Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak oglądać Polską transmisję za granicą?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 malgee

malgee
  • 9 postów

Napisano 11 września 2010 - 15:56

Jak oglądać Polskie transmisję na żywo za granicą? Dokładnie nie wiem czy jest to możliwe ale może istnieje możliwośc zmiany numeru IP? Czy mogłby ktoś mi doradzić w tej kwestii? I nie chodzi tutaj o ATV tylko korzystanie z internetowych telewizji? Chyba że wie ktoś czy po zakupie karty TV do maca będę mógł odbierać ORANGESPORT.

#2 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 11 września 2010 - 16:33

Więc sytuacja jest taka. Jesteś poza granicami Polski. Stacje nie nadają sygnału poza granicami kraju i jakakolwiek karta TV nie pomoże. Istnieje możliwość odbierania przez internet ale znaczna większość stacji, ze względu na licencje (ponoć) nie puszcza poza polskie IP. Strony oferujące zmianę IP raczej się nie sprawdzają. Mają spore ograniczenia o których już nie będę się rozpisywał. Wiem o istnieniu programów które zmieniają IP - niestety na Maca jest ich mało, a sam nie próbowałem żadnego. Nie napisałaś(eś) gdzie jesteś, więc trudno coś więcej doradzić. Np w US możesz wykupić pakiet (kablówka) wszystkich polskich kanałów za zdzierczą sumę $60/miesiąc. Za tą samą sumę można mieć 400 innych kanałów poza polskimi.

#3 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 11 września 2010 - 16:54

Co do wszelakich kart TV/SAT - musisz być po prostu w zasięgu nadawania nadajnika/przekaźnika/satelity TV. Nawet wtedy, gdy będzie TV w wersji "cyfrowej".

#4 malgee

malgee
  • 9 postów

Napisano 11 września 2010 - 19:02

Jestem w Holandii ale z tego co piszesz wynika że i tak nic to nie zmieni. Nawet jeśli istnieje coś takiego za 60 euro nie stanowi to dla mnie problemu ponieważ zależy mi bardzo na odbieraniu tego kanału.Pozdrawiam

#5 deejayscream

deejayscream
  • 163 postów
  • SkądWałcz

Napisano 11 września 2010 - 19:10

Jeśli chodzi ci o Orange Sport to zapewne chodzi Ci o oglądanie polskiej ligi....jeśli tak to to ja miałem (czasami mam) ten sam problem.Jeśli chodzi Ci o mecze to jest wiele stron które bez niczego udostępniają live stream co weekend przy użyciu przeglądarki interneowej.Sopcasta na Maca NIESTETY nie ma:(

#6 Betman

Betman
  • 141 postów
  • SkądSingapur

Napisano 29 września 2010 - 12:45

Jestem w Holandii ale z tego co piszesz wynika że i tak nic to nie zmieni. Nawet jeśli istnieje coś takiego za 60 euro nie stanowi to dla mnie problemu ponieważ zależy mi bardzo na odbieraniu tego kanału.Pozdrawiam

Najłatwiej wziąć z sobą z Polski opłacony dekoder - tym bardziej że w C+ możesz kupić kartę prepaid. Talerz satelitarny możesz też wziąć lub na miejscu kupić. Jeśli nie masz możliwości zamontowania sobie anteny satelitarnej to zostaje net, jakość zdecydowanie gorsza ale zawsze się obejrzy...

#7 Kobietka

Kobietka
  • 1 postów

Napisano 18 września 2017 - 11:58

Ogładam telewizję przez IPTV http://planetapl.tv/ Ponad 100 polskich ulubionych kanałów! Jestem bardzo zadowolona, wszystko dobrze działa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych