Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook air ( nowy) nie laduje baterii!! Pomocy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 raaa

raaa
  • 113 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2010 - 10:07

Witam Parse dni temu kupilem nowego maca air 2,13 ssd Wszystko bardzo fajne i ładne tyle ze mam jeden dość spory problem Bateria w moim air nie ląduje się. !!! Po podłączeniu zasilania pali się pomarańczowa dioda na wtyczce ale de facto nie ląduje to baterii W systemi mam komunikat " nie ma ładowania baterii lub obliczam czas ładowania" ale tak samo bateria naladowana w 0% Czy ktoś wie co można zrobić? Pozdrawiam Ps. W najgorszej opcji zostanie mi Servis :(

#2 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 14 września 2010 - 10:22

Hm... A co pokazuje np. Coconut Battery?

#3 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 14 września 2010 - 17:12

Spróbuj zresetować SMC wg tego poradnika Intel-based Macs: Resetting the System Management Controller (SMC)

#4 raaa

raaa
  • 113 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2010 - 22:00

reset smc probowalem niestety nic to nie dalo , dioda na wtyczce mignela na zielono i to chyba bylo to ...
w kazdym razie reset nic nie zmienil :(((

coconut batery gdzie to znalesc ? przepraszam ale kompletnie nie znam mac , to jest moj pierwszy komputer producenta z nadgryzionym jablkiem ... i jakis taki niefortunny mi sie wydaje den zakup ....

---------- Wpis dodano o 23:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:20 ----------

coconut wywala sie , nie pokazuje baterii ...

#5 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 14 września 2010 - 22:18

Hm... A jak klikniesz z altem (option) na ikonkę baterii w prawym górnym rogu, to jaki stan pokazuje?

#6 raaa

raaa
  • 113 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 września 2010 - 23:56

nic siw nie nie dzieje wyskakuje menu w ktorym jest komunikat " ladowanie nie odbywa sie" ... kiepsko to wyglada , chyba zostanie ten servis ... czy w mac jest jakis bios>? odpowiednik tego menu jak w pc?

#7 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 15 września 2010 - 13:24

No niestety, wygląda na wadliwą baterię. EFI zastępuje BIOS-a, jednak nie ma menu (bo i po co).

#8 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 15 września 2010 - 14:43

@raa: po kliknięciu z altem(option) na baterię powinien wyświetlić się stan baterii, np: Stan: Normalny.

#9 raaa

raaa
  • 113 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 września 2010 - 20:51

wiec , mam tak stan: normalny , obliczam czas do pelnego naladowania ... Bylem dzis w serwisie w barcelonie gdyz jestem obecnie na wakacjach i serwisant podlaczyl mi jakis pendrive na usb odpalil jakis program (ciekawe jaki) i stwierdzil ze cos jest uszkodzone nie bardzo potrafil wytlumaczy po angielsku co ale bedzie konieczna wymiana i czas .... ok 3 tygodni :( masakra ..... moze ktos wie co to za program do diagnostyki mogl byc? powiem tylko ze odpalil go zaraz po wlaczeniu pozdrawiam

#10 raaa

raaa
  • 113 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2010 - 23:38

bateria wymieniona na nowa w serwisie , dzieki za pomoc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych