Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
909 odpowiedzi w tym temacie

#876 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 21 października 2010 - 22:04

Czy ktoś inny co otrzymał telefon z 40+ tygodnia produkcji może powiedzieć coś o problemie "lewej ręki" i utraty zasięgu? Czy dalej On występuje? Bo coraz więcej Osób co otrzymują nowe telefony piszą o braku tego problemu :)

Coś tam znika ale nie zauważyłem, żeby było to coś aż tak nadzwyczajnego i niespotykanego.

#877 coxis

coxis
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2010 - 10:05

no to dotarł :) czekam na aktywację microSIM-a , reszta ok

#878 kuba234

kuba234
  • 10 postów

Napisano 22 października 2010 - 10:15

Skończył się problem z dostępnościa iPhone 4!!! Chyba trzeba będzie zamknąć temat:)

#879 coxis

coxis
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2010 - 10:38

jedyne czego bym się chciał dowiedzieć to czy prawdą jest że przez konsultanta przy przedłużeniu umowy ceny ip4 są mniejsze i jak to dokładnie wygląda

#880 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 października 2010 - 11:18

W moim przypadku zdecydowanie najlepszą ofertę miał orange.pl w drugiej kolejności Propozycja a na końcu salon.

#881 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2010 - 11:23

Ja dostałem ofertę poprzez rozmowę ze sklepem orange.pl następującą:Płacę 139 brutto w tym mam 550minut do innych sieci przeliczane na esy,rozmowy do Orange za free i 2 gb netu,za przedłużenie sprawy z reklamacją dostałem iP 4 32 Gb za 913 zł brutto.Umowa na 24 miesiące

#882 kuba234

kuba234
  • 10 postów

Napisano 22 października 2010 - 11:32

Konsultant zaoferował mi lepszą ofertę niż orange.pl. Qubuch nie chce mi się wierzyć, żeby aż tyle ci dali. Chyba, że w abonamencie za 163 zł brutto

#883 jamesPL

jamesPL
  • 168 postów
  • Skądwlkp

Napisano 22 października 2010 - 12:25

telefon mam, wszystko ładnie i pięknie. ciekawostka: na fakturze widnieje iPhone 4GS ;)

#884 gurtu

gurtu
  • 25 postów
  • SkądTYchy, PL

Napisano 22 października 2010 - 12:31

interesuje mnie jakie warunki wynegocjowaliście przy zakupie 4, tzn. jaka kwota abomentu, ile minut, ile Gb, za ile 4, przy przedłużaniu umowy (na 24 miesiące), czy w salonie czy przez orange.pl, jako osoba fizyczna nie na firmę. Ja już mogę przedłużać umowę ale nie wiem o co można walczyć w granicach rozsądku. Ja nie chce dać więcej miesięcznie niż 75 zł.

#885 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2010 - 12:46

Konsultant zaoferował mi lepszą ofertę niż orange.pl.
Qubuch nie chce mi się wierzyć, żeby aż tyle ci dali. Chyba, że w abonamencie za 163 zł brutto

Toż mówię przecież że płacę 139zł brutto:]i po co miałbym ściemniać?:]

#886 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 22 października 2010 - 13:10

Wie ktoś czy gdzieś w Poznaniu jest dostępna 4-ka od ręki?

#887 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 października 2010 - 13:25

Ja dostałem ofertę poprzez rozmowę ze sklepem orange.pl następującą:Płacę 139 brutto w tym mam 550minut do innych sieci przeliczane na esy,rozmowy do Orange za free i 2 gb netu,za przedłużenie sprawy z reklamacją dostałem iP 4 32 Gb za 913 zł brutto.Umowa na 24 miesiące

No to w sumie wygrałeś na tej sprawie bo oferta b. dobra.
U mnie nie było podstaw do negocjacji bo poprzednia umowa była tylko na rok bez telefonu i rachunek głównego numeru średnio około 120pln netto choć za całościowy rachunek płaciłem średnio 400netto [Business Everywhere i kilkadziesiąt telemetrii].

#888 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2010 - 13:45

no generalnie wygrałem:]

#889 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 22 października 2010 - 14:00

Przesyłka dotarła. Co prawda odebrali rodzice (jutro będzie iP u mnie), ale... już jest pierwszy WKURW bo z tego co mówią na aneksie jest, że będę dopłacał za Korzyści Optymalne, a nie tak jak mnie zapewniał konsultant, że daje mi to jako bonus. Więc abo będzie wynosić 163 brutto a nie 139zł.

Dotarła do mnie przesyłka w końcu. Wkurw j/w odnośnie warunków umowy.
Dziś rozmawiałem z owym konsultantem - powiedział, że tylko może mnie przeprosić.
No tak, ale czemu to ja, klient, mam płacić za błędy pracowników Orange?! Powiedział, że mogę tą usługę wyłączyć i od następnego okresu rozliczeniowego nie będzie to naliczane. Ale nie o to chodzi! Bo mi zależało na tym 'bonusie' i cieszyłem japę zbywając innych konsultantów, mówiąc, że inny mi proponuje lepsze warunki i z nim sfinalizuje przedłużenie. Nie mam mowy o domówieniach/nie zrozumieniu, ponieważ dopytywałem konkretnie i prosiłem o potwierdzenie.
Na dodatek jak dzwonił poinformować, że wysyła już iP to dopytałem jeszcze raz, czy warunki się nie zmieniły.
Także dzisiaj poprzez BOK złożyłem reklamację z żądaniem warunków o jakich zapewniał mnie konsultant. Pozostaje czekać na odpowiedź do 30 dni. Zobaczymy jak to rozegrają. Czy najzwyczajniej wyłączą mi Korzyści Optymalne i zostanie sam abo. Jak obstawiacie?

No nic, pora na rozkminianie telefonu :-P

ciekawostka: na fakturze widnieje iPhone 4GS ;)

U mnie też na fakturze 4GS ;-) A na karcie z informacją o gwarancji: iPhone 3G.

PS. U mnie w przesyłce była MicroSIM - także sami widzicie. Jest z tym loteria.

#890 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 22 października 2010 - 15:02

Dotarła do mnie przesyłka w końcu.
No nic, pora na rozkminianie telefonu :-P

ZAZDROŚĆ mnie zżera! :[

#891 swiatas88

swiatas88
  • 1 postów

Napisano 22 października 2010 - 16:58

Witam mam pytanie, chodzi o to ze w koncu po ponad miesiacu przyszedl do salonu orange zarezerwowany dla mnie ip4. Problem polega na tym ze w iphonie bede korzystal z innego numeru zamist tego na ktory przedluzylem umowe.I tu pytanie czy jesli podpisze umowe to numer na ktorym go przedluzalem zostanie wylaczony, a zostanie aktywowany na micro sim?czy jak to dokladnie wyglada? Bo po ponad 2 godzinnej walce w salonie niestety nie dali mi tego iphona. bede musial czekac do poniedzialku az bedzie kumpel z firmy po to zeby dac mu tego micro sima zeby mogl korzystac ze swojego telefonu.

#892 Belthazor

Belthazor
  • 9 postów

Napisano 22 października 2010 - 17:02

Chłopaki help me!! mam już swojego ip 4:] Lecz przy aktywacji itunes nie mam karty kredytowej a nie da się przejść dalej, pisał tu jeden kolega, że potrzeba programu i potem jest none? Może podacie ten link bardzoooo prosze :(

#893 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2010 - 17:07

Chłopaki help me!! mam już swojego ip 4:] Lecz przy aktywacji itunes nie mam karty kredytowej a nie da się przejść dalej, pisał tu jeden kolega, że potrzeba programu i potem jest none? Może podacie ten link bardzoooo prosze :(

Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

W punkcie 2. wybierz "United States". ;)

#894 Gregory

Gregory

• 2 739 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 22 października 2010 - 17:18

W punkcie 2. wybierz "United States". ;)

Czemu?

Naściąga sobie darmowych programów, potem pewnego dnia zechce kupować, utworzy następne konto w polskim App Store (żeby podać dane karty płatniczej) i będzie mieć dwa konta, a przełączanie kont podczas pobierania uaktualnień jest dosyć irytujące.

Ja tam radzę od razu wybrać polskie konto.

#895 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2010 - 17:32

Czemu?

Naściąga sobie darmowych programów, potem pewnego dnia zechce kupować, utworzy następne konto w polskim App Store (żeby podać dane karty płatniczej) i będzie mieć dwa konta, a przełączanie kont podczas pobierania uaktualnień jest dosyć irytujące.

Ja tam radzę od razu wybrać polskie konto.

To w polskim App Store jest możliwość założenia konta bez karty kredytowej? :???: Myślałem, że tylko tam gdzie jest iTunes Store.

#896 Gregory

Gregory

• 2 739 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 22 października 2010 - 17:44

To w polskim App Store jest możliwość założenia konta bez karty kredytowej? :???: Myślałem, że tylko tam gdzie jest iTunes Store.

Jasne że jest. Standardowo, „kupujemy” darmowy program i wtedy zakładamy konto, jest opcja „none”, zgodnie z opisem ze strony Apple. Miałem takie darmowe konto na samym początku polskiego App Store, jak akceptowali tylko „wypukłe” karty kredytowe. Później dodali obsługę zwykłych kart płatniczych, wtedy po prostu uaktualniłem dane, podając nr karty.

#897 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2010 - 17:48

Jasne że jest. Standardowo, „kupujemy” darmowy program i wtedy zakładamy konto, jest opcja „none”, zgodnie z opisem ze strony Apple. Miałem takie darmowe konto na samym początku polskiego App Store, jak akceptowali tylko „wypukłe” karty kredytowe. Później dodali obsługę zwykłych kart płatniczych, wtedy po prostu uaktualniłem dane, podając nr karty.

Łał, aż zaraz sprawdzę. :)

EDIT: faktycznie, dobrze wiedzieć. ;) mimo wszystko, za US przemawia duża większa liczba aplikacji. Szczególnie jeśli mają być to tylko darmowe.

#898 coxis

coxis
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2010 - 18:09

gratulacje, jeśli to nie tajemnica powiedz jeszcze jakie rachunki płaciłeś.. bo to może miało w tym przypadku mega znaczenie

#899 Belthazor

Belthazor
  • 9 postów

Napisano 22 października 2010 - 18:14

To w końcu na Polske czy US? Aha, mam jeszcze jeden problem :D Zapytam się odrazu, czemu jak zadzwonie to praktycznie nie słyszę kto co mówi(pasek na maxa {dzwięku}). Kolejny problem to czemu jak przeżucam na bok iphona to obraz jest w pionie ? ;/ Bardzo irytujące...

#900 Astmetyk

Astmetyk
  • 33 postów

Napisano 22 października 2010 - 18:40

Zdejmij folie z IPhone to usłyszysz kto co mówi.... :]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych