Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z odbieraniem połączeń (Przesuń, aby odebrać)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 pakapp

pakapp
  • 5 postów

Napisano 16 września 2010 - 19:02

Witam, od paru dni mam coraz częściej problem z odbieraniem połączeń. Chodzi o to, że w momencie połączenia przychodzącego nie moge przesunąc slidera, aby odebrać. Musze albo popukać w ekran aż zaskoczy, albo wciskać przyciski vol+,vol- i za jakiś razem zaskoczy. Sytuacja jest o tyle dziwna ,ze przy odblokowywaniu telefonu nie mam takiego problemu. Tylko w momencie połączenia. Problem pojawia się zawsze w sytucja koniecznego do odebrania telefonu :) Czy ktos ma tez taki problem z iPhonem 4? Moj soft 4.0.1 po JB. Kiedys mialem iP 3G i tez ten problem wystepowal...

#2 Tomek.101

Tomek.101
  • 175 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2010 - 19:28

U mnie ten problem nie występuje, w 3GS też go nie było. Moim zdaniem jest to problem związany z JB, myślę że jakaś paczka z Cydii powoduje ten problem. Radził bym Ci zrobić restore i zrezygnować z JB. Ja tak zrobiłem i żyję mi się dobrze. Brak JB=zero problemów:)

#3 Markusos7s

Markusos7s
  • 46 postów

Napisano 16 września 2010 - 19:30

Hmm... miałem ten sam problem, czasem nie dało się przesunąć slidera - np. dochodził do połowy a potem uciekał na początek, musiałem wyłączyć i włączyć wyświetlacz, aby zadziałało, teraz też mi się to zdarza, ale już rzadziej. To chyba jakiś błąd software'owy wie ktoś jak można temu zaradzić ?

#4 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 września 2010 - 19:32

Też mniewam. Ale nie jest to związane z JB bo nie posiadam

#5 iRacooh

iRacooh
  • 27 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 września 2010 - 22:32

ja watiej sytuacji najczesciej wciskam pare razy Home Button i zaskakuje. Ale muszę przyznać...strasznie deneerwuje:)

#6 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 września 2010 - 22:44

Moim zdaniem jest to problem związany z JB, myślę że jakaś paczka z Cydii powoduje ten problem.
Radził bym Ci zrobić restore i zrezygnować z JB.
Ja tak zrobiłem i żyję mi się dobrze. Brak JB=zero problemów:)

Raczej zero wymagań co do telefonu - wrzuciłem 4.1 a po 4h wróciłem do 4.0.1 i JB bo się tego używać nie dawało... I nigdy od 2G do 4 nie miałem żadnego problemu z JB, zawsze wszystko działało - chyba, że sobie sam zwaliłem tel grzebaniem w nim, ale to inna sprawa - sam grzebię i nie zwalam winy na kogoś innego za to.

Co do problemu z odbieraniem to miałem takie coś kilkanaście razy na 3GS - ale to pojedyncze przypadki co jakiś czas - i na pewno nie miało związku z JB, bo bym znalazł winną paczkę. Na pewno było strasznie irytujące.
Ale chwile, przypomniałem sobie, to nie było przy połączeniach tylko przy smsach. Musiałem ekran wygasić power buttonem i znowu odblokować i wtedy działał. Z połączeniami nie przypominam sobie takich numerów.

Rada - zrób restore bez przywracania z kopii zapasowej - jak to nie pomoże i dalej będą problemy się nasilały - zostanie chyba serwis tylko.

#7 pakapp

pakapp
  • 5 postów

Napisano 19 września 2010 - 21:04

Zrobilem restore, wgralem nowy soft 4.1 i... dalej kurde jest ten problem. Co kilka połączen nie moge odebrac połączenia..., dopiero po kilku sekundach polaczenia suwak zaskakuje :/ W czym może byc problem? Nigdy w momencie odblokowania nie mam takiego problemy, tylko jak jest polaczenie :/ Wyglada na to,ze telefon z opoznieniem odblokowuje ekran dla uzytkownika. No ale czemu Apple z tym nic nie robi? Gdyby to byl moj pierwszy iPhone to bym powiedzial,ze wadliwe urzadzenie, ale kiedys mialem 3G i tez to wystepowalo... Jest wogole sens oddawania do serwisu?

#8 Kenji25

Kenji25
  • 62 postów

Napisano 19 września 2010 - 22:01

u mnie na 3GS 4.0 po jb takze sporadycznie pojawia sie ten problem i jestem ciekawy czy mozna temu jakos zaradzic:)

#9 krakersssss

krakersssss
  • 30 postów

Napisano 19 września 2010 - 22:54

Jak jeszcze miałem Samsunga Omnie to co jakiś czas pojawiał się podobny problem . Naciskałem przycisk do odbierania połączeń i za nic nie chciało zaskoczyć , na ekranie i reszcie też. Na Ip 4 nic takiego mi się do tej pory nie zdarzyło , kuzyn ma JB i na nie narzeka . Myślę że problem nie leży w JB ;)

#10 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 20 września 2010 - 07:33

musi to być błąd softwarowy którego apple jeszcze nie rozwiązało, ja na swoim 3G miałem tylko raz taki problem ale to jeszcze przed JB, szkoda że Apple tylko przy aktywnym SB daje możliwość odebrania lub odrzucenia połączenia za pomocą zielonego lub czerwonego przycisku pojawiającego się na SB, przydało by się coś takiego na LS zamiast suwaka (z tego co wiem w HTC tak się odbiera połączenia)

#11 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 20 września 2010 - 14:43

Jeśli ciężko znaleźć przyczynę to można może ją jakoś zniwelować, zmieniając na przykład z przesunięcia na pacnięcie. Kto wie czy nie pomoże na ten problem. Pozdrawiam

#12 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 20 września 2010 - 14:47

Problem występuję już od bardzo dawna. Miałem go jeszcze na sofcie 2.x na iPhone 2G, potem w 3.x i w 3GS'ie i nadal nie został naprawiony bo już parę razy nie mogłem na 4 odebrać połączenia. Zresztą soft na iPhone'a z każdą wersją jest coraz bardziej zabugowany i coraz bardziej zaczyna mnie ten telefon irytować. Kiedyś był niezawodny, teraz jest z nim różnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych