmowy ogólne". ;)
W TYM DZIALE NIE ZADAJEMY PYTAŃ - ZASADY

#2 ixion

ixion
  • 347 posts
  • SkądGdynia

Posted 25 September 2010 - 08:45

Jak oddasz iphona na gwarancji z tym problemem to podejrzewam że serwisańci odeślą ci telefon z adnotacją brak usterki

#3 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 25 September 2010 - 08:53

Installing iPhone 4 Home Button - iFixit

wedlug tego tutka, zeby sie dostac do przycisku trzeba rozbebeszyc caly telefon zdrapując białą naklejke - wskaznik zamoczenia - to moze wiązać się z utratą gwarancji.
poza tym operacja jest tak bardzo skomplikowana i ryzykowna, ze radziłbym przyzwyczaic sie do luzu jesli przycisk działa albo wymienic iP na nowy egzemplarz w ramach gwarancji jesli to obejmuje.

#4 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 25 September 2010 - 11:37

Installing iPhone 4 Home Button - iFixit

wedlug tego tutka, zeby sie dostac do przycisku trzeba rozbebeszyc caly telefon zdrapując białą naklejke - wskaznik zamoczenia - to moze wiązać się z utratą gwarancji.
poza tym operacja jest tak bardzo skomplikowana i ryzykowna, ze radziłbym przyzwyczaic sie do luzu jesli przycisk działa albo wymienic iP na nowy egzemplarz w ramach gwarancji jesli to obejmuje.

Dzięki za info. Fotki mnie przeraziły i znalazłem niedaleko ode mnie serwis. Absolutnie nie polecili rozbierania. Podejrzewam, że gdybym nie miał 2 sztuk to nawet bym na to uwagi nie zwrócił. Serwis z pewnością by mi to odrzucił, pewna tolerancja u każdego producenta jest dopuszczalna.

Dowiedziałem się jednak czegoś ciekawego. Jednak będzie nowa wersja 4-ki z usprawnioną anteną i różnić ma się kolorem ramki. Jeżeli jest to prawda to odeśle jedną sztukę Panu Jobs'owi do Cupertino CA 95014...

#5 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 September 2010 - 11:40

Dowiedziałem się jednak czegoś ciekawego. Jednak będzie nowa wersja 4-ki z usprawnioną anteną i różnić ma się kolorem ramki. Jeżeli jest to prawda to odeśle jedną sztukę Panu Jobs'owi do Cupertino CA 95014...

A niby skąd oni mogą mieć takie informacje? Steve do nich zadzwonił i im powiedział?

#6 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 25 September 2010 - 11:47

O telefonie od Steve'a nie wspominali :-). Zobaczymy ile jest w tym prawdy. W sumie to trochę niepotrzebnie o tym pisałem ale gdyby rzeczywiście tak było to będzie mieli największą porażkę marketingowo - PR-wską Apple o wściekłości obecnych użytkowników nie wspominając dlatego trochę nie chce mi się w to wierzyć.

#7 epi

epi
  • 184 posts
  • SkądKatowice

Posted 25 September 2010 - 12:07

Wysoce prawdopodobne ponieważ : Do 30 wrzesnia trwa program Etui dla iPhone 4 Nie mam wiedzy ze 30 wrzesnia problem ze zwieraniem anteny cudownym ozdrowieniem ustspi. Bo w cuda nie wierze, w ludzi owszem w ufo też :) chociaż to pierwsze to podobno masochizm :)))) Wracajac do tematu to wysoce prawdopodobne jest że telefony beda posiadaly wyizolowana antene a jak to sami zobaczymy

#8 goodboy25

goodboy25
  • 4354 posts
  • SkądWaWa

Posted 25 September 2010 - 12:38

Witam,

zauważyłem dziwną rzecz, nie wiem czy tak było od początku ale dopiero teraz zwróciłem na to uwagę. Przycisk Home ma delikatne luzu. W drugim iP 4 nie ma tego problemu, no właśnie czy to nadaje się pod serwis, czy macie podobnie ?

Nie mam za bardzo ochoty aby na parę tygodni oddawać sprzęt do Regenersis. Może jest jakiś specjalista w rozsądnej odległości od Katowic, który mógłby na to spojrzeć / ewentualnie naprawić nie pozbawiając mnie gwarancji ?

To nie jest wada. Tak samo jest z iPodami touch - miałem już 3 generacje, a jeszcze więcej wymienionych 1generacji na gwarancji, jak również kilkoma iPhonami się bawiłem i Ci powiem, że to jest kwestia szczęscia, albo się trafi egzemplarz z lepiej spasowanym guzikiem, albo nieco gorzej. Jeśli stopień poluzowania nie jest jakiś masakrycznie duży i guzik nie lata Ci jak szalony to dałbym sobie spokój na twoim miejscu z bawieniem się w serwisy i gwarancje, zwłaszcza, że w nowych egzemplarzach możesz trafić na inne defekty typu bad pixele, kurz pod ekranem itp, a są to znacznie gorsze felery, niż pierdółka, którą tu opisujesz ;)

Teraz mam toucha 3gen i ma on niby dobrze mocno zamocowany home button, ale jak mocniej nim manipulować to czuć, że się trochę rusza - w niczym mi to jednak nie przeszkadza i w życiu bym nie wymieniał urządzenia z tego powodu. Jak mówiłem home button się rusza w jednych egzmeplarzach bardziej, w innych trochę mniej, ale praktycznie we wszystkich.

#9 kleskus

kleskus
  • 821 posts

Posted 25 September 2010 - 12:48

U mnie też w 4, ma leciutkie luzy - ale w niczym nie przeszkadzają :)

#10 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 25 September 2010 - 13:25

U mnie też w 4, ma leciutkie luzy - ale w niczym nie przeszkadzają :)

Zgadzam się. Tak jak pisałem wcześniej pewnie bym na to uwagi nie zwrócił gdyby w 2-giej sztuce nie było inaczej. Hmm a może w tej drugiej sztuce jest źle ;-)

#11 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 25 September 2010 - 23:18

To nie jest wada. Tak samo jest z iPodami touch - miałem już 3 generacje, a jeszcze więcej wymienionych 1generacji na gwarancji, jak również kilkoma iPhonami się bawiłem i Ci powiem, że to jest kwestia szczęscia, albo się trafi egzemplarz z lepiej spasowanym guzikiem, albo nieco gorzej. Jeśli stopień poluzowania nie jest jakiś masakrycznie duży i guzik nie lata Ci jak szalony to dałbym sobie spokój na twoim miejscu z bawieniem się w serwisy i gwarancje, zwłaszcza, że w nowych egzemplarzach możesz trafić na inne defekty typu bad pixele, kurz pod ekranem itp, a są to znacznie gorsze felery, niż pierdółka, którą tu opisujesz ;)

Teraz mam toucha 3gen i ma on niby dobrze mocno zamocowany home button, ale jak mocniej nim manipulować to czuć, że się trochę rusza - w niczym mi to jednak nie przeszkadza i w życiu bym nie wymieniał urządzenia z tego powodu. Jak mówiłem home button się rusza w jednych egzmeplarzach bardziej, w innych trochę mniej, ale praktycznie we wszystkich.

Przekonaliście mnie ;-) Odpuszczam sobie temat pt. home button issue.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users