Hej,
posiadam dysk zewnętrzny WD 1TB USB który służy jako dysk do robienia kopii, niestety od kilku dni dziwne rzeczy się dzieją z nim lub z Time Machine. Najpierw system wyświetlił informację że wykonanie kopii nie było możliwe i
radził mi skorzystać z narzędzi dyskowych, naprawa dysku się nie udała. Zaproponował informację na dysku skopiować na inny dysk i sformatować co też i uczyniłem. Format wykonał bez problemu, Time Machine wykonał
cała kopię dysku z maca na zewnętrzny i wydawało mi się że wszystko wraca do normy ale dziś znów chciał wykonać kopię całego dysku (?!) aby po jakimś czasie mi wyświetlić komunikat że wykonanie kopii się nie udało.
Narzędzie dyskowe informuje - Niewłaściwa struktura węzła, Wolumin WD uległ awarii i wymaga naprawy
Sytuacja więc się powtarza.
Proponujecie dysk oddać do serwisu, a może to problem z Time Machine?

Problem z Time Machine, dysk WD 1TB USB
Rozpoczęty przez
surreal
, 16 wrz 2010 13:38
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 16 września 2010 - 13:38
Napisano 16 września 2010 - 15:55
Narzedzia dyskowe wbudowane w mac os x sa dobre ale moze nie doskonale. Jak masz dostep do disk warrior to zanim oddasz dysk mozna bylo by nim dysk potraktowac. Disk warrior udzieli ci informacji co sie dzieje dokladnie. Takich informacji nie uzyskasz z disk utility.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych