Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Recboot - problem z działaniem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Edek12341234

Edek12341234
  • 5 postów

Napisano 21 września 2010 - 20:29

Siemka. Mam problem z recbootem, jak w temacie. Kiedyś gdy go używałem to mogłem wyjść za jego pomocą z trybu recovery, teraz mi się to nie udaj. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc???

#2 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 22 września 2010 - 08:52

uzyj Umbrelli. //T

#3 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 22 września 2010 - 13:35

Czyli tego The Firmware Umbrella: TinyTSS -- All your iphone restores are belong to you ;)

#4 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 września 2010 - 08:38

Podepnę się, bo mnie już chce coś trafić. Otóż dokonałam dzieła wiekopomnego, strzeliłam downgrade do 4.0.1. Hurra. Celem tego było ponowne zrobienie jailbreaka, żebym następnie mogła wgrać customa i cieszyć się odblokowanym 4.1. No i oczywiście co? Błąd 1015. I za cholerę dziada nie mogę z trybu recovery wybudzić. NIC nie działa, żadne gadżety w rodzaju iNdependece ani iFuntastic, ani te RecBooty, no nic. Do iRecovery potrzebne są te pliczki dodatkowe, które na moim 10.5.8 nie chcą pójść, bo wymagają 10.6. A Umbrella się nie otwiera. Owszem, ściągam, owszem wyrzuca komunikat, że wymaga hasła administratora, zaczyna nawet podskakiwać na docku. Ale na tym koniec, znika jak sen złoty, nie ma jej nigdzie. Ma ktoś jakieś pomysły?...

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 26 września 2010 - 12:14

Podepnę się, bo mnie już chce coś trafić. Otóż dokonałam dzieła wiekopomnego, strzeliłam downgrade do 4.0.1. Hurra. Celem tego było ponowne zrobienie jailbreaka, żebym następnie mogła wgrać customa i cieszyć się odblokowanym 4.1. No i oczywiście co? Błąd 1015. I za cholerę dziada nie mogę z trybu recovery wybudzić. NIC nie działa, żadne gadżety w rodzaju iNdependece ani iFuntastic, ani te RecBooty, no nic. Do iRecovery potrzebne są te pliczki dodatkowe, które na moim 10.5.8 nie chcą pójść, bo wymagają 10.6. A Umbrella się nie otwiera. Owszem, ściągam, owszem wyrzuca komunikat, że wymaga hasła administratora, zaczyna nawet podskakiwać na docku. Ale na tym koniec, znika jak sen złoty, nie ma jej nigdzie.

Ma ktoś jakieś pomysły?...

Moze na innym komputerze sprobuj. Umbrella pobiera sie minute...

//T

#6 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 września 2010 - 18:53

Heh, kiedy właśnie o to nie tak prosto w tej chwili. Miałam nadzieję, że znajdzie się inne rozwiązanie. No nic, w takim razie będę musiała zaczekać, aż trafi się drugi komp. Edit: no proszę, a to niespodzianka. Mąż wrócił do domu z lapkiem, po którego pojechał do specjalnie pracy, bo musiał coś wieczorem zrobić :D. To się nazywa szczęśliwy zbieg okoliczności. Na Windzie poszło. Hurra. Gorzej tylko, że jakiś strasznie stary backup mi wgrało (z lipca!), bo jak się okazuje, iTunes nie jest szczególnie rozgarnięty, i backupy widniały z czerwca, lipca, albo dopiero z końca września, czyli już w 4.1, a to jak wiadomo nie wejdzie na 4.0.1. Ale bezsens. No nic, grunt że telefon działa, kontakty są, to podstawa. Może nawet mąż okaże się na tyle łaskawy, że pozwoli mi na swoim lapku przygotować customa!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych