Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mostek USB ATA/SATA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lutego 2007 - 17:14

Witam!!
Czasami ktoś przychodzi do mnie z dyskiem albo ja latam z nim do kogoś... dlatego pomyślałem, źe przyda mi się coś takiego:
http://www.allegro.p...03_faktura.html

Czy to będzie działać z moim dyskiem na maczku mini bez problemów??
Nie chcę wywalać pieniędzy w błoto wiec chcę się upewnić.

Aha i jeszcze mam zamiar kupić HUB USB zeby mniec wecej portów USB, czy na maczku nie bedzie problemow z uzywaniem takowego sprzętu?? Pod Hubem chce uzywac pendrivy i inne zabawki, czy bedą mogły pracować jednoczesnie??

Aha i mój sprzęt to oczywiście mac mini z intelem core duo a dysk ktory mam zamiar podłączać to WD caviar 80GB sata. Jakich transferów mogę się spodziewać przy odczycie i zapisie do dysku?
pozdr.

#2 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lutego 2007 - 17:19

Witam!!
Czasami ktoś przychodzi do mnie z dyskiem albo ja latam z nim do kogoś... dlatego pomyślałem, źe przyda mi się coś takiego:
http://www.allegro.p...03_faktura.html

Czy to będzie działać z moim dyskiem na maczku mini bez problemów??
Nie chcę wywalać pieniędzy w błoto wiec chcę się upewnić.

Aha i jeszcze mam zamiar kupić HUB USB zeby mniec wecej portów USB, czy na maczku nie bedzie problemow z uzywaniem takowego sprzętu?? Pod Hubem chce uzywac pendrivy i inne zabawki, czy bedą mogły pracować jednoczesnie??

Aha i mój sprzęt to oczywiście mac mini z intelem core duo a dysk ktory mam zamiar podłączać to WD caviar 80GB sata. Jakich transferów mogę się spodziewać przy odczycie i zapisie do dysku?
pozdr.

Powinno działać bez problemów, o ile zapewnisz temu dyskowi zasilanie. Edito, doczytałem, że to ma zasilacz zewnętrzny jeszcze - czyli powinno być ok z marszu.

#3 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 11 lutego 2007 - 17:39

jak już zakupisz to opisz proszę jak sie sprawuje to urządzenie

#4 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lutego 2007 - 18:35

ten sprzedawca jest blisko mnie, wiec podjechac moge nawet jutro, ale chciałbym się zorientowac czy zadziała na maku.. Jak tylko zadziała to podepne ds, nagrwarke DVD i wszystko opisze, jak z transferami, nagrywaniem, czy warto. pozdr. A jak z hubami??

#5 McYack

McYack
  • 354 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2007 - 19:35

Mam dokładnie coś takiego. jak podłączam nagrywarke DVD to nagrywa płytę koło 20 minut, jak podłącze Dysk to po kopiowaniu około 100MB się zacina, dopiero relaunch Findera pomaga Nie ma znacznie czy podpinam pod usb w MacMini czy pod huba w klawiaturze. Dodam że pod Linuxem i Windowsem nie występuje efekt zwiechy przy kopiowaniu plików, dlatego chyba będę musiał kupić obudowe na FW

#6 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lutego 2007 - 21:14

http://www.allegro.p...techtop_fv.html
a co powiecie na cos takiego?? dla mnie w sam raz, bo dysk jest na sata. Jedyna wada to chyba ze ne na FW, ale ma za to huba USB, wiec to rozwiazuje mój problem z małą iloscia portów usb w maczku mini.
jak myslicie, warto?? Jutro chce mniec juz jak podłączć mój dysk, dlatego jutro sie przejade albo po ten mostek albo po obudowe.

#7 dzaku

dzaku
  • 665 postów

Napisano 11 lutego 2007 - 21:20

Ja mam cos podobnego tylko na IDE. Nazywa sie to R-driver II i o ile pod winda chodzi (na innym komputerze), o tyle na MB nie chce dzialac. Po formacie da sie raz nagrac pliki i na tym konczy sie widocznosc urzadzenia w systemie. Pod win dziala bez problemu caly czas.. Z tym, ze znalazlem w sieci, ze to moze byc wina tego, ze podpinalem dysk Seagate - z innymi nie sprawdzalem, przejsciowka poleciala do szuflady i do teraz tam lezy..

#8 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 12 lutego 2007 - 06:02

Powinno chodzic jak z bicza strzelil czy jakos tak ;)

#9 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 lutego 2007 - 21:00

problem jest tylko jeden, moge czytac a nie moge zapisywac na ntfs. zainstalowałem fuse i NTFS-3G i dalej nie działa?? Co mam zrobic?? Nie moge zpisywac ani na dysk usb ani na partycje z windowsem xp, która jest na dysku systemowym.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych