Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wzmacniacz Pioneer a209

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 11 września 2010 - 23:33

Jestem raczej średnio zaawansowanym maniakiem - dużo i głośno słucham, ale nie mam super wyczucia jeśli chodzi o sprzęt, dla mnie audiofilski i nieaudiofilski gra prawie tak samo ;) Dlatego kupiem sobie kolumny w mocno umiarkowanej cenie 350PLN (Voice Kraft 7810).

Muzy słucham z kompa (AAC, CD), winyli (gramofon Reloop) i iPhone (AAC). Na razie (od prawie 2 lat) jade na zestawie 2.1 Logitecha za 200 złotych więc nawet te tanie kolumny będą dla mnie upgradem.

Szukam teraz jakiegoś sensownego wzmacniacza. Na oku mam Pioneera a209, byłbym wdzięczny za jakieś opinie, za/przeciw itp. Nie chcę przekraczać 1000 PLN (kolumny+wzmak) więc na wzmak zostało max 600 zeta.

Pioneer A-209R-Pioneer, wzmacniacz zintegrowany stereo (60W), RTV, kino domowe, gliwice, katowice,śląsk, SKLEP-audiopioneer.pl

#2 wegorzyk

wegorzyk
  • 674 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2010 - 09:00

Tylko, że zestaw kolumn jest w systemie 2+1, natomiast wzmacniacz jaki zamierzasz kupić ma wyjście tylko na stereo. W związku z tym nie podłączysz kolumny centralnej. Musisz szukać jakiś wzmacniacz do kina domowego, lub amplituner kina domowego.

#3 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 12 września 2010 - 09:02

Te kolumny sa 2.0, maja glosnik niskotonowy i tube z tylu

#4 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 12 września 2010 - 09:10

Bardzo fajny wzmacniacz. Sam mam w Polsce jednego z pierwszych z tej serii. Dużo prostszy, ale go uwielbiam. Teraz mam też 5.1 zestaw kina domowego Pioniera, setup na dwie kolumny i bass i jestem mega zadowolony. Pionier to wyjadacz jeżeli chodzi o muzykę. Czysto gra, wytrzymały na 'grzanie' jak lubisz głośniej. Na pewno nie będziesz żałował :-)

#5 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 11 listopada 2010 - 21:26

I rzeczywiście nie żałuję. Jedynym minusem było to, że przy tak dobrym hardware moje ucho zaczęło wyłapywać poszumy kompresji i musiałem się przerzucić na kodek bezstratny :)

#6 ciki12

ciki12
  • 572 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2010 - 22:15

Dlatego najlepiej jest słuchać muzy z płyt CD lub przerzucić się na pliki WAV. które są bez stratne ale nie ma jak to płyta CD książeczka i cała reszta porostu taki rarytas dzisiejszych czasów i doby iPodów. Ja sam jadę na wzmacniaczu Onkyo więc kiedyś to przerobiłem a co do wzmacniacza jeśli chodzi o tego Pioneera to sprzęt jest bardzo dobry bo jest to uznana marka u muzyków choć ja wole Onkyo są trochę lepsze ale i cena jest trochę inna

#7 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 11 listopada 2010 - 22:29

Ja kolekcjonuję CD i winyle ale zwykle zwyczajnie mi się nie chce łazić, zmieniać itp, lubię słuchać całch gatunków muzycznych na randomie. Między WAV a ALAC już nie słyszę różnicy, a ALAC lepiej się taguje i trzyma w iTunes, nie chcę się bawić w winampowe trzymanie muzyki po katalogach ;)

#8 ciki12

ciki12
  • 572 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2010 - 22:16

Ja zbieram CD winyle też są fajne, ale ja jestem już bardziej z pokolenia CD niż winyli więc to pewnie też ma znaczenie. a teraz już muzykę gra się coraz częściej z mp3 niż z płyt co mnie bardzo boli. Ja śmigam jeszcze na starych poczciwych Pioneerach cdj 100 więc nadal potrzebuje CD, ale mnóstwo moich znajomych gra jeszcze na winylach bo mówią że kochają te trzaski i przeskoki co fakt faktem też jest super bo parę razy grałem z winyli. A teraz wróćmy do tematu bo znów mod udzieli mi reprymendy że odbiegam od tematu. Jeśli chodzi o Pioneer bardzo dobra firma robi bardzo dobry sprzęt i dla muzyków jak i dla profesjonalistów więc moim skromnym zdaniem możesz kupować bez obaw będziesz zadowolony.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych