Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Stacja dokująca do MacBooka Pro

• Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 tomkoszyk

tomkoszyk
  • 65 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 10 February 2007 - 21:51

Jak w temacie - czy takie coś istnieje, a jeśli tak to gdzie moźna zakupić?

#2 joan miro

joan miro
  • 108 posts
  • SkądKatowice

Posted 10 February 2007 - 22:11

polecam coolera z niezależnym zasilaniem i 4 portowym hubem - zakupiłem w trakcie upalnego lata 2006 i od tej pory spełnia formę quasi docka, a przy okazji dodatkowo chłodzi MBP

#3 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 February 2007 - 22:45

http://www.bookendzd...g_Stations.html

#4 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 11 February 2007 - 20:27

Co do stacji . Czy nowe MBP dostępne w sklepie on-line apple mogą pracować z zamkniętym ekranem nie będzie się grzał np. przy grani w coś lub ogladaniu jakiegoś filmu ?? Oczywiscie podłączył bym pod televizor 32" Słyszałem ze moze chodzić ale nie zalecane więc jak to jest ??

#5 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 February 2007 - 20:50

Zgodnie z informacją na stronach SADu

Mac OS X zapewnia trzy tryby wykorzystania drugiego wyświetlacza: rozszerzone biurko, lustrzane odbicie, praca przy zamkniętej obudowie notebooka.

#6 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 11 February 2007 - 21:04

OO fajnie a ile moge monitorów podłaczyć ?

#7 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 February 2007 - 21:06

Standardowo jeden.

#8 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 12 February 2007 - 06:16

Czekam az Apple wypusci ladny, oryginalny dock do Macow bo te DockEndz za ladne to nie sa :(

#9 kulasdp

kulasdp
  • 373 posts
  • SkądRacibórz/Wiedeń

Posted 12 February 2007 - 12:17

Czekam az Apple wypusci ladny, oryginalny dock do Macow bo te DockEndz za ladne to nie sa :(

nie mowiac juz o funkcjonalnosci ;) takie wtykanie tych dwoch zlacz to dla mnie nieporozumienie w porownaniu np z dockami HP.... no ale w maczkach tez nie ma np podspodem zadnego uniwersalnego portu :/ ale i tak wole podpinac te 6 wtyczek osobno niz placic 299 $ :)

#10 Lack

Lack
  • 2171 posts
  • SkądGdynia

Posted 12 February 2007 - 12:32

Może i być brzydki jak noc, byle miał funkcjonalność stacji dokującej a nie zwitka kabli.
Też czekam.

#11 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 February 2007 - 14:15

nie mowiac juz o funkcjonalnosci ;) takie wtykanie tych dwoch zlacz to dla mnie nieporozumienie w porownaniu np z dockami HP.... no ale w maczkach tez nie ma np podspodem zadnego uniwersalnego portu :/ ale i tak wole podpinac te 6 wtyczek osobno niz placic 299 $ :)

Wetknięcie tych dwóch złączy wykonuje się jednym, miękkim ruchem dźwigienki z tyłu urządzenia. Kładziesz laptopa - klik - podłączone. Różnica jest żadna - no, może z pół sekundy.

#12 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 12 February 2007 - 17:06

Wetknięcie tych dwóch złączy wykonuje się jednym, miękkim ruchem dźwigienki z tyłu urządzenia. Kładziesz laptopa - klik - podłączone. Różnica jest żadna - no, może z pół sekundy.

Policz .. pół sekundy to pare minut w ciągu życia a ile to linu kodu napisane czy ile grafiki zrobionej , nie wiem co tam Lack robi ale jago by od środka zjadło takie marnotrastwo czasu ;d

#13 Lack

Lack
  • 2171 posts
  • SkądGdynia

Posted 12 February 2007 - 17:21

Policz .. pół sekundy to pare minut w ciągu życia a ile to linu kodu napisane czy ile grafiki zrobionej , nie wiem co tam Lack robi ale jago by od środka zjadło takie marnotrastwo czasu ;d

Mnie by zjadło gdybym miał na takie coś 299 usd wydać i nie mieć funkcjonalności takiej jak w dellu za 50 zł.

#14 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 12 February 2007 - 18:10

no fakt , mnie tesz sie otwierał nóż w kieszeni jak widziałem ceny maca ale mi przejszło. Nie jestes z okolic poznania czasami ?

#15 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 12 February 2007 - 19:05

Mi sie osobiscie podoba stacja dokujaca Sony. Kladziesz laptop i.... juz zadockowany :P Nawet fajne rozwiazanie, ale za wkladanie paru kabli wydac 3stowki to naprawade wedlug mnie chore.

#16 Lack

Lack
  • 2171 posts
  • SkądGdynia

Posted 12 February 2007 - 19:28

no fakt , mnie tesz sie otwierał nóż w kieszeni jak widziałem ceny maca ale mi przejszło. Nie jestes z okolic poznania czasami ?

Nie jestem.

Mi sie osobiscie podoba stacja dokujaca Sony. Kladziesz laptop i.... juz zadockowany :P Nawet fajne rozwiazanie, ale za wkladanie paru kabli wydac 3stowki to naprawade wedlug mnie chore.

I tak powinno być.
Tylko Sony sobie tak liczy :-). Za 300$ w IBM czy Dellu dostaniesz stację z kieszenią na dodatkowe urządzonko, slotem PCI/PCI-E i wbudowanym zasilaczem. W HP natomiast jest stacja z wbudowanym 160GB dyskiem sieciowym.

#17 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 12 February 2007 - 19:32

Heh jednak moim marzeniem jest zeby wchodzić do domu rzucić maca na łóżko podejść do monitora wyjąć z szuflady myszke poruszyć nią i co ? włącza sie obraz z maca co leży w innym pokoju zaraz coś drukujesz znowu bez kabla na drukarce na piętrze czyli pełne WiFi to by była jazda ... gdyby jeszcze macbook obsługiwał express do kawy i parzył espresso 100% arabika ... ale czego ja wymagam ;d

Bardzo proszę o zwracanie większej uwagi na ortografię zamieszczanych wpisów. Inni użytkownicy, widząc takie byki, utrwalają sobie mimowolnie nieprawidłową pisownię.

Heidi - MF

#18 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 12 February 2007 - 20:18

lukas rzuc se pierwej slownik :D to powinno byc najwiekszym twoim marzeniem bo reszta jest w zasiegu reki bez kawy to i ja tak mam :)

#19 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 13 February 2007 - 21:53

Nie jestem.

I tak powinno być.
Tylko Sony sobie tak liczy :-). Za 300$ w IBM czy Dellu dostaniesz stację z kieszenią na dodatkowe urządzonko, slotem PCI/PCI-E i wbudowanym zasilaczem. W HP natomiast jest stacja z wbudowanym 160GB dyskiem sieciowym.

Lack - No tak powinno byc, ale znasz Apple ;) Ale takiej stacji dokujacej z dyskami sieciowymi itp to bym raczej nie chcial bo po co tyle rzeczy az... Nie uzyl bym tego wszystkiego. Dla mnie trzy rzeczy w takiej stacji Apple by byly mile widziane:
a) Wyglad: Cieniutka i prosta w wygladzie
B) Fukcjonalnosc: Czyli A'la Sony. Kladziesz i juz zadockowana
c) Cena: Sony porabalo z ta cena za kawalek plastiku i portow :/ Niestety Apple pewnie nie pozostanie im dluzny....

#20 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 February 2007 - 23:40

Mnie by zjadło gdybym miał na takie coś 299 usd wydać i nie mieć funkcjonalności takiej jak w dellu za 50 zł.

To wskaż może łaskawie stację dokującą do MacBooka Pro za 50 zł, choćby i produkcji Della, albo przestań marudzić, bo z Twojego smędzenia nic nie wynika, co w jakikolwiek sposób rozwijałoby temat poszukiwania stacji dokującej do MacBooka Pro.
Jeszcze chwila i gotów jestem uznać, że Twoje wpisy są specyficznym rodzajem spamu.

#21 kolouker

kolouker
  • 122 posts
  • SkądKraków

Posted 14 February 2007 - 01:05

Polecam kupić airport express i myszkę na bluetooth. Jedyny kabel przypięty do komputera to kabel zasilania, ew. monitor zewnetrzny. I nie trzeba walczyć z żadnymi stacjami dokującymi. No chyba, że macie sentyment do lat 90. :)

#22 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 14 February 2007 - 01:26

AirPort Express jest wlasnie bardzo dobry do tego! Ja kupilem APE i do tego huba i drukarka, skaner, glosniki, iPod Dock itp. jest wlasnie przez Wi-Fi.

#23 lemu

lemu
  • 59 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 February 2007 - 01:55

Dokładnie tak, wifi + bluetooth i można uwolnić się od tych wszystkich kabli. Ostatnie grosze wydałem na tą wygodę, jak kupowalem swojego maczka.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users