Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 z USA, zdjecie SimLocka, ale nie Jailbreak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#1 cosnow

cosnow
  • 42 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 września 2010 - 23:55

Witam, Nosze sie z zamiarem kupna iPhona 4 w stanach. Ale nie wiem jak to jest z SimLockiem. Czy to prawda, ze mozna zdjac SimLocka nie uzywajac do tego JB i nie tracac gwarancji? Jakie negatywne konsekwencje moze niesc JB iPhona? pozdrawiam

#2 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 postów
  • SkądTarczyn

Napisano 14 września 2010 - 00:49

co do zdjęcia simlocka bez jb to wyłącznie za ( jeżeli jest taka oferowana przez sieć ) usługą płatną ,np. w orange zdejmowali simlocka za 70 PLN :) Co do jb , jb nic złego nie wnosi , co najwyżej sporo dobrego :D , zawsze pozostaje możliwości restore , czy wgrania nowszego oprogramowania , ale wtedy już siada ci znowu simlock , tak więc jb jest w pełni bezpiecznie :)

#3 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 14 września 2010 - 01:36

niestety nie mozna zdjac simlocka z ipka z usa z sieci AT&T, pozostaje tylko omijanie go przez np. ultrasn0w

#4 cosnow

cosnow
  • 42 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 września 2010 - 05:25

A mozna zdjac simlocka z ipka z Kanady?

#5 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 września 2010 - 06:01

W kanadzie z tego co wiem niema simlocka. Sam kupilem 2iphony 4 za 650$ z sim na at&t i zaluje ze nie w kanadzie

#6 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 14 września 2010 - 08:19

W kanadzie z tego co wiem niema simlocka. Sam kupilem 2iphony 4 za 650$ z sim na at&t i zaluje ze nie w kanadzie

jak nie ma.... Zalezy gdzie kupisz. Jesli kupisz bez abonamentu u Apple'a simlocka nie bedzie. Jesli kupisz u ktoregos z operatorow w abonamencie telefon bedzie mial simlock.

//T

#7 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 14 września 2010 - 10:26

W stanach nie iphonów bez simlocka. Kumpel 2dni temu kupił 2 w iStore i są z simlockiem na At&T. Rozmawiałem ze znajomym,kory zajmuje ściąganiem simlocków ze wszystkich telefonów i mówił, że jest możliwość ściągniecia przez dodanie numeru imei do serwera apple, koszt około 200zł. Simlock jest ściągniety na stałe,ale na jakiej się to odbywa zasadzie to nie wiem.

#8 cosnow

cosnow
  • 42 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 września 2010 - 14:00

A Moglby sie ktos wypowiedziec na temat tej aukcji, Iphone bez simlocka z Kanady. to chyba nie jest zaden naciagacz. jestem ciekaw waszych opinii
eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices

#9 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 postów
  • SkądTarczyn

Napisano 14 września 2010 - 15:28

polecam telefon z francji , tam ustawa mówi że sieć nie może zakładać simlocka na telefon :)

#10 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 14 września 2010 - 15:38

A Moglby sie ktos wypowiedziec na temat tej aukcji, Iphone bez simlocka z Kanady. to chyba nie jest zaden naciagacz. jestem ciekaw waszych opinii
eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices

Jeśli jest to nówka, to raczej jest pewność, że simlock nie jest ominięty ;) Swoją drogą nie ma dużo komentarzy( i nie wszystkie pozywne), i nie ma zdjęć pudełka ;)

#11 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 postów
  • SkądTarczyn

Napisano 14 września 2010 - 15:43

Jeśli jest to nówka, to raczej jest pewność, że simlock nie jest ominięty ;) Swoją drogą nie ma dużo komentarzy( i nie wszystkie pozywne), i nie ma zdjęć pudełka ;)

Na dodatek zdjęcie pewno wujka google :D

#12 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 14 września 2010 - 15:47

Shipping to: Canada, United States
To jak chcesz go kupic?

//T

#13 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 14 września 2010 - 15:50

Jak się nie czyta tematu, że autor chce kupić w stanach iP to tak jest, że się pytania zadaje.

#14 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 14 września 2010 - 15:58

Jak się nie czyta tematu, że autor chce kupić w stanach iP to tak jest, że się pytania zadaje.

Sie czyta... Jesli ktos pisze ze chce kupic w Stanach to nie oznacza ze tam bedzie. Tym bardziej ze bedac w USA mozna kupic w Apple Store telefon bez abonamentu ( z simlokiem oczywiscie ) a nie zadawac na forum pytania: czy ten z e-baya bedzie dobry?
Ale blysnales....

//T

#15 cosnow

cosnow
  • 42 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 września 2010 - 16:10

Aktualnie jestem w stanach ale za tydzien wracam do Polski, a przesylka z apple store trwa 3 tygodnie. Tutaj moge miec ipka w tej samej cenie bez simlocka

#16 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 14 września 2010 - 17:07

-bez SIMlocka? O czym ty mówisz?

#17 cosnow

cosnow
  • 42 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 września 2010 - 17:13

Mówie o tej aukcji z Kanady
Factory sealed iPhone 4 16gb Black *UNLOCKED* on eBay.ca (item 130431475811 end time 14-Sep-10 14:33:05 EDT)

#18 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 14 września 2010 - 18:21

Mówie o tej aukcji z Kanady
Factory sealed iPhone 4 16gb Black *UNLOCKED* on eBay.ca (item 130431475811 end time 14-Sep-10 14:33:05 EDT)

Ale widzisz ze to jest licytacja?

//T

#19 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 14 września 2010 - 18:35

JB radze omijac szerokim lukiem - wszelkie dodatki typu MobileSubstrate, SBSettings czy dodatkowe polecenia do konsoli UNIX zostawiaja tyle smieci (nawet w kopii zapasowej iPhone'a w iTunes!) ze glowa mala. To glowna przyczyna zwalniania iPhone'ow, o ktorym tyle sie slyszy. Rowniez obserwowalem to niezaleznie od ilosci Restore'ow. Dopiero przywrocenie FW bez JB i ustawienie telefonu jako nowego iPhone'a bez przywracania kopii zapasowej zalatwilo sprawe. Dlatego tez wszelkie grzebanie w iOS zdecydowanie odradzam...

#20 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 września 2010 - 18:37

Pierdzielenie, to że komuś coś się popsuje, nie znaczy, że w ogóle jest złe. Mam JB od początku i nie mam problemów. A bez biteSMS, raportów, autozamykania folderów i infinidocka nie da się żyć.

#21 cosnow

cosnow
  • 42 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 września 2010 - 18:37

Ale widzisz ze to jest licytacja?

//T

Tak, ale ten użytkownik ma tez aukcje kup teraz za 650 $.

#22 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 14 września 2010 - 18:42

JB radze omijac szerokim lukiem - wszelkie dodatki typu MobileSubstrate, SBSettings czy dodatkowe polecenia do konsoli UNIX zostawiaja tyle smieci (nawet w kopii zapasowej iPhone'a w iTunes!) ze glowa mala. To glowna przyczyna zwalniania iPhone'ow, o ktorym tyle sie slyszy. Rowniez obserwowalem to niezaleznie od ilosci Restore'ow. Dopiero przywrocenie FW bez JB i ustawienie telefonu jako nowego iPhone'a bez przywracania kopii zapasowej zalatwilo sprawe. Dlatego tez wszelkie grzebanie w iOS zdecydowanie odradzam...

-tylko co to ma wspólnego z tematem tego wątku?

#23 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 września 2010 - 18:53

cosnow bierz i tyle kliknij. Wrócisz do Polski już będziesz z nami rozmawiał jako posiadacz Ipka :) Aukcja godna uwagi.

#24 cosnow

cosnow
  • 42 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 września 2010 - 18:57

cosnow bierz i tyle kliknij. Wrócisz do Polski już będziesz z nami rozmawiał jako posiadacz Ipka :) Aukcja godna uwagi.

Narazie czekam na odpowiedz od sprzedawcy czy jest w stanie to wyslac tak aby doszlo do mnie do piatku, bo w poniedzialek rano lece do Polski. Ale jestem zdecydowany

#25 sethtaca

sethtaca
  • 90 postów

Napisano 14 września 2010 - 19:23

nie jestem biegły w temacie iphona sam takowego nie posiadam - kolezanka prosila mnie o pomoc - wlasnie przywiozla sobie iPhona 4 z USA z simlockiem. z tego co czytam mozna sciagnac simlocka programowo (ultrasnow cydia.. dokladnie jeszcze doczytam) ale mam takowe pytanie: czy moge sciagnac simlocka bez posiadania zadnej karty SIM w iPhonie? czy na ten moment (z simlockiem) mozna z iPhona korzystac - np wifi, przegladarka, iPod itp? ja jeszcze tego iPhona w reku nie mialem jedynie przez telefon kolezanka mowila ze po wlaczeniu telefonu ma tylko emergency call, wiec nie wiem wogole zadne menu nie odpala sie? zapewne wazna jest wersja firmware (czy tez ogolnie softu w iPhonie) - jak to sprawdzic? a i tak w kwestii upewnienia sie - po sciagnieciu simlocka (czyli zhackowaniu samego softu) traci sie gwarancje, ale robiac powrot do wersji oficjalnej np nowszej wersji iOS simlock sie zaklada a co za tym idzie mozna uznac ze gwarancja 'wraca' ?? bede wdzieczny za odpowiedzi. pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych