witam - od jakiegos czasu zauwazylem ze po wyslaniu maila, zwlaszcza takiego z zalacznikami - pojawia sie kolejna skrzynka "odzyskane wiadomosci gmail" - i wyslany przeze mnie mail mimo ze dotarl w jednym kawalku do adresata pojawia sie tam w niezliczonej formie. kasuje go, skrzynke usuwam, a ona za chwile sama sie tworzy i ten sam mail apiac sie mnozy!!!

mail - odzyskane wiadomosci gmail
Started by
gurumeditation
, 22 Sep 2010 19:52
9 replies to this topic
Posted 22 September 2010 - 19:52
Posted 22 September 2010 - 20:30
Przebuduj może skrzynki, nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj.
Posted 22 September 2010 - 20:50
kurcze - przechodzilem jak przez pieklo z tutorialem ustawienia widoku skrzynek i konta gmail.... a dodatkowo zauwazylem ze wiesza sie mail przez to ze sciaga ciagle te durne odzyskane wiadomosci...
nic nie da usuniecie folderu odzyskiwanie wiadomosci. po usunieciu go jako skrzynki - pojawia sie za chwile znowu. gdzie ten diabel sie miesci zeby go usunac na stale?
dodatkowo niepokojace jest to, ze jak wszedlem na swojego gmaila przez web to zauwazylem, ze sa dwie nowe wiadomosci, ktorych mail nie pobral na maca!!!
Posted 22 September 2010 - 21:41
Ustawiles po IMAPie czy exchange?
Bo jak zaden z powyzszych to sam sie o klopoty prosisz.
Posted 22 September 2010 - 22:29
Ustawiles po IMAPie czy exchange?
Bo jak zaden z powyzszych to sam sie o klopoty prosisz.
imap
---------- Wpis dodano o 23:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:26 ----------
wlasnie sprawdzilem skrzynke na macu i mam juz 17 tych samych maili wyslanych niejako do samego siebie - w skrzynce odzyskana poczta gmail - wszystkie z tego samego dnia i godz. ale co smiesniejsze ja wtedy wyslalem dwa maile i w obydwu byly zalaczniki - przy czym widze ze sciaga caly czas jeden z nich. co to za bzdura? gdzie sa opcje zeby to skasowac permanetnie i wylaczyc?
podepne jeszcze jedno pytanei zwiazane ze skrzynka. jak pisze maila i tworza sie kopie robocze to tez wg mnei to dziwnie wyglada, bo zamiast nadpisywac ta wiadomosc to tworzy ich bez liku....
Posted 23 September 2010 - 07:38
Mi program przestał odbierać jakiekolwiek wiadomości ... co za badziew ... a z tą odzyskaną pocztą też mam problemy i choć Mail fajnie wygląda to więcej z nim nerwów niż z Outlookiem ....:/
Posted 23 September 2010 - 21:38
Po Exchange się chyba nie da na komputerze.
Posted 03 November 2010 - 18:13
moj znajomy ma identyczna akcje z Mailem. Ma ktos oze na to jakas diagnoze badz rozwiazanie?
Posted 03 November 2010 - 18:31
znalazlem cos takiego. moze komus pomoze. moj znajomy jeszcze tego nie probowal. Chodzi zdaje sie o Offline cashe w Mailu
Posted 05 November 2010 - 20:42
widze ze mnie wstawilem linka 
Apple - Support - Discussions - Gmail IMAP "Copying message" feedback ...

Apple - Support - Discussions - Gmail IMAP "Copying message" feedback ...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users