Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 3 głosy

[Pokaż] swoje biurko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16341 odpowiedzi w tym temacie

#1951 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 19 listopada 2007 - 00:15

Wyluzujcie ;)

Dołączona grafika

Zawiera sexy fotkę ;)

Tapetka z nowej gotowej paczki; ;) ikonki moje - oryginały na ktorych sie wzorowalem to Blend autor - Laurent Baumann ;)
  • seba22 lubi to

#1952 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 00:23

ps. ja dobrze pamietam, jak ty wrzucałeś swoje pecetowskie biurka, ja je skrupulatnie usuwałem, jakoś nie protestowalęś, a dziś nagle domagasz się jakiegoś zapisu o tym? niektóre rzeczy nigdy nie bedą spisane, a bedą wgzekwowane :) np. jak umieszczanie pulpitów windowsowych w tym wątku :)

O ile dobrze pamietam to wtedy tez wspominalem o tym, co jest zapisane w pierwszym temacie. Zostawiam temat, bo za chwile przemieni sie to w jakas pyskowke, a tego nie chcemy (przynajmniej ja nie chce). Autor watku chcial, zeby tu byly pokazywane wszystkie pulpity/biurka i nie widze powodow, dla ktorych garstka ludzikow z plakietkami "moderator" (ewentualnie "supermoderator", albo "ekstrasupercool moderator") miala by to zmieniac.

Czy podczas "normalnej" rozmowy moderator mowi do ktoregos z rozmowcow "zamknij sie, masz krzywy nos, albo pomaranczowe sznurowki, wiec nie masz prawa sie tu udzielac"? Nie wydaje mi sie. Dla mnie to smutne, ze forum staje sie opanowane przez garstke nawiedzonych moderatorow, ktorzy sobie tutaj samowolke urzadzaja.

---- Dodano 19-11-2007 o godzinie 00:27 ----

Wyluzujcie ;))

Nie no, spoko. Tylko mnie irytuje, ze ktos nie moze pokazac swojego biurka tylko dlatego, ze ktos sobie cos wymyslil. Przykladowo, czy ciebie nie irytowaloby to, jakby ktos usuwal twoje buirka tylko dlatego, ze jakis pasek jest nie na gorze a na dole i zamiast jablka ma te kilka czworokatow?

Ale dobra, olać. Fajna tepetka ;)

Ps. Saaaajko, bylbys taki dobry i naskrobal cos fajnego z ludkami z Pink Floyd'ow? ;-)

#1953 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 00:30

dlatego dyskusja w tym wątku na ten temat nie bedzie tolerowana - dalej prosze umieszczać juz tylko biureczka, dodam, że tylko "biurka" a nie "pulpity"

#1954 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 19 listopada 2007 - 00:33

Uwaga, uwaga! Przejrzałem ponad 700 wpisów tego tematu (poświęcając kupe swojego czasu, który mogłem przeznaczyć na sen, jakże przydatny, kiedy studenta czeka kolokwium...) :shock: 8)

WYNIK: znalazłem.

Wpisy z pulpitami są w tym wątku usuwane już od dawna, bo od samego początku tego roku.

Dowód na to przedstawiam poniżej:

Dołączona grafika

Mam wrażenie, że ostatnio jakaś nagonka na mnie jest... :/ Na szczęście nie mam się czym przejmować ;)

#1955 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 19 listopada 2007 - 01:47

W takim razie się przypilnuję i poczekam jeszcze te 1,5 miecha, ale już nie mogłem wytrzymać. _igi - nie było to może potrzebne, ale bardzo tobie dziękuję. Z resztą i tak lepiej, że przynajmniej MacDada napisał, że on coś tam skreślił, ostatni mój post tutaj zaginął bez wieści.

#1956 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 listopada 2007 - 02:32

Panowie, dopoki to nie jest OS X na PC i w wyglad pulpitu zostalo wlozone troche wysilku, nie widze powodu dla ktorego nawet windziarskie i linuksowe biurka nie mialyby tu wisiec. Jeszcze raz tylko zaznaczam: z ciekawymi ikonami , ewidentnymi zmianami i fajnymi tapetami. Domyslne lub zmienione nieznacznie ( zamiana domyslnej tapety na inna) to raczej nie bardzo.

Zalozyciel tematu napisal:

Stara to już tradycja pokazywania pulpitu, jednak tu na forum takiego tematu nie zauważyłem więc zakładam
Dawajcie screeny z OSXa, Linuksa lub z czego tam macie.. windows też ujdzie

Nie wiem kto tu wczesniej cos usuwal ale takie dzialanie powinno byc przez Was zraportowane.

#1957 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 19 listopada 2007 - 07:50

Wiem, że akcja z biurkami jest potrzebna i daje obraz twórczości userów lub mówi o ich poczuciu estetyki. Likwiadacja postów z pulpitami może nie jest najtrafniejsza. Ja mam jednak pytanie do kolegi Insider'a. Jak odróżnisz biurko z real maca od biurka z OSX na PC??

#1958 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 19 listopada 2007 - 08:08

Panowie, dopoki to nie jest OS X na PC i w wyglad pulpitu zostalo wlozone troche wysilku, nie widze powodu dla ktorego nawet windziarskie i linuksowe biurka nie mialyby tu wisiec. Jeszcze raz tylko zaznaczam: z ciekawymi ikonami , ewidentnymi zmianami i fajnymi tapetami. Domyslne lub zmienione nieznacznie ( zamiana domyslnej tapety na inna) to raczej nie bardzo.

Dokładnie ;)

@Laborman - Co do odróżniania Windy od OSX - jeszcze siętaki nie narodził, który potrafiłby stworzyc emulacje OSX na PC, nie dającą się odróżnić od oryginału, zapewniam, że o samym wygładzaniu font wspomnę ;)

#1959 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 19 listopada 2007 - 09:02

Dokładnie ;)

@Laborman - Co do odróżniania Windy od OSX - jeszcze siętaki nie narodził, który potrafiłby stworzyc emulacje OSX na PC, nie dającą się odróżnić od oryginału, zapewniam, że o samym wygładzaniu font wspomnę ;)

Ale ja nie mówię o emulacji. OSX na PC nie jest emulowany tylko działą w pełni natywnie. Naprawdę nie zaczynajmy znowu wojny i to w tak jak dla mnie ciekawym poscie. Ja tylko zapytałem jak to możliwe.

#1960 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 09:55

dlatego dyskusja w tym wątku na ten temat nie bedzie tolerowana - dalej prosze umieszczać juz tylko biureczka, dodam, że tylko "biurka" a nie "pulpity"

Zalozyciel tematu napisal:

Cytat:
Stara to już tradycja pokazywania pulpitu, jednak tu na forum takiego tematu nie zauważyłem więc zakładam
Dawajcie screeny z OSXa, Linuksa lub z czego tam macie.. windows też ujdzie
Nie wiem kto tu wczesniej cos usuwal ale takie dzialanie powinno byc przez Was zraportowane.

Rozwala mnie poprostu moderacja tego forum. Moderatorzy mają odmienne stanowisko od Admina, stosuja jakas samowolke czy jak? Odnosze wrazenie, ze to jakas mania moderacji.
Co z tego, ze ktos zamiesci swoj pulpit z Windowsa czy Linuxa czy Unixa czy czego tam jeszcze.
Czy czegos Wam ubywa z tego powodu? Czy robi to jakis bajzel w tym watku?
Co jezeli jest to Windowas na Macu? Tez nie moze byc? Ale OS X z pieca juz moze, tak?

Zachowanie moderatorwo w jakis dziwny sposob chce sie upodobnic do zachowan z ksiazki Orwella "Rok 1984"
Najgorsze, ze moderatorzy uzurpuja sobie prawo do podejmowania decyzji sprzecznych z decyzja autora watku, ktory to nie dyskryminowal zadnego systemu operacyjnego. Kolejna sprawa jest konsekwencja. Jezeli od poczatku nie byly takie wpisy moderowane to nie mozna nagle wprowadzac takiej zmiany. Szczegolnie, ze nie zostala ona nigdzie zapisana i nie zostali wszyscy o niej poinformawani i nie zaakceptowali jej.
To tyle bo szkoda czasu... Pewnie i tak mnie ktos wytnie...

Mimo wszytsko pozdrawiam serdecznie.
Adams

#1961 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 19 listopada 2007 - 09:59

Szkoda, że wtym temacie znowu górę biorą emocje. Sprawę przecież można wyjaśnić i niepotrzebny spór wygaśnie. Zamiast toczyć pianę zapodajcie jakieś ciekawe tapetki!

#1962 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 10:12

Mozna Laborman, jednak moderatorzy nie bardzo maja ochote. Nadal powtarzaja, po kilku sygnalach od userow, ze beda wycinac pulpity innych systemow. Szkoda slow. Ja nie chce powodowac kolejnej woljny ale chcialem wyrazic swoja opinie dot. tej sytuacji. Ale od teraz zachowam milczenie w tej sprawie :-) Pozdrawiam.

#1963 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 19 listopada 2007 - 11:05

Pozwolicie, że zacytuję... siebie ;)

Podsumowywując, nadal proszę biurka makowe w tym wątku, ale jak chcecie, to proszę o raport w tej sprawie (ewentualnie temat w "Propozycjach Zmian"). Jeśli taka będzie "wola ludu", to zmienimy zachowanie w tej kwesti. :D

I co? Jaki efekt? Narzekacie, ale wszyscy tutaj (w końcu przeczyta to każdy), a nikt nie skontaktował się z Adminem, ani nikt raportu nie wysłał.

Po co więc to wszystko?

Jak widać Admin także czyta ten wątek i podjął decyzyję o przywróceniu mu pierwotnej tematyki, tak więc nam, moderatorom, pozostaje się dostosować.

A można to było załatwić szybciej i polubownie. Wystarczy działać, a nie tylko krytykować.

#1964 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 11:15

W zaiązku z powstałym w tym dziale zamieszaniem usunięto część postów by powrócić do sedna idei zawartej w temacie tego wątku/tamatu a może już pokoju- bo nieomal 200stron wpisów to imponujący wynik.

Proszę o przyjęcie kilku zasad:
1) podstawą prezentacji są dekstopy/biurka z systemu MAC OS
2) dopuszczamy prezentowanie biurek/pulpitów innych systemów jeśli włożono w nie pracę i wysiłek tak by upodobnić ich wygląd i funkcjonalność do MAC OS lub praca ta dała wyjątkowo interesujący efekt

Proszę w przyszłości starać się unikać zbędnego OT a posty bez zrzutów stawiać jedynie kiedy ich merytoryczna treść ma na celu pomoc w dopracowaniu wyglądu.
W razie wątpliwości związanych z moją decyzją zapraszam na PW MF JSG.

---- Dodano 19-11-2007 o godzinie 14:06 ----
Dołączona grafika

#1965 db

db
  • 771 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 11:23

Szkoda ,że nie mogę edytować pierwszego posta - myślę ,że to on wprowadza w błąd wiele osób.

#1966 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 16:15

Dołączona grafika

#1967 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 20 listopada 2007 - 00:36

Dołączona grafika

#1968 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 20 listopada 2007 - 00:42

Wyluzujcie ;)

Dołączona grafika

Zawiera sexy fotkę ;)

Tapetka z nowej gotowej paczki; ;) ikonki moje - oryginały na ktorych sie wzorowalem to Blend autor - Laurent Baumann ;)

ladnie ;)

A saajko, skonstruowalbys cos fajnego ze zdjeciem floydow? ;p

#1969 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 20 listopada 2007 - 00:46

aaaaaaaaaa psycho zapomniałeś mi przesłać tej paczki do testów przed upublicznieniem :P ehh ty :P

#1970 TimmY

TimmY
  • 621 postów

Napisano 20 listopada 2007 - 01:31

Biurko.

#1971 Pe8er

Pe8er
  • 192 postów

Napisano 20 listopada 2007 - 16:18

Quicklook oszalał!!

http://dznr.org/5wyw

#1972 esteper@mac.com