Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Skype 2.8 & Snow Leo - totalny crash

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kirosław

Kirosław
  • 11 postów

Napisano 21 września 2010 - 23:43

Witajcie :). Problem jest dość prosty. Najnowszy stabilny Skype wykoleja się zaraz przy starcie, o czym wesoło podskakując i machając biało czarnym ogonkiem informuje mnie Snow Leo komunikatem, że "Skype nieoczekiwanie zakończył pracę". Macie szanowni Państwo jakieś pomysły? PS. Skype 2.7 działa, jednak zależy mi na nowszym ze względu na możliwość streamingu ekranu. PS2. Skype 2.8 działał mi przez dłuższy czas po czym po prostu się wykoleił bez ostrzeżenia. Jestem PEWIEN, że w ciągu przynajmniej tygodnia przed awarią nie instalowałem niczego nowego (nieczęsto to robię na macu). Czyżby jakaś aktualizacja Snow Leo tak zadziałała?

#2 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 22 września 2010 - 09:00

Chyba to nie tylko Twój problem - Skype 2.8 (latest) does not work with Snow Leopard - Skype Community

P.S. O, tu jest jeszcze rozwiązanie - http://forum.skype.c...3

#3 Kirosław

Kirosław
  • 11 postów

Napisano 22 września 2010 - 09:37

Dzięki ale to nie to niestety. Zapora go puszcza bez problemu (puszczała, bo teraz nie ma do tego okazji). Widziałem ten wątek i naprawdę nowy skype sporo różnych problemów ma na Śnieżnym. Starałem się ten mój jakoś zdiagnozować jednak ciężko kiedy program nawet swojego okienka przed rozkraczeniem nie wyświetli :).

#4 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 września 2010 - 10:33

Widziałem ten wątek i naprawdę nowy skype sporo różnych problemów ma na Śnieżnym.

Nie miałem osobiście problemów na 10.6, ale zawsze warto wejść w biblioteki, application support i wykasować dane skype. Otwierasz Skype tak, jak pierwszy raz na swoim maku i podajesz dane logowania. możliwe, że problem ustąpi.

#5 Kirosław

Kirosław
  • 11 postów

Napisano 22 września 2010 - 20:27

Zrobiłem wszystkie możliwe reinstalki (poza OS'em) i nic nie pomogło na stabilne wersje 2.8. Nie pisałem o tym bo było to dla mnie oczywiste ;). W pewnym sensie poradziłem sobie z problemem, więc napiszę, może się komuś przyda. Ostatnia wersja Skype to 2.8.0.851 - nie działa. Zacząłem więc próbować wstecz :) i znalazłem jeszcze 2 wersje: 2.8.0.722 i 2.8.0.659. Niestety nie pomogło, jednak wersja 2.8.0.438 Beta po jednorazowym problemie z logowaniem bryka aż miło. Programiści Skype to straszni partacze, skoro wersje stabilne są gorsze od ver. Beta :).

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 351 postów

Napisano 23 września 2010 - 21:46

2.8.0.851 działa jak złoto. Wina musi leżeć po Twojej stronie.

#7 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 25 września 2010 - 11:12

Problemu bym szukał gdzieś indziej, a nie go obchodził jakimiś betami, bo Skype 2.8.0.851 działa jak złoto u mnie też. Załóż nowe konto użytkownika na początek i tam sprawdź.

#8 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 października 2010 - 15:38

U mnie na 4 komputerach z osx nowy skype działa jak należy. Na nowym Macbook Air niestety nie. System czysty z pudełka. Coś jednak jest nie tak. Nie chce sie zalogować...

#9 junczo

junczo
  • 25 postów

Napisano 25 października 2010 - 20:38

na moim nowym MBP tez nie działa.
Czy jest jakaś wersja która działa??

---------- Wpis dodano o 21:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:00 ----------

Za radą innych włączyłem zapore - skype połączył sie. Po wyłączeniu zapory też się łączy i tak już zostało. Polecam to rozwiązanie

---------- Wpis dodano o 21:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:29 ----------

tylko dlaczego na forum dalej mam statu niedostępny na skype - mimo że jestem połączony

#10 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 25 października 2010 - 20:38

Musisz gdzieś na swoim koncie ustawić aby statusy na www pokazywało.

#11 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 25 października 2010 - 20:46

u mnie chodzi ostatnia wersja bez problemu

#12 BeeMiX

BeeMiX
  • 43 postów
  • SkądNYC / Choszczno

Napisano 26 października 2010 - 03:05

A u mnie totalnie zamula system przy połaczeniach wideo. Jak odpale i uzywam czatu wszystko jest ok, ale jak połącze się przez wideo wszystko się zacina, nie da się niczego używać w tle.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych