Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• This topic is locked This topic is locked
909 replies to this topic

#901 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 October 2010 - 18:40

To w końcu na Polske czy US?

Wybierz - US, gdzie masz więcej darmowych aplikacji lub PL, gdzie jest ich mniej.

Aha, mam jeszcze jeden problem :D Zapytam się odrazu, czemu jak zadzwonie to praktycznie nie słyszę kto co mówi(pasek na maxa {dzwięku}).

Może nie zdjąłeś folii, która była na iPhonie w pudełku? :D

Kolejny problem to czemu jak przerzucam na bok iPhone to obraz jest w pionie ? ;/ Bardzo irytujące...

Co masz na myśli pisząc "obraz jest w pionie"? Może masz zablokowaną portretową orientację. 2x kliknij Home, "przewiń" w lewo i tapnij w ikonkę z kłódką.

#902 Belthazor

Belthazor
  • 9 posts

Posted 22 October 2010 - 18:50

Michasz :) Ty to masz łep :D Wszystko lata jak ta lala ! :] dzięki zrobiłem na PL to zrobie sobie drugie na US :D Aha i czy tylko moge kupywać gry przez kartę kredytową? Nie moge bez pośrednio z sim np jak się kiedys javy kupywało... Bo niestety nie posiadam karty kredytowej... Pozdro :) Dziś pierwszy mój produkt apple i jestem pod wielkim wrażeniem jakie to cacko!

#903 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 October 2010 - 18:57

dzięki zrobiłem na PL to zrobie sobie drugie na US :D Aha i czy tylko moge kupywać gry przez kartę kredytową? Nie moge bez pośrednio z sim np jak się kiedys javy kupywało... Bo niestety nie posiadam karty kredytowej...

Z SIM się nie da. ;) W polskim App Store możesz pobierać płatne aplikacji tylko za pomocą karty kredytowej i bodajże kart z możliwością transakcji internetowych. W US możesz kupić tzw. "iTunes Gift Card" (znajdziesz też na allegro), który działa jak doładowanie telefonu na kartę - doładowujesz, wydajesz, skończy się kasa i już nic nie kupisz.. chyba, że kupisz nowego gift carda. ;)

#904 taken

taken
  • 148 posts

Posted 22 October 2010 - 19:46

Witam Panowie jak długo czekaliście w Orange na swojego Iphonika? Ja od razu miałem status "Przekazano do realizacji" i czekam.... Zamówiłem 20.10.2010 około godziny 15:00 do tej chwili zero odzewu ze strony Orange - czy to jest normalne? Dodatkowe pytanie - Gdy wybierałem gdzie ma być dostarczona paczka z iphone miałem opcje tylko dostawa pomiędzy godziną 11-15 czy ktoś odbierał w innym terminie - tzn później? Czy był z tym jakiś problem? Bo np. dziś odebrałem aneks umowy z TPSA - firma kurierska DPD i koleś przyjechał o 18:30 więc jak widać kurierzy pracują w moim rejonie po 15 ;-) I ostatnie pytanie - czy Orange dostarcza telefony firmą kurierską DPD? czy może inną? Pozdrawiam

#905 chudas94

chudas94
  • 144 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 October 2010 - 20:15

Witam
Panowie jak długo czekaliście w Orange na swojego Iphonika?
Ja od razu miałem status "Przekazano do realizacji" i czekam....
Zamówiłem 20.10.2010 około godziny 15:00 do tej chwili zero odzewu ze strony Orange - czy to jest normalne?

Dodatkowe pytanie - Gdy wybierałem gdzie ma być dostarczona paczka z iphone miałem opcje tylko dostawa pomiędzy godziną 11-15 czy ktoś odbierał w innym terminie - tzn później? Czy był z tym jakiś problem? Bo np. dziś odebrałem aneks umowy z TPSA - firma kurierska DPD i koleś przyjechał o 18:30 więc jak widać kurierzy pracują w moim rejonie po 15 ;-)
I ostatnie pytanie - czy Orange dostarcza telefony firmą kurierską DPD? czy może inną?
Pozdrawiam

Zero odzewu to jest normalne ze strony orange.
Ja na swojego iPhone czekałem 3 dni robocze (w czwartek o 20,30 zamówiłem we wtorek był)
Na stronie jest tylko między 11-15 ale jeśli cie nie będzie w domu to kurier ma do ciebie nr telefonu i zadzwoni i się umówi na daną godzinę.
Tak orange dostarcza telefonu firmą kurierską DPD.

#906 taken

taken
  • 148 posts

Posted 22 October 2010 - 20:53

Dzięki chudas94 za odpowiedź - właśnie dostałem e-maila, że nadano paczkę - ale dziwne bo według dpd to już o 6:50 Ciekawe czy jutro czyli w sobotę do mnie dotrze czy dopiero w poniedziałek... Niby jak wchodzę na dpd.com.pl i wpisuje numer listu przewozowego pisze: 22/10/2010 06:50:51 Przesyłka odebrana przez kuriera 22/10/2010 13:33:30 Przesyłka wchodząca do sortowni Pozdr

#907 Belthazor

Belthazor
  • 9 posts

Posted 23 October 2010 - 07:25

Z tego co wiem kurierzy w weekendy nie dostarczają przesyłek.... ale czasami ...

#908 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 23 October 2010 - 09:22

Zero odzewu to jest normalne ze strony orange.
Ja na swojego iPhone czekałem 3 dni robocze (w czwartek o 20,30 zamówiłem we wtorek był)
Na stronie jest tylko między 11-15 ale jeśli cie nie będzie w domu to kurier ma do ciebie nr telefonu i zadzwoni i się umówi na daną godzinę.
Tak orange dostarcza telefonu firmą kurierską DPD.

Na moje zapytania mailowe z 13 października w sprawie zamówienie odpowiedź otrzymałem dopiero wczoraj tj. 23 października.
Ipek już dawno w domu a odpowiedź brzmiała następująco
Uprzejmie informuję, iż zamówienie numer xxx zostało pozytywnie zrealizowane. Dziękujemy za skorzystanie z naszej oferty oraz serdecznie przepraszamy za wszelkie niedogodności.

#909 chg

chg
  • 10 posts
  • SkądRacibórz

Posted 24 October 2010 - 01:41

Ja odebrałem dzisiaj. Czekałem ok. 1.5 Miesiąca... ale warto... telefon masakra :)

#910 ejnsofi

ejnsofi
  • 8 posts

Posted 24 October 2010 - 12:42

chg dałeś mi nadzieję na to ,że kiedyś i ja się doczekam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users