Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Logic Pro 8 - problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Johnymiliard

Johnymiliard
  • 22 postów

Napisano 22 września 2010 - 14:22

Witam! Niedawno zacząłem prace w logic pro 8 i nie mogę się uporać z następującym problemem: Gdy nagrywam, nagrywa mi sie dźwięk z Maca - np: metronom. Dodatkowo dźwięk sprzęga, a to chyba sprawka nie wiadomo czemu aktywnego mikrofonu, który daje efekt odsłuchu. Chce nagrywać słysząc dźwięk tylko podczas odtwarzania, niestety nie wiem w jaki sposób zmienić ustawienia;/ Pozdrawiam.

#2 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 22 września 2010 - 15:23

Jak masz włączony przełącznik Record ścieżki, to będziesz miał odsłuch na wyjściu danej ścieżki. Możesz ją po prostu mutować za każdym razem albo solować inną.

#3 Johnymiliard

Johnymiliard
  • 22 postów

Napisano 22 września 2010 - 15:27

Wiem że to jest możliwe do zrobienia w ten sposób ale wydaje mi się że tak nie powinno być. W Audition gdy nagrywałem wszystko było prawidłowo ustawione i dźwięk był słyszalny tylko przy odtwarzaniu. Jeśli ustawie to tak jak mówisz, to przy nagrywaniu drugiej ścieżki nie będe słyszał pierwszej (powiedzmy że to np: perkusja).Metronomu również.

#4 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 22 września 2010 - 15:40

Ustawienia zmieniasz w System Preferences/Sound -> Output=Built-in Output, Input=Built-in Input. Potem w Logic Preferences/Audio ->Device: Built-in Input

#5 Johnymiliard

Johnymiliard
  • 22 postów

Napisano 22 września 2010 - 16:02

A jeśli chcę nagrywać mikrofonem wewnętrzym?

#6 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 22 września 2010 - 16:08

To w Logic Preferences/Audio Device: Built-in Microphone. Tylko nagranie trzeba monitorować w słuchawkach albo postąpić tak, jak radzi kolega [nick]Laupheer[/nick]

#7 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 23 września 2010 - 11:13

Mutuj tylko ścieżkę nagrywaną, a resztę pozostaw bez zmian, wtedy będziesz słyszał wszystkie na ich wyjściach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych