Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[4] Kabel do samochodu - USB(ładowanie)+AUX

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 20 września 2010 - 09:44

Może ktoś już znalazł rozwiązanie na ten problem. Jako że nie lubię masy kabelków latających po samochodzie jak i wpinania tysiąca kabli w telefon szukam prostego rozwiązania. Chciałem kupić gdzieś taki kabel jak w temacie, czyli z jednej strony kabla dock connector, a z drugiej USB + jack (w celu podłączenia do sprzętu grającego w samochodzie), niestety z dostępnością takowych u nas w Polsce jest bardzo źle. Znalazłem rozwiązanie Kensingtona 2-in-1 Car Charger and AUX Audio Cable - K39204US - Kensington ale niestety jest dosyć drogie (przeliczając wychodzi 120 zł, nie doliczając do tego przesyłki) i niedostępne w polskiej dystrybucji (przynajmniej nie znalazłem nigdzie w polskich sklepach).
Może ktoś z was gdzieś już zakupił taki kabelek taniej i może się podzielić doświadczeniami?
Ostatecznie rozważam dokupienie adaptera USB sprzedawanego przez Fiata do Blue&Me... ale to już ostateczność bo ten dynks to aż 350 zł, poza tym nie jestem pewny czy pozwala on na odtwarzanie wszystkiego (radia internetowe itp) czy tylko muzykę wgrana na iPhon'a? Może ktoś się orientuje w tej materii. Poza tym ostatnio czytałem gdzieś na forach, że po wgraniu softu 4.1 zaczynają się jakieś problemy z tym adapterem.

#2 Multiaplikator

Multiaplikator
  • 47 postów

Napisano 20 września 2010 - 20:41

Mówisz - masz: DealExtreme: $3.60 3-in-1 USB 3.5mm AUX Audio/Data/Charger Cable for iPod/iPhone 2G/3G/3GS - Black (1.2M).
Kabla tego nie kupiłem, więc nie wiem jak działa. Ale cena chyba atrakcyjna? Szczególnie, że to cena z kosztem wysyłki. Jakieś 2 tygodnie od zakupu powinien do Ciebie dojść.

#3 robass

robass
  • 5 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 21:02

@pooley: Jestem po nieudanym eksperymencie z tanim kabelkiem z Allegro ([url=http://allegro.pl/iphone-3g-ipod-kabel-av-audio-video-usb-p557-i1223126307.html]IPHONE 3G IPOD KABEL AV AUDIO-VIDEO USB /p557 (1223126307) - Aukcje internetowe Allegro[/url]) plus przelotka 2xchinch-jjack 3,5mm- który co prawda ładował telefon i grał audio ale tych 2 funkcji trudno było używać równocześnie :) jeśli włączałem się do ładowarki (oryginalna Belkin do iphone/ipod za 50 zł) w audio pojawiały się dość silne zakłócenia-elektroniczne ćwierkanie typowe dla ładowarek impulsowych. być może to bardziej problem Belkina niż kabelka, w każdym razie nie do użycia. przeglądnąłem dziś net i jedyne sensowne rozwiązanie jakie znalazłem to niestety Kensington... więc odżałowałem 57 dolców ( w tym 33 koszta przesyłki!) na Amazon i czekam.... mam nadzieję że po pierwsze nie dowalą mi jeszcze cła, a po drugie że będzie działało bez dziwnych przydźwięków.... po trzecie że nie będę dostawał co chwilę komunikatów że "accesory not supported " jak to niestety często bywa z produktami robionymi przez inne firmy do urządzeń Apple :( Dam znaki jak tylko zestaw przyleci.
@Multiaplikator: wygląda dobrze...martwi mnie tylko że w jednym z komentarzy gość pisze o jakiś przydźwiękach (hum) .. więc albo wszyscy inni słychali muzyki nie używając równocześnie ładowania, albo mieli lepsze ładowarki niż Belkin ( jakie??? starałem się kupić najlepszą żeby uniknąć problemów :(
najgorsze że u nas nic nie można wypróbować.... wszystko musisz sobie kupić na własne ryzyko :)

#4 robass

robass
  • 5 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 13:56

OK, Kensington 2-in-1 Car Charger and AUX Audio Cable przyleciał, zerknąłem do pudełka nawet nie otwierając folii.... widać że jest super wykonany ( na kabelkach jest jakby "plecionka" a nie zwykły plastik) wygląda to bardzo solidnie i "drogo".... na pudełku napisane że kompatybilne z iP 4 więc powinno banglać . Ja niestety korzystając z wolnego czasu pokombinowałem i zrobiłem sobie instalację domowymi sposobami i działa super...więc nawet nie rozpakowuję i wystawiam na Allegro bo tanie to nie jest- więc odzyskam trochę kasy na bardziej potrzebne akcesoria :) w każdym razie wygląda to super i myślę że jest godne polecenia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych