Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Wideo] Boot Camp i dwa monitory..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 alterbarteq

alterbarteq
  • 2 postów

Napisano 10 lutego 2007 - 12:59

Tak jak w temacie.. czy po podlaczeniu dodatkowo monitora czy tv przez przejsciowke minidvi->... bedzie dzialac pod boot camp "win xp"

#2 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 15 lutego 2007 - 01:58

Tak.

#3 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 15 lutego 2007 - 10:01

bedzie..na macbooku musisz dodatkowo w karcie uaktywnic ta opcje bo z automatu nie wykrywa 2 monitora

#4 moskit

moskit
  • 25 postów

Napisano 03 lipca 2007 - 22:51

Posiadam MacBook Pro CD 2.16 z Ati X1600 256MB. Zainstalowałem sobie WinXP i standardowe sterowniki z bootcamp'a 1.3. Zazwyczaj z laptopem używam zewnętrznego 20" LCD. Na poprzednim laptopie też miałem zewnętrzny LCD i kartę Ati (X700) i maiłem takie zakładki w ustawieniach zaawansowanych których nie mam na macu. Dzięki tym zakładką mogłem ustawić zewnętrzny lcd jako główny. Czy ktoś umie mi pomóc? Jak zrobić żeby zewnętrzny LCD był główny? Pamiętam że kiedyś chyba przy bootcampie 1.1 były jakies lepsze sterowniki od Ati i były te zakładki. Z góry dziękuje za pomoc.

#5 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 03 lipca 2007 - 23:07

Pamiętam że kiedyś chyba przy bootcampie 1.1 były jakies lepsze sterowniki od Ati i były te zakładki. Z góry dziękuje za pomoc.

Tak, ale wraz z Boot Campem 1.3 sporo się pod ATI popsuło. Mi pod Mac Pro (ATI X1900XT) udało się zainstalować dedykowane dla Boot Campa sterowniki (ze strony AMD/ATI) dopiero za jakimś piątym razem i nie powiem, żeby chodziły stabilnie( zakładki są ;) ), no ale jak się raz ustawi i się nie zmienia, to chodzi;) W każdym bądź razie życzę wytrwałości podczas instalacji ;)

#6 moskit

moskit
  • 25 postów

Napisano 03 lipca 2007 - 23:38

a może ktoś ma stery do Ati z 1.2?

#7 kcpr.pl

kcpr.pl
  • 2 postów

Napisano 13 marca 2008 - 14:43

XP na bootCamp nie pamięta ustawień 2 monitorów Cześć ! Pozdrawia Was Nowy posiadacz MacBook Pro 17" ;] To mój pierwszy MAC ;] Na moim Mac-u jest nVidia 8600M GT. Zainstalowany system to XP na BootCamp 2.0. Problem: O ile z panelu sterowania nVidii da sie ustawić obsługę 2 monitorów, to po restarcie komputera ustawienia te są kasowane, ustawiane domyślnie na 1 monitor. To bardzo denerwujące, jak po każdym uruchomieniu trzeba to ustawiać na nowo. Znacie jakieś rozwiązanie ?

#8 kcpr.pl

kcpr.pl
  • 2 postów

Napisano 03 maja 2008 - 02:43

;]

Rozwiązanie się znalazło...

A jest nim update BootCampa do wersji 2.1:

[url=http://www.apple.com/downloads/macosx/apple/application_updates/bootcampupdate21forwindowsxp.html]Apple - Downloads - Application Updates - Boot Camp Update 2.1 for Windows XP[/url]

Problem został usunięty, ustawienia są pamiętane.

Pozdrawiam!

#9 orzels

orzels
  • 759 postów

Napisano 03 maja 2008 - 14:43

Na Macbooku podlaczenie drugiego monitora VGA lub DVI bedzie dzialac w Windows, za pomoca odpowiedniej przejsciowki oczywiscie. Natomiast UWAGA: pod Windows nie zadziala opcja przejsciowki do TV. Nie da sie uzyskac obrazu na telewizorze podlaczonym przez "mini dvi-to video". Bo nie i juz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych