Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaka alternatywa dla Find me iPhone?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 19 września 2010 - 11:36

Jak w temacie, korzystałem i nie chce już Płacić za MobileMe wolę yahoo mail z pushem i jakąś alternatywe dla Find me iPhone? co proponujecie? Zależy mi na czymś sprawdzonym. Pozdrawiam!

#2 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 19 września 2010 - 12:43

Jak masz JB to cylay
https://www.cylay.com
Jeśli dobrze pamiętam też jest płatny

#3 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 19 września 2010 - 12:44

Jak masz JB to cylay
https://www.cylay.com
Jeśli dobrze pamiętam też jest płatny

Chodzi mi o coś sprawdzonego i używanego.
Pozdrawiam!

#4 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 19 września 2010 - 12:48

To jest najbardziej sprawdzone z alternatywnych aplikacji.

#5 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 19 września 2010 - 14:15

Jak masz 3Gs lub 4 to Device Locator z Appstore Device Locator: Track and Locate Your Lost or Stolen iPhone + Google Latitude Integration for iPhone 3G, iPhone 3GS, and iPhone 4 on the iTunes App Store . Testuję trzy dni i jest o.k. Z Cydi najlepszy jest moim zdaniem iLocalis. Używam od dwóch lat na wszystkich rodzinnych telefonach. Działa bez zarzutu. Ale wymaga JB i jest droższy. Oba programy współpracują z Google Latitude.

#6 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 19 września 2010 - 18:48

A któryś z tych programów pokazuje gdzie jest iPhone mimo tego iż nie jest w zasięgu Wifi? Pozdrawiam!

#7 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 19 września 2010 - 20:33

Jak masz 3Gs lub 4 to Device Locator z Appstore Device Locator: Track and Locate Your Lost or Stolen iPhone + Google Latitude Integration for iPhone 3G, iPhone 3GS, and iPhone 4 on the iTunes App Store . Testuję trzy dni i jest o.k. Z Cydi najlepszy jest moim zdaniem iLocalis. Używam od dwóch lat na wszystkich rodzinnych telefonach. Działa bez zarzutu. Ale wymaga JB i jest droższy. Oba programy współpracują z Google Latitude.

OO i tego szukam od dłuższego czasu, nawet jest jeszcze mój temat z poszukiwaną takową aplikacją ale przez kupe czasu nikt mi nie umiał odpowiedziec, no coz dobrze ze chociasz tu odpowiedzieliscie. Czy ta aplikacja działa tak samo jak Find me iPhone? Mianowicie czy mimo wyłączonego telefonu, mimo, braku połączenie wifi, 3g edge, karty itp można namierzyć komputerem gdzie jest telefon dzięki tej aplikacji? różni się czymś od find my iphone i dobrze wyswietla polozenie?

Pozdrawiam

#8 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 19 września 2010 - 21:04

Czy ta aplikacja działa tak samo jak Find me iPhone? Mianowicie czy mimo wyłączonego telefonu, mimo, braku połączenie wifi, 3g edge, karty itp można namierzyć komputerem gdzie jest telefon dzięki tej aplikacji? różni się czymś od find my iphone i dobrze wyswietla polozenie?

Pozdrawiam

Hahaha, no chyba żartujesz. Nie ma czegoś takiego. Musi być włączony i musi mieć jakiś dostęp do netu.
A z tego co mi się wydaje, to ten app z AppStore tylko wysyła co jakiś czas cały czas położenie - czyli tyra baterię. Niestety nic się nie równa z Find My iPhone.

#9 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 19 września 2010 - 23:47

A cylya i iLocalis nie mają porównania do find my iPhone? wydaje mi się że będę wybierał z tych dwóch chyba że ktoś zna inny program, słyszałem coś o detektyw... coś tam. Pozdrawiam!

#10 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 20 września 2010 - 01:49

Find My iphone jest dobry ale ma wady. Brak historii lokalizacji. W przypadku kilku telefonów namierza wszystkie naraz. No i wysoka cena. Programy iLocalis i Device Locator mają więcej opcji i są tańsze. A z baterią nie jest tak źle , można to ustawiać. Find My Iphone też zwiększa pobór baterii poprzez stale działającą funkcje push. Sprawdziłem wszystkie programy i dla mnie najlepsze opcje to iLocalis, jeżeli jest JB lub Device Locator, bez JB. Oba w połączeniu z Google Latitude.

#11 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 20 września 2010 - 15:02

Zdecydowałem się na iLocalis i już mam go zainstalowanego w iPhonie, nie wiem tylko co mam napisać w "SMS remote commands" i jak to działa np. callback czyli oddzwoń dałem komendę "1" i podejrzewam że jak będę chciał aby telefon automatycznie oddzwonił na alternatywny numer wpisuję w komendach "1" tak? to samo z lokalizacją, a do czego służy connect command? Aplikacja musi chodzić w tle? czyli za pomocą multitasking czy jak to się wabi? Póki co aplikacja działa super, pokazuje gdzie byłem co 15m. z jaką prędkością jechałem itp.! Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.

#12 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 20 września 2010 - 20:51

Mam mega problem odkąd zainstalowałem ten program, chce zrobić przelew w mBanku i jak wysyłają mi sms z kodem, tel zamiast go otrzymać nawiązuje połączenie z nieznanym numerem... lecz nie nawiązuje, a ja nie otrzymuje sms'a nie wiem co z Tym zrobić:/ Wyłączyłem Usługę lokalizacji, sms dalej nie docierał ekran śmignął ale nie ma już nawiązania połączenia i znowu jak włączyłem było nawiązanie połączenia.... Dopiero jak odinstalowałem program dostałem sms z kodem, ten program kradnie takie informacje? Pozdrowienia! PS przepraszam że nie edytowałem wiadomości wyżej ale nie wiedziałem że tak można długo po napisaniu. NO TO KICHA? NIKT NIC NIE ODPISUJE, JEDNAK BĘDĘ MUSIAŁ ZREZYGNOWAĆ:/ robię co najmniej 5 przelewów dziennie nie będę z tego powodu za każdym razem instalował i odinstalowywał programu.... Ma ktoś jakś inną propozycje?

#13 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 24 września 2010 - 11:10

Po testach iLocalis odradzam ten program, został usunięty z AppStor ponieważ kradnie różne dane, od dwóch dni używam płatego programu z AppStor Device-Locator i jak na razie spisuje się bardzo dobrze. Polecam!

#14 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 26 września 2010 - 10:44

GPS Tracker, działą dokładnie tak samo jak ten Locator, a jest free. Niestety, każdy z nich makabrycznie doi baterię, w tempie błyskawicznym znika prąd, więc marne jak dla mnie korzyści.

#15 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 26 września 2010 - 12:12

GPS Tracker, działą dokładnie tak samo jak ten Locator, a jest free. Niestety, każdy z nich
makabrycznie doi baterię, w tempie błyskawicznym znika prąd, więc marne jak dla mnie
korzyści.

Device-Locator ustawiasz na 2h i nie je tak bateri! a zawsze wiesz gdzie jest tel i w razie czego ustawiasz lokacje co minute.
Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych