Witam!
Niedawno zacząłem prace w logic pro 8 i nie mogę się uporać z następującym problemem:
Gdy nagrywam, nagrywa mi sie dźwięk z Maca - np: metronom.
Dodatkowo dźwięk sprzęga, a to chyba sprawka nie wiadomo czemu aktywnego mikrofonu, który daje efekt odsłuchu.
Chce nagrywać słysząc dźwięk tylko podczas odtwarzania, niestety nie wiem w jaki sposób zmienić ustawienia;/
Pozdrawiam.

Logic Pro 8 - problem
Rozpoczęty przez
Johnymiliard
, 22 wrz 2010 14:22
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 września 2010 - 14:22
Napisano 22 września 2010 - 15:23
Jak masz włączony przełącznik Record ścieżki, to będziesz miał odsłuch na wyjściu danej ścieżki. Możesz ją po prostu mutować za każdym razem albo solować inną.
Napisano 22 września 2010 - 15:27
Wiem że to jest możliwe do zrobienia w ten sposób ale wydaje mi się że tak nie powinno być.
W Audition gdy nagrywałem wszystko było prawidłowo ustawione i dźwięk był słyszalny tylko przy odtwarzaniu.
Jeśli ustawie to tak jak mówisz, to przy nagrywaniu drugiej ścieżki nie będe słyszał pierwszej (powiedzmy że to np: perkusja).Metronomu również.
Napisano 22 września 2010 - 15:40
Ustawienia zmieniasz w System Preferences/Sound -> Output=Built-in Output, Input=Built-in Input. Potem w Logic Preferences/Audio ->Device: Built-in Input
Napisano 22 września 2010 - 16:02
A jeśli chcę nagrywać mikrofonem wewnętrzym?
Napisano 22 września 2010 - 16:08
To w Logic Preferences/Audio Device: Built-in Microphone. Tylko nagranie trzeba monitorować w słuchawkach albo postąpić tak, jak radzi kolega [nick]Laupheer[/nick]
Napisano 23 września 2010 - 11:13
Mutuj tylko ścieżkę nagrywaną, a resztę pozostaw bez zmian, wtedy będziesz słyszał wszystkie na ich wyjściach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych