Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czujnik zbliżeniowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
120 odpowiedzi w tym temacie

#26 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 września 2010 - 12:59

Probowaliscie wyzerowac ustawienia sieciowe? Afaik to jest krok nr 1 w wypadku jezeli iOS4.1 nie pomogl.

#27 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 września 2010 - 13:07

Probowaliscie wyzerowac ustawienia sieciowe?

A co to daje?

#28 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 września 2010 - 14:08

A co to daje?

Resetuje ustawienia telefonu zwiazane glownie z siecia (zapisane sieci wifi, ustawienia internetu gprs - te drugie powinny zostac automatycznie ponownie pobrane z sieci) ale tez resetuje kalibracje sensorow.

#29 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 września 2010 - 15:00

Dzięki wielkie. Sprawdzić nie zaszkodzi a być może jeden z najgorszych problemów zniknie. Wyzerowane. Wrażeniami podzielę się za kilka dni :)

#30 kwasnejablko

kwasnejablko
  • 95 postów

Napisano 24 września 2010 - 13:59

I jak panowie? Pojawiło się jakieś magiczne rozwiązanie? Ja zgodnie z sugestia zresetiowałem ustawienia sieciowe - nic to nie dało, jest jak było. Staram się też trzymać telefon jak najbliżej ucha i nim nie ruszać podczas rozmowy - zero efektu. Myślę że spokojnie 80% moich rozmów kończy się przypadkowym naciśnięciem wyświetlacza. Jak bardzo to jest irytujace to ciężko opisać. Czy jest ktoś kto ma ip 4 i wogóle nie zarejestrował tego problemu? Czy to możliwe żeby tylko pojedyńcze egzemplarze miały ten feler, czy po prostu reszta użytkowników korzysta z hands free albo wmawia sobie, że wszytsko jest OK? Szczerze mówiąc jestem bliski decyzji żeby się pozbyć bubla, w końcu to telefon, jest to jego podstawowa funkcja a nie za bardzo się do tego nadaje.

#31 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:04

Ja nie mam problemu zadnego z czujnikiem zblizeniowym.

#32 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 24 września 2010 - 14:07

I jak panowie? Pojawiło się jakieś magiczne rozwiązanie?
Ja zgodnie z sugestia zresetiowałem ustawienia sieciowe - nic to nie dało, jest jak było. Staram się też trzymać telefon jak najbliżej ucha i nim nie ruszać podczas rozmowy - zero efektu.
Myślę że spokojnie 80% moich rozmów kończy się przypadkowym naciśnięciem wyświetlacza. Jak bardzo to jest irytujace to ciężko opisać. Czy jest ktoś kto ma ip 4 i wogóle nie zarejestrował tego problemu? Czy to możliwe żeby tylko pojedyńcze egzemplarze miały ten feler, czy po prostu reszta użytkowników korzysta z hands free albo wmawia sobie, że wszytsko jest OK?

Szczerze mówiąc jestem bliski decyzji żeby się pozbyć bubla, w końcu to telefon, jest to jego podstawowa funkcja a nie za bardzo się do tego nadaje.

Ja nie zauwazylem tego problemu w moim iPhone na firmware 4.0.1, teraz na 4.1 testowalem czy problem wystepuje i jak pisalem wczesniej - ekran gasnie kiedy cos znajdzie okolo 5-6cm od czujnika i dodatkowo specjalnie sprawdzalem czy ekran nie reaguje pomimo naciskania dokladnie w miejsca w ktorych powinny byc przyciski. Wiec moge z cala pewnoscia stwierdzic ze u mnie problemu brak. Moj iPhone to iPhone 4 Czarny 32GB z Ery, nigdy nie jailbrakowany i fabrycznie bez simlocka. Wyprodukowany w 33 tygodniu 2010r (czyli pomiedzy 9 a 15 sierpnia) kupiny 3 Wrzesnia.

[EDIT]
Zanim sie pozbedziesz telefonu upewnij sie ze to nie wina jakiejs aplikacji na jailbrake (jezeli takowy posiadasz) lub twojej folii na ekranie (jezeli takowa posiadasz).

Warte zaznaczenia jest tez to ze po update do 4.1 czujnik zblizeniowy swieci na tyle mocno ze w ciemnym pomieszczeniu powinienes moc zobaczyc delikatne czerwone jarzenie. (oczywiscie jedynie w trakcie polaczenia)

#33 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 24 września 2010 - 14:09

Mnie nigdy jeszcze nie rozlaczylo, czujnik dziala poprawnie, na 3GS mi swirowal, nie chcial sie budzic po oddaleniu od ucha (-; teraz jest git, na kazdym sofcie od 4.0 ... Jedna znajoma mowila mi ze ja rozlacza, wrocila do 3gs, a 4 lezy w pudelku, rzadko kiedy ja widuje ale najprawdopodobniej siedzi jeszcze na 4.0 max 4.0.1

#34 kwasnejablko

kwasnejablko
  • 95 postów

Napisano 24 września 2010 - 14:27

Ja nie zauwazylem tego problemu w moim iPhone na firmware 4.0.1, teraz na 4.1 testowalem czy problem wystepuje i jak pisalem wczesniej - ekran gasnie kiedy cos znajdzie okolo 5-6cm od czujnika i dodatkowo specjalnie sprawdzalem czy ekran nie reaguje pomimo naciskania dokladnie w miejsca w ktorych powinny byc przyciski. Wiec moge z cala pewnoscia stwierdzic ze u mnie problemu brak. Moj iPhone to iPhone 4 Czarny 32GB z Ery, nigdy nie jailbrakowany i fabrycznie bez simlocka. Wyprodukowany w 33 tygodniu 2010r (czyli pomiedzy 9 a 15 sierpnia) kupiny 3 Wrzesnia.

[EDIT]
Zanim sie pozbedziesz telefonu upewnij sie ze to nie wina jakiejs aplikacji na jailbrake (jezeli takowy posiadasz) lub twojej folii na ekranie (jezeli takowa posiadasz).

Warte zaznaczenia jest tez to ze po update do 4.1 czujnik zblizeniowy swieci na tyle mocno ze w ciemnym pomieszczeniu powinienes moc zobaczyc delikatne czerwone jarzenie. (oczywiscie jedynie w trakcie polaczenia)

Nie mam Jailbrake'a i nigdy nie miałem. Iphone 32GB z Orange z PL dystrybucji kupiony niecałe 2 tyg temu. Testowałem i bez folii i teraz z folią SGP i jest to samo. Poszperałem trochę w sieci i problem nie występuje u wszystkich ale u dużej części użytkowników. U części ustąpił po 4.1 u części nie - ja niestety jestem w tej drugiej grupie. Może oddam po prostu na gwarancji i wymienia na nowy który jakimś cudem będzie wolny od tej wady? Telefonu na dobra sprawę nie da się używać normalnie. Dobrze że to nie służbowy bo bym się chyba ze wstydu przed konrahentami spalił.

pzdr

#35 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 24 września 2010 - 14:37

Nie mam Jailbrake'a i nigdy nie miałem. Iphone 32GB z Orange z PL dystrybucji kupiony niecałe 2 tyg temu. Testowałem i bez folii i teraz z folią SGP i jest to samo. Poszperałem trochę w sieci i problem nie występuje u wszystkich ale u dużej części użytkowników. U części ustąpił po 4.1 u części nie - ja niestety jestem w tej drugiej grupie. Może oddam po prostu na gwarancji i wymienia na nowy który jakimś cudem będzie wolny od tej wady? Telefonu na dobra sprawę nie da się używać normalnie. Dobrze że to nie służbowy bo bym się chyba ze wstydu przed konrahentami spalił.

pzdr

Zdecydowanie ja bym go oddal na gwarancje.

#36 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 września 2010 - 14:08

Mnie po resecie ustawień sieciowych problem zniknął. Mało tego zniknął jeszcze jeden problem - sms "ktotam" wreszcie wyświetla prawidłowo numer telefonu :).

Wielkie dzięki ClassicGOD !!

#37 Mik187

Mik187
  • 60 postów

Napisano 28 września 2010 - 19:43

u mnie jak przyloze palec ekran wylacza sie ale podczas rozmowy ekarn uruchamia sie i uchem naciskam wyciszenie mikrofonu lub rozlaczam polaczenie. Wiec oddalem telefon do serwisu regenersis oczyscie przed oddaniem telefon przywróciłem do ustawien fabrycznych po wlaczeniu konieczna aktywacja itunes. Telefonu tydzien nie miałem i dziś go dostałem a w opisie naprawy: "przywrócono ustawienia fabryczne iPhona" ręcę mi opadły, co za deblie tam pracują. Oczywiście problem nadal występuje. Testowałem kilka innych iphonów i nie ma takiego problemu jak występuje u mnie wiec nie jest to ze kazdy tak ma i to jest jego wada. Da sie to naprawic lub nalezy wymienic na inny.

#38 mafinka10

mafinka10
  • 7 postów

Napisano 01 października 2010 - 18:03

po pierwszej naprawie bez efektu . Po ponownym oddaniu dostałem nowy egzemplarz i hula elegancko - a więc to wina niektórych egzemplarzy

#39 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 02 października 2010 - 15:44

mafinka10, z jakiej masz sieci i gdzie oddałeś?

#40 mafinka10

mafinka10
  • 7 postów

Napisano 02 października 2010 - 18:44

jestem w erze a oddałem w Gdańsku

#41 Mik187

Mik187
  • 60 postów

Napisano 03 października 2010 - 22:25

no moj iphone trafil do regenersis 2 raz zobaczymy co teraz

#42 alicjag3

alicjag3
  • 676 postów
Napisano 07 października 2010 - 12:40

Mam ten sam problem. W czasie rozmowy po prostu się rozłącza tak jakby wciskał się czerwony przycisk "zakończ". Czy ktoś w końcu doszedł do tego jak sobie z tym poradzić?

#43 Andrew Twin

Andrew Twin
  • 13 postów

Napisano 07 października 2010 - 15:16

... a tak swoją drogą ciekawe ilu nas jest z tym problemem tzn: Czy każdy iphone4 ma tę wadę? Sam bardzo oczekuję pozytywnych wieści jak to rozwiązać i czy oddać do reklamacji tel z 33 tygodnia w erze.

#44 aspon

aspon
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 15:41

U mnie iPhone 4 z Ery 33 tydzień, na sofcie 4.01 nagminnie rozświetlał się ekran przy rozmowie, po updacie do 4.1 zdecydowana poprawa, jednak raz na jakiś czas się to zdaża.

#45 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 07 października 2010 - 19:20

Ja czekam aż wyjdzie JB do 4.1, zainstaluje i zobacze. Jak się nie poprawi to oddam go, może dadzą mi nówkę;)

#46 Hubi1

Hubi1
  • 51 postów

Napisano 08 października 2010 - 06:10

Mam ten sam problem. Ciekawe, że po zakryciu palcem działa znakomicie, a jak przyłożę do ucha, to szaleje. Na początku nagle kończyły mi się połączenia i myślałem, że chodzi o słynne zrywanie rozmów z powodu problemów z anteną. Okazało się jednak, że zwyczajnie wciskałem uchem wyciszenie mikrofonu (rozmówca nie słysząc mnie rozłączał rozmowę ) lub "zakończ". Mam soft 4.1. Strasznie wkurzający problem, zobaczymy jak zostanie rozwiązany.

#47 jrn23

jrn23
  • 112 postów
  • SkądKonin

Napisano 10 października 2010 - 20:07

mialem ten sam problem, wyzerowanie ustawien sieciowych pomoglo :)

#48 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 10 października 2010 - 20:12

Miki i jak? Co teraz?

#49 jrn23

jrn23
  • 112 postów
  • SkądKonin

Napisano 12 października 2010 - 21:55

a jednak nie pomoglo, dzien spokoju i znow to samo:/

#50 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 października 2010 - 07:24

U mnie problem pojawił się ponownie. Wcześniej wyzerowałem ustawienia sieciowe i było jakiś czas ok. Dziś zobaczę jak jest z serwisem w Łodzi. iSource przyjmnie bezproblemowo sprzęt do naprawy tylko trzeba wysyłać. Mam pod nosem Ragz zobaczymy co oni powiedzą. Generalnie jak wymienią na nowy od razu trafia na Allegro. Mam już dość "niezawodnego" sprzętu Apple za chore pieniądze. 3G zdobyło moje serce brakiem jakichkolwiek problemów, 3GS podążał jego śladem. 4 to porażka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych