Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Nano G4 - skaza na ekranie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hiddenus

Hiddenus
  • 7 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:41

Witam. Polecono mi zwrocic sie o pomoc do was, gdyz tutaj moge znalesc osoby znajace sie na rzeczy. Problemem jest moj iPod Nano 4 generacji. Na jego ekraniku znajduje sie skaza, ktora nie jestem wstanie usunac przywracaniem fabrycznych ustawien, kompletnego formatu itd. itp. A teraz troche dokladniej na temat tej skazy. Otoz jest to jeden pasek (grubosci ok. 1 pixel), ktory wyswietla obraz kompletnie inverso... Zupelnie jakby to byl problem software'owy. Nie mam niestety ni jednego zdjecia, ani Photoshopa, by zrobic wizualny przyklad. Zaczelo sie to pod koniec Lipca. Bylem nad morzem, a w tym roku pogoda nie dopisywala. Byla stosunkowo duza wilgoc (na tyle, by glany mojego starszego nadgnily) albo hica (zar z nieba). Nie doznal upadkow, zgniatan itp. (przynajmniej nie wtedy). Pojawilo sie to z dnia na dzien. Wiem, ze nikt go nie ruszal, bo mam tendencje do zapamietywania co jak odlozylem, a byl dokladnie tak samo ulozony (lacznie ze sluchawkami), gdy po niego siegnalem dnia nastepnego. Dlatego chcialbym sie dowiedziec, czy istnieje jakas szansa na pozbycie sie problemu, bez wizyty u jakiegos iSpeca, a takze bez otwierania iPoda.

#2 fredy

fredy
  • 74 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:59

Hej, Miałem taki sam problem w moim laptopie. co prawda nie ejdna lecz 5 linii się tak zachowywało ( 5 jedna po drugiej). Konieczna była wymiana matrycy.

#3 Hiddenus

Hiddenus
  • 7 postów

Napisano 26 września 2010 - 13:21

Hmm... Jak dla mnie to wymiana matrycy (jezeli to jedyne rozwiazanie) to tylko iSerwis...

#4 armani

armani
  • 182 postów

Napisano 26 września 2010 - 14:39

Kolega miał niedawono podobny problem z Ipadem. Skaza zniknęła po jakims czasie;p Wiec w dziale Ipad, pytania i problemy

#5 Hiddenus

Hiddenus
  • 7 postów

Napisano 27 września 2010 - 07:42

Hmm... Bede musial sie wybrac z iPodem do jakiegos iSerwisu w okolicach Bytomia (albo Katowic), zeby mi powiedzieli czy moga to zrobic czy nie. Ale dzieki za pomoc, nawet jezeli nawiazuje ona do innych iSprzetu ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych