Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 - iPod Nano 6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 artemissyou

artemissyou
  • 98 postów

Napisano 16 września 2010 - 11:08

Witam,
mam takie pytanie czy są jakieś plany, aby wprowadzić do iPhona radio fm. A dokładniej chodzi mi o to czy część odpowiedzialna za radio fm w iPodzie nano 6, znajduje się również w iPhonie. Gdzieś czytałem ze iPhone ma antenę do odbierania sygnału fm, ale Apple pracowało nad softem umożliwiającym podawanie tytułów piosenek, które aktualnie są grane(coś na wzór RDS). iPod nano 6 ma taką możliwość, więc czy jest to kwestia czasu jak będzie wydany soft z radiem do iPhona?

[NICKMOD]majkool[/NICKMOD]
[MOD]Temat przeniesiony z działu "iPhone - Rozmowy ogólne". ;)
W TYM DZIALE NIE ZADAJEMY PYTAŃ - ZASADY[/MOD]

#2 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 16 września 2010 - 11:19

Z tego co wiem tu już iPhone 2g (lub 3G) miał ten moduł, ale przez 3 lata nikt nic nie zrobił w tym kierunku (Apple ani niezależni programiści) wiec teoretycznie jest to możliwe, ale nie liczylbym na to, ze ktoś zrobi radio do ip w najbliższym czasie.

#3 Dogs

Dogs
  • 141 postów

Napisano 16 września 2010 - 13:52

Zwlaszcza kiedy ma sie Pandore ;)

#4 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 16 września 2010 - 14:21

Przyszłość to radia internetowe. Wątpię, żeby dodali działający odbiornik FM do iPhone.

#5 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 września 2010 - 14:25

Uklad BlueTooth iPhone 4 ma wbudowany nadajnik i odbiornik FM - jednak o ile nie ma podlaczonej zadnej anteny (np odpowiedniepiny ukladu wisza w powietrzu) to softwarowo nic z tym nie zrobia - choc nawet gdyby mogli to nie wydaje mi sie zeby to uczynili.

#6 artemissyou

artemissyou
  • 98 postów

Napisano 16 września 2010 - 18:14

Uklad BlueTooth iPhone 4 ma wbudowany nadajnik i odbiornik FM - jednak o ile nie ma podlaczonej zadnej anteny (np odpowiedniepiny ukladu wisza w powietrzu) to softwarowo nic z tym nie zrobia - choc nawet gdyby mogli to nie wydaje mi sie zeby to uczynili.

czy słuchawki mogą robić za antenę ?

#7 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 16 września 2010 - 18:31

Mogą. Ale środek nie jest przystosowany pewnie do tego.

#8 artemissyou

artemissyou
  • 98 postów

Napisano 17 września 2010 - 00:04

Mogą. Ale środek nie jest przystosowany pewnie do tego.

właśnie koledzy pisali, że jest przystosowany... szkoda, że nie ma oficjalnego radia, żeby wpiąć i jazda :D

#9 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 17 września 2010 - 11:17

Spokojnie, w iPhone 5 - 7 będzie, jeszcze nie wiadomo w którym, czekają, aż nie będą mieli innych nowości, żeby zrobić odpowiednie WOW! ;-)

#10 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 19 września 2010 - 12:06

Czip FM jest, ale pewnie nie ma wyprowadzonej anteny, żeby to działało. Takie mam zdanie.

#11 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2010 - 15:12

Po co wam radio w iPhone. Teraz radio jest w każdym samochodzie. Kawałki możecie zassysać przez iTunes/neta kiedy chcecie i wrzucać je do iPoda. Dodatkowo macie jeszcze radia internetowe. Nie wiem po co ta afera. Dajcie spokój i kupcie sobie radyjko za 20zł jeżeli tak bardzo wam na nim zależy ;).

#12 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2010 - 16:09

Po co wam radio w iPhone. Teraz radio jest w każdym samochodzie. Kawałki możecie zassysać przez iTunes/neta kiedy chcecie i wrzucać je do iPoda. Dodatkowo macie jeszcze radia internetowe. Nie wiem po co ta afera. Dajcie spokój i kupcie sobie radyjko za 20zł jeżeli tak bardzo wam na nim zależy ;).

A może ktoś chce sobie posłuchać jadąc autobusem do domu/pracy? Lub będąc gdzieś indziej? Nie pomyślałeś, że nie każdy ma samochód i nie każdy siedzi w nim 24h/dobę? ;)

#13 Lukaszmaly1

Lukaszmaly1
  • 243 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 września 2010 - 18:38

Zgadzam sie z fifty-50

#14 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2010 - 19:03

A może ktoś chce sobie posłuchać jadąc autobusem do domu/pracy? Lub będąc gdzieś indziej? Nie pomyślałeś, że nie każdy ma samochód i nie każdy siedzi w nim 24h/dobę? ;)

No tak, ale większość ma internet w postaci 3G/EDGE, więc w czym problem? Włączyć radio i niech sobie działa? ;)

#15 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2010 - 21:03

No tak, ale większość ma internet w postaci 3G/EDGE, więc w czym problem? Włączyć radio i niech sobie działa? ;)

Tak ale nie wszystko, my nie jesteśmy bogaci. Wiadomo że większości ludzi wybiera najtańsze abonamenty z tylko do dzwonienia i sms-ów. Przyznaję że brak FM w iPhone to zły pomysł.

#16 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 września 2010 - 21:22

Tak ale nie wszystko, my nie jesteśmy bogaci. Wiadomo że większości ludzi wybiera najtańsze abonamenty z tylko do dzwonienia i sms-ów. Przyznaję że brak FM w iPhone to zły pomysł.

Jak kogos nie stac nie kupuje iPhone, to jest tlumaczenie typu: jakby jakby kupic ferrari i zaprząc konia do niego, zeby ciagnal bo nie jest sie bogatym i nie stac na paliwo. ROTFL

Nie stac na iPhone nie kupuje i nie marudze. Stac, to stac na wydanie tych paru zl na pakiet internetowy. Typowo polskie zastaw sie a postaw sie...

#17 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2010 - 18:29

Jak kogos nie stac nie kupuje iPhone, to jest tlumaczenie typu: jakby jakby kupic ferrari i zaprząc konia do niego, zeby ciagnal bo nie jest sie bogatym i nie stac na paliwo. ROTFL

A ja mam iPhone i ani nie mam, ani nie mam zamiaru kupować pakietu internetowego - bo po co? Wi-Fi mam w domu, a nie jestem maniakiem, że potrzebuję dostęp do Facebooka czy NK poza domem ;).

#18 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 września 2010 - 18:35

A ja mam iPhone i ani nie mam, ani nie mam zamiaru kupować pakietu internetowego - bo po co? Wi-Fi mam w domu, a nie jestem maniakiem, że potrzebuję dostęp do Facebooka czy NK poza domem ;).

Nie, takie sytuacje sa jasne, mi chodzilo o to, ze jak ktos pisze, ze ludzie kupujacy iPhone za pare tys. zlotych, pisza, ze sa biedni i nie stac na pakiet internetowy to ni sie slabo robi. ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych