Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MyApple - najlepsze tematy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
951 odpowiedzi w tym temacie

#801 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 330 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 18:46

No przecież za 'dziękuję !!' nie będę jechał :P

#802 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 07 kwietnia 2012 - 19:19

http://myapple.pl/th...tml#post1857834

#803 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 19:36

@iron.grey wiedziałem, że to zaraz wrzucisz :D

#804 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 07 kwietnia 2012 - 20:55

http://myapple.pl/th...tml#post1857834

Też to chciałem właśnie przed chwilą wrzucić. Gość jest mistrzem! :D

#805 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 330 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 21:00

Mistrzem? Ja znam inne określenia, ale za nie należy się ost 'zniewaga innego użytkownika'... ;-)

#806 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 21:03

Nie tylko wy chcieliście to wrzucić :D

#807 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 07 kwietnia 2012 - 21:32

na początku myślałem że to jakaś prowokacja, ale jak się okazało nie. chłopak dziwny jest…

#808 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 21:34

Hahahha a co najlepsze to prowadzi dalej dyskusje na temat pudełka :D

#809 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 07 kwietnia 2012 - 21:36

ciekawe czy folie z MBP też trzyma i czy mu nie podarli no i czy ceratki na ekran nie pobrudzili :)

#810 olafejs

olafejs
  • 1 035 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 07 kwietnia 2012 - 21:40

Nie foli nie trzymam bo po co... ale z 1 strony fajnie poruszyć tyle użytkowników taką pierdołą. Miłe to jest :) @ftpd jeśli chcesz mnie obrazić za to że dbam o swoje rzeczy i to w święta to dawaj...

#811 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 21:46

Kto wie może jakiś pedant. Ale co tam niech lepiej już się nie odzywać to może sam zrozumie o co pytał :D

---------- Wpis dodano o 22:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:42 ----------

LUDZIE!!!!!!!!! dajcie już spokój bo teraz kłótnia się tutaj przeniesie!

#812 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 330 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 21:50

@ftpd jeśli chcesz mnie obrazić

Nie chcę. Jakbym chciał, zrobiłbym to.

i to w święta to dawaj...

'Święta'? Aktualnie aż do maja (bodajże) nie ma żadnego święta państwowego.
No chyba, że mówisz o tym katolickim czymś, przez co w 'świeckim państwie' zamykają człowiekowi sklepy? To nie, nie obchodzę.

#813 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 10:24

Zachowanie niektórych osób w temacie na temat wspomnianego pudełka, jest mniej niż nieodpowiednie. To nie autor tematu jest żałosny, ani jego podejście, tylko ludzie, którzy go obrażają i moderator, który im wtóruje. Pudełko, pudełkiem (mnie ani grzeje, ani parzy), ale naśmiewanie się jest niedopuszczalne. Dodane później: Moderator powinien zwrócić użytkownikom uwagę (czy poprosić o nie wykraczanie poza temat i prośbę pytającego), lub względnie zamknąć, lub usunąć temat (jeśli stwierdził, że jest on w jakikolwiek sposób nieodpowiedni, lub jeśli jego treść i dyskusja, pod wspomnianym tematem, może doprowadzić do tzw. "flejma" i skutkować wzajemnym obrażaniem, lub wyśmiewaniem się z innych użytkowników forum). Żeby nie było nieporozumień - absolutnie nie mam na myśli Renqiena, któremu nie można nic zarzucić.

#814 Majkpe

Majkpe
  • 394 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 11:43

Ja się uśmiałem nieźle przy tym temacie. Szkoda, że ktoś zamknął ten temat, bo nie widziałem obrażania, a niektórzy nieźle z ironią jechali. ;) @up pokaż mi gdzie ktoś go obraża oraz moderator.

#815 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 kwietnia 2012 - 11:50

Szkoda, że zamknęli. Miał szanse fajnie sie rozwinąć.

#816 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 12:04

Ja się uśmiałem nieźle przy tym temacie. Szkoda, że ktoś zamknął ten temat, bo nie widziałem obrażania, a niektórzy nieźle z ironią jechali. ;)

@up
pokaż mi gdzie ktoś go obraża oraz moderator.

Wypowiedzi, które wg mnie mogą zostać uznane za obrażenie autora tematu i z niezłą ironią (o której wspomniałeś) mają tyle wspólnego, co Antek Macierewicz z wiedzą na temat wypadków lotniczych.

Lol, PUDEŁKO mu zepsuli. Ja zawsze wiedziałem, że z tym gościem coś jest nie tak.

Człowieku lecz sie. Serio.

No, to są nasze drwiny, bo Twój 'problem' to przykra, polaczkowata zaściankowość. Idź sobie do tego kierownika, jemu płaca za to, że nie może Cię wyśmiać. Dadzą Ci podkładkę pod mysz z jabłuszkiem i będziesz Najszczęśliwszym Chłopcem Na Planecie.

Owszem, jest kilka inteligentnych i zabawnych postów w temacie, ale nie zmienia to faktu, że moderator powinien zareagować inaczej, niż zareagował.

Wszystko bardzo dobrze skwitował:

Czy wyście poszaleli? 7 Stron publicznego linczu i wyśmiewania? Kolega się zbulwersował? Jego prawo. Napisał o tym na forum? Jego prawo. Skoro temat jest bez sensu, to dawno powinien być zamknięty i wylądować w koszu. Dziwię się bardzo forumowym decydentom, że zamiast zrobić z tym porządek dodatkowo podjudzają rozentuzjazmowaną gawiedź. Belka moderatora to w końcu nie tylko ozdoba, ale i pewne obowiązki (moderować przest. łagodzić, powściągać).

Do tego polecam zajrzeć na Wykop, na który ktoś z forum (nie będę już podawał nicka), wstawił wspomniany topic, co zaowocowało obrażaniem community Apple jako całości - za co oczywiście nie można winić moderatora, ale jeśli chcemy walczyć z negatywnym stereotypem użytkownika Apple, to nie powinniśmy karmić hejterów, zwłaszcza tych nie związanych z community.

#817 Majkpe

Majkpe
  • 394 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 12:11

Człowieku, trochę luzu ;) Przeglądnąłem pobieżnie temat i nie widzę obrażania. Teksty w stylu 'lecz się' i 'jesteś chory' to trochę szydzenie, ale są to pojedyncze przypadki i nie są zbyt ofensywne. A moderator też człowiek i może zabrać udział w dyskusji. Może nie popisał się jakąś delikatnością wypowiedzi, ale są mięsne i nie padają inwektywy. A to co na Wykopie to inna sprawa. Ten temat nie pomógł zatrzeć stereotypu o użytkownikach Apple. No cóż ;)

#818 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 12:44

http://myapple.pl/ko...ny-problem.html
Hahahaha następny :D

#819 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 13:14

Człowieku, trochę luzu ;) Przeglądnąłem pobieżnie temat i nie widzę obrażania. Teksty w stylu 'lecz się' i 'jesteś chory' to trochę szydzenie, ale są to pojedyncze przypadki i nie są zbyt ofensywne. A moderator też człowiek i może zabrać udział w dyskusji. Może nie popisał się jakąś delikatnością wypowiedzi, ale są mięsne i nie padają inwektywy.
A to co na Wykopie to inna sprawa. Ten temat nie pomógł zatrzeć stereotypu o użytkownikach Apple. No cóż ;)

Masz rację, nie jestem osobą "wyluzowaną" i nigdy nie byłem, mimo moich 25 lat :P

http://myapple.pl/ko...ny-problem.html
Hahahaha następny :D

To musi być prowokacja. Jak poprzednika z przerwanym pudełkiem potrafię jeszcze zrozumieć, to wgniecione pudełko jest grubą przesadą.

#820 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 13:24

Masz racje, ale w tym wypadku moderatorzy nie zawiedli i w pore zamknęli temat

#821 olafejs

olafejs
  • 1 035 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 08 kwietnia 2012 - 13:34

Czytam i patrzę co się dzieje i nie wierze w to co widzę. Niektórzy się serio jarają moja sytuacja i tym tematem:) Szkoda tylko ze niektórzy chamsko szydzą, ale i tu i na wykopie są komentarzowe perełki:) Coś czuje ze temat pudełka będzie jeszcze przez pare dni:) Dziękuje uzytkowniką za PM z logicznymi rozwiązaniami sytuacji.

#822 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 08 kwietnia 2012 - 13:43

hahaahhahaha! Jezu, co tu się dzieje? :D Serio, porwane pudło jestem w stanie zrozumieć. Ale lekkie wgniecenie na skutek zabezpieczenia pudełka przed otwarciem, to jest serio gruba przesada. Naprawdę to jest chyba prowokacja z tym wgnieceniem.

#823 olafejs

olafejs
  • 1 035 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 08 kwietnia 2012 - 13:47

@Verex13 hejtują :P Robią szum tam gdzie nie musi go być:)

#824 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 14:12

Już jeden temat o sławetnym pudełku został zamknięty, więc nie przenoście dyskusji tutaj. Możecie porozmawiać na wykopie: 4cm i rozmowa z kierownikiem. - Wykop.pl

#825 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 330 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 22:53

Ja tylko pozwolę sobie wyprostować 'wstrętny moderator szydzi': a) było nas więcej 'szydzących moderatorów', nie wiem, czemu nagonka tylko na mnie; B) moderuję w 'Systemy operacyjne' i 'Internet i sieci'. W innych działach jestem zwykłym użytkownikiem i tak proszę mnie postrzegać. Uwaga: zgodnie z prośbą Dawida nie zamierzam o tym (tutaj) dyskutować. Przedstawiłem zdanie, żeby wyjaśnić zarzut. Dalsza rozmowa, jak ktoś usilnie potrzebuje, via PM.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych