Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• This topic is locked This topic is locked
909 replies to this topic

#401 free66

free66
  • 501 posts
  • SkądAndrychów / Kraków

Posted 07 October 2010 - 13:48

ja po miesiacu czekania w orange dostalem 16GB z softem 4.0.2 (8A400) i FM 01.59.00
a co do problemu zasiegu to problem jest nieco inny. gdy stykam dwie anteny palcem sygnal .... wzrasta o 2 kreski!!

Ale kupiles przez internet czy w salonie zamowiles? I czy na liscie rezerwowych?

#402 Patrykw

Patrykw
  • 580 posts

Posted 07 October 2010 - 16:46

Ja też zamawiałem w zeszły poniedziałek. Mam z 33. tygodnia i niestety jest problem z anteną. :/ A myślałem, że to tylko taki czarny PR.

#403 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 07 October 2010 - 17:34

Ja też zamawiałem w zeszły poniedziałek. Mam z 33. tygodnia i niestety jest problem z anteną. :/
A myślałem, że to tylko taki czarny PR.

Na czym polega Twój problem ? Jesteś z Orange?

#404 klim3k

klim3k
  • 25 posts

Posted 07 October 2010 - 17:34

I jak, przyjęto Twoje zamówienie?

Ja zamówiłem dziś ok. 11...i 2 godz później okazało się że zamówienie odrzucone:/ po rozmowie z konsultantem na 510700700 oczywiście okazało się że z powodu braku telefonów...Tak więc czekam nadal na jakąś dostawę, a oprócz tego mają do mnie dzwonić z 3 salonów. Jeśli pojawią się na stronie to zamówię napewno, z tym że chyba jednak 32gb...

Gdy pojawią się na stronie, dzwoń na 510 700 700. Jeśli tam dostaniesz informację, że są, będziesz mógł u nich złożyć zamówienie po cenach ze sklep.orange.pl

#405 Patrykw

Patrykw
  • 580 posts

Posted 07 October 2010 - 17:49

Na czym polega Twój problem ? Jesteś z Orange?

Tak, z Orange. Mam oryginalnego micro sima, nic nie wycinałem sam. Telefon leży na biurku - 5 kresek, biorę go w lewą rękę - spada do 2 kresek. Na uczelni leży na biurku - 2 kreski, biorę do ręki - brak sieci.

#406 4f4

4f4
  • 5 posts

Posted 07 October 2010 - 18:58

to trzymaj prawą ręką ;>

#407 pikolo75

pikolo75
  • 341 posts
  • SkądWęgorzewo, Poland

Posted 07 October 2010 - 19:32

Dziwne bo ja kombinowałem z kumplem na wszystkie sposoby i może raz nam spadł zasięg o 1 kreskę . Ja osobiście nie rozumiem o co chodzi w tym szumie z anteną.

#408 martinez3city

martinez3city
  • 38 posts

Posted 07 October 2010 - 19:35

Gdy pojawią się na stronie, dzwoń na 510 700 700. Jeśli tam dostaniesz informację, że są, będziesz mógł u nich złożyć zamówienie po cenach ze sklep.orange.pl

Ok - tak zrobię:) na stronie pojawiają się co jakiś czas 16gb ale czekam na 32...Myślisz że przez telefon jest większa szansa na zamówienie?W końcu trzeba tam czasem długo czekać na połączenie...

#409 klim3k

klim3k
  • 25 posts

Posted 07 October 2010 - 21:52

Ok - tak zrobię:) na stronie pojawiają się co jakiś czas 16gb ale czekam na 32...Myślisz że przez telefon jest większa szansa na zamówienie?W końcu trzeba tam czasem długo czekać na połączenie...

Gdy na forum myapple.pl poszła 27 września fama, że są telefony na stronach sklep.orange.pl po prostu nie ryzykowałem tego, że mi odrzucą zamówienie przez formularz na stronie, tylko wisiałem 10 minut na telefonie aż wreszcie połączyli mnie z konsultantem. Jak już się tam dopchasz i powiedzą, że telefony są jeszcze na stanie, to nie ma siły- zamówienie musi przejść.

Poza ktoś pytał, czy jak jest przekazane do realizacji, to czy dalej mogą odrzucić - ludzie z infolinii twierdzą, że przy takim statusie telefon jest już wtedy 'klepnięty' dla danego klienta i nie ma możliwości, żeby odrzucić zamówienie.

#410 bormac

bormac
  • 78 posts
  • SkądSzamoni, PL

Posted 07 October 2010 - 23:38

To niestety nie jest prawda. Osobiście zamówiłem przez telefon i potwierdzono mi, że bez problemu - a po paru dniach się okazało że zamówienie odrzucili bo jednak telefonów zabrakło. Sorry Winnetou, ale to nie jest żaden pewnik. Dopóki do Polski nie przyjdzie kolejna partia iPhonów - pozostaje tylko "Polowanie na Czarny Październik"

#411 klim3k

klim3k
  • 25 posts

Posted 08 October 2010 - 00:13

Tyle usłyszałem od konsultantki na 510 700 700. Jak później się okazało- w moim przypadku się sprawdziło- nie cofnęli mi zamówienia.

#412 bormac

bormac
  • 78 posts
  • SkądSzamoni, PL

Posted 08 October 2010 - 07:23

Miałeś szczęście i niewykluczone, że jeszcze komuś się uda - czego wszystkim, również sobie, życzę :)

#413 play20

play20
  • 27 posts
  • SkądRadom

Posted 08 October 2010 - 09:33

Właśnie dostałem telefon od orange ze mają dla mnie ofertę. Gdy powiedziałem, że tylko iPhone4 mnie interesuje okazało się, że są na stanie ale nie mają do nich kart. Ale mam pytanie trochę z innej beczki. Jak jest korzystniej - przepisać teraz (2 miesiące przed końcem umowy) na firmę i przedłużać umowę na firmę, czy korzystając ze stażu w orange przedłużyć umowę jako indywidualny klient i potem przechodzić na taryfę firmową? Może był ktoś w takiej sytuacji?

#414 piotrekMSTR

piotrekMSTR
  • 65 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 October 2010 - 09:35

Wiadomo czy sa albo kiedy beda iPhony w POZNANIU? dzwonie do wszystkich salonow w miescie i nigdzie nie sa w stanie udzielic mi konkretnej wiadomosci kiedy beda... od Sierpnia.:/ Moze ktos z Was wie kiedy bedzie mozliwe nabycie iPhona?????? juz dziala mi na nerwy ta cala sytuacja!!

#415 martinez3city

martinez3city
  • 38 posts

Posted 08 October 2010 - 10:32

Wiadomo czy sa albo kiedy beda iPhony w POZNANIU? dzwonie do wszystkich salonow w miescie i nigdzie nie sa w stanie udzielic mi konkretnej wiadomosci kiedy beda... od Sierpnia.:/ Moze ktos z Was wie kiedy bedzie mozliwe nabycie iPhona?????? juz dziala mi na nerwy ta cala sytuacja!!

W Trójmieście jest to samo..obdzwoniłem wszystkie salony i nikt nic nie wie. Wczoraj byłem w salonie firmowym w Gdyni (największym) i powiedziano mi że lista rezerwowa ma grubo ponad 100 osób, a dostawy dostają do max 20 sztuk i to raz na 2 tygodnie...więc nie napawa to optymizmem:/

#416 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 October 2010 - 12:21

Po co do wszystkich dzwoń na Roosevelta i na Wierzbięcice bo to są firmowe i one będą miały najszybciej. W dniu premiery tylko na Roosevelta mieli iPhone 4.

#417 nigass80

nigass80
  • 171 posts
  • SkądDortmund, DE

Posted 08 October 2010 - 14:13

ja czekałem 3 tygodnie.. po czy dostałem przez "pomyłkę" ip3GS zamiast ip4.. od zwrotu czekam znowu kolejny 2 tydzień już.. jakaś żenada normalnie!

#418 free66

free66
  • 501 posts
  • SkądAndrychów / Kraków

Posted 08 October 2010 - 14:32

wkurzylem sie i wzialem iphona 4 w erze. Dostalem go w 15 minut. Czas oczekiwania w orange: 1,5 miesica. Orange juz dziekuje .

#419 nigass80

nigass80
  • 171 posts
  • SkądDortmund, DE

Posted 08 October 2010 - 14:40

wydaje mi się że jednak faktycznie będzie trzeba zmienić sieć orange za takie traktowanie klienta

#420 rozer

rozer
  • 29 posts

Posted 08 October 2010 - 14:50

Gdyby się tylko w Erze pojawiła konkretna oferta , IP4 miałbym już od dłuższego czasu.
W n95 w końcu odpadła klapka od baterii (w sumie była głaskana ostatnie pół roku , bo klapka trzymała się ostatnim zawiasem) , więc zmiana telefonu jest jak najbardziej wskazana.Problem w tym , że po raz kolejny firma robi klientów w ch*** (a BMW to co ?).Z tego co wiem tylko w PL mogą sobie na to pozwolić , bo w innych krajach każdy jest traktowany z należytym szacunkiem.
Począwszy od braku telefonu , braku informacji , poprzez problemy z rezerwacją (nagle cudownie wszędzie można zarezerwować sobie telefon) na problemach z microSIM skończywszy.Rozumiem , ponoć brakuję telefonów , ale jakim cudem ERA , Play , MM , Saturn i kilka innych firm mają ich pełne magazyny ?
Era niestety może dać tylko dodatkowe minuty (wymienne na MB) , ale i tak trochę tego mało , niby jest oferta za 139zł , ale ja nie prowadzę wielkiej hurtowni , a ponadto z reguły to do mnie dzwonią.
I taka mała puenta na koniec (jak rozmawiać z Orange ) :

http://patrz.pl/film...bara-bmw-za-sms

#421 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 08 October 2010 - 15:26

ale jakim cudem ERA , Play , MM , Saturn i kilka innych firm mają ich pełne magazyny ?

A takim cudem że nikt nie kupuje telefonu w media markt czy saturnie po 5 tysiecy złotych

#422 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2010 - 16:11

ja czekałem 3 tygodnie.. po czy dostałem przez "pomyłkę" ip3GS zamiast ip4.. od zwrotu czekam znowu kolejny 2 tydzień już.. jakaś żenada normalnie!

i tak masz lepiej niż ja bo ja już będę 6 tydzień czekał na wymianę swojego popękanego którego miałem kilka godzin:]1 września dostałem 2 odesłałem i czekam od tamtego czasu:]ale teraz to już tylko czekam na ich odpowiedź na moje pismo w którym z racji tego, że nie wywiązali się z umowy bo minęło 30 dni od czasu uznania reklamacji, odstępuje od aneksu do umowy i żądam zwrotu poniesionych przeze mnie kosztów czyli 913 zł za iPhone'a,75 zł za kuriera no i zwrot za wszystkie połączenia na Orange bo było ich w sumie 30 do wczoraj.No i oczywiście, że wszystkie 17 numerów razem z moim zostaną niezwłocznie przeniesione do innej sieci.
Wczoraj je wysłałem mailem, listem poleconym i przekazałem do opiekuna Orange i czekam co dalej:]

#423 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 October 2010 - 16:53

Nie chce Ci psuc humoru, ale umowa na uslugi telekomunikacyjne nie jest zalezna od gwarancji na telefon. Sa to zupelnie oddzielne rzeczy i jedna nie wplywa w zaden sposob na drugi. Jak zerwiesz umowe z nimi, to po prostu Ci kare przywala i nie puszcza numerow dopuki jej nie uregulujesz. Nie wywiazanie sie gwaranta z umowy gwarancyjnej nie uprawnia do zerwania umowy z operatore telekomunikacyjnym bo reguluja to zupelnie inne ustawy. Zreszta jak mi nie wierzysz to mozesz zajzec do ustawy prawo telekomunikacyjne oraz do regulaminu operatora, ktory podpisales.

#424 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2010 - 17:08

hmmm Orange ma 30 dni na to żeby przysłać Ci nowy telefon i po ty czasie możesz żądać albo zadośćuczynienia lub też właśnie wnioskować o odstąpienie od umowy to usłyszałem w Orange w biurze obsługi klienta jak i od opiekuna. Poza tym według regulaminu Orange i tego co piszą na stronie to: "Jeżeli kupiłeś telefon drogą wysyłkową, to możliwość skorzystania z rękojmi istnieje w salonie firmowym Orange. Sprawdź listę salonów." czyli znaczy to, że jeżeli kupiliście telefon na firmę i coś jest nie tak idziecie do salonu firmowego i oddajecie telefon a nie wysyłacie kurierem na swój własny koszt kurierem! OleYek> ja w zasadzie liczę na to, że się opamiętają i ktoś w końcu ze mną porozmawia, bo w tej sytuacji jest wiele takich rzeczy gdzie Orange dało dupy:]np.to, że Orange w ciągu 30 dni pisemnie nie odpowiedział na moją reklamację,dział reklamacji mimo moich próśb i mojego opiekuna nie raczył się odezwać,nikt ani razu z orange nie zadzwonił do mnie w sprawie mojej reklamacji i wszystkie informacje musiałem wyciągać sam itp. itd.

#425 nigass80

nigass80
  • 171 posts
  • SkądDortmund, DE

Posted 08 October 2010 - 17:31

właśnie dzwonił do mnie pan z orange w ramach mojej reklamacji i powiedział że jest wstrzymana produkcja iPhone4 w związku z problemem anteny i nie wiadomo narazie kiedy będą telefony dostępne, cała sytuacja jest związana z wstrzymaniem produkcji przez apple :) nie wiem na ile to prawda ale takie dostałem info od konsultanta przed chwilą :) ma to niby też związek z bumperami że były do 30 września a od października jest wstrzymana produkcja :) nie wiem co myśleć o tym :)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users