Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• This topic is locked This topic is locked
909 replies to this topic

#326 free66

free66
  • 501 posts
  • SkądAndrychów / Kraków

Posted 01 October 2010 - 14:44

Musicie sie chwalic? ;P

#327 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 01 October 2010 - 15:43

No i w kilka godzin po telefonie do Orange ładnie przyszedł mail i SMS o numerze przewozowym i info że paczka została wysłana. Więc nie mam się do czego przyczepić jeśli chodzi o "pomarańczowych". W poniedziałek zamówione, w sobotę paczka będzie już u mnie.

---------- Wpis dodano o 16:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:42 ----------

Musicie sie chwalic? ;P

Poczekaj poczekaj - nie zdziwię się jak otworzę paczkę i zobaczę 3GS zamiast 4. Wtedy dopiero zaczęłaby się zabawa.

#328 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 01 October 2010 - 15:49

Mam taką samą sytuację. I faktycznie jeżeli zaksięgowali sprzedaż wczoraj to możemy załapać się na darmowe etui.

#329 rozer

rozer
  • 29 posts

Posted 01 October 2010 - 19:48

Zazdroszczę wszystkim , którzy mają już swoje IP4. Ja dzisiaj znowu podzwoniłem do kilku salonów i optymistyczny termin dla przeciętnego użytkownika to koniec października/początek listopada.Normalnie ręce opadają.Z ciekawości wstąpiłem do Ery i tam telefony mają na stanie i większości salonów są ponoć dostępne od ręki (w tym co byłem mówili , że problem z dostępnością był tylko w połowie września bo jakąś wadliwą partie odsyłali i śmiali się , że 3/4 dostaw PL jest zarezerwowane tylko dla nich).Dodatkowo telefon jest tańszy o 50zł.Jedyna wada to taryfa - w Orange mam aż 1GB limitu transferowego , w Erze tylko 300mb.

#330 play20

play20
  • 27 posts
  • SkądRadom

Posted 01 October 2010 - 19:56

jakby nie ta taryfa z internetem od Ery i fakt, że dużo rozmawiam z Orange i mam darmowy numer do Orange już dawno byłbym w Erze!!!

#331 free66

free66
  • 501 posts
  • SkądAndrychów / Kraków

Posted 01 October 2010 - 20:27

optymistyczny termin dla przeciętnego użytkownika to koniec października/początek listopada.

chyba pesymistyczny. Powaliloby ich jak mialbym na telefon czekac dwa miesiace. 3 tygodnie oczekuje na telefon od konsultanta i reszta oczekiwania oplacona zaliczka za telefon. A jeszcze mi gosciu mowil ze jak wplace zaliczke, to to jakos podobno ma przyspieszyc sprowadzenia iphona. Prawda to??

#332 martinez3city

martinez3city
  • 38 posts

Posted 01 October 2010 - 20:40

Witam serdecznie wszystkich:) Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek, gdyż sam jestem na etapie zamówienia Iphona 4 z Orange - niestety bezskutecznie już od 2 tygodni:( Tym samym gratuluje wszystkim, którym już się to udało:) Czy orientuje się ktoś z Was jak wygląda aktualnie sprawa JB softu 4.02? Z tego co wyczytałem nie jest to obecnie możliwe... Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia? Drugie pytanie dotyczy sklepu Orange on-line-jak udało Wam się zamówić stamtąd telefon? W moim przypadku niestety nie zdążyłem nawet wpisać danych, zamówienia gdyż już po 3 minutach okazywało się że telefon jest jednak niedostępny...

#333 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 01 October 2010 - 21:02

Witaj - pytanie o jailbreak to raczej nie w tym wątku - odpowiem krótko: na razie się nie da, myślę że dopiero w listopadzie razem z premierą iOS 4.2 Zamówienie złożyłem dzięki MyApple - w poniedziałek w tym wątku poszła fama że jest nowa dostawa do Orange więc szybko kliknąłem dane na Orange online i się załapałem. Wcześniej próbowałem 3 razy i nawet zamówienie poszło, ale 3 razy mi odrzuciło. Udało się dopiero dzięki wsparciu użytkowników MyApple i dzięki temu tematowi :)

#334 qzim

qzim
  • 116 posts

Posted 01 October 2010 - 21:57

trafiłem do tego wątku szukając wyjaśnienia dlaczego nie można dostać 4 w sklepie orange. Dziś zadzwoniła do mnie laska z propozycją internetu więc powiedziałem, że internetu to ja nie chce, ale chętnie zgarnę 2 nowe iphony na firmę. No i już są w drodze...nie było żadnego problemu także zastanawiam się o co kaman, że nie ma ich w sklepie internetowym.

#335 martinez3city

martinez3city
  • 38 posts

Posted 01 October 2010 - 22:10

Dzięki za info Rafał:) Mam nadzieje że uda mi się w końcu złożyć zamówienie...Orientujecie się może kiedy możemy spodziewać się jakiejś kolejnej dostawy do sklepu Orange? Dzisiaj pojawiły się na chwilę ale oczywiście nie zdążyłem zamówić...:( Byłęm dziś również w głównym salonie orange (w Gdyni) i dostałem informację iż spodziewają się małej dostawy w przyszłym tygodniu ale wszystko porezerwowane i może uda się coś dostać w drugiej połowie miesiąca...a ja nie ukrywam że mam już dość czekania i chętnie zamówiłbym szybciej ze sklepu Orange:)

#336 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 October 2010 - 09:22

niby znowu w poniedziałek mają być

#337 iAndrut

iAndrut
  • 54 posts
  • SkądWawa

Posted 02 October 2010 - 09:41

Wlasnie odebrałem - tydzien produkcji 38 czyli wrzesien ( 4 i 5 cyfra numeru seryjnego)

#338 bobix

bobix
  • 493 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 October 2010 - 12:23

Czyli od momentu finalizacji produkcji do momentu dostarczenia do operatora mija tydzień. Moim zdaniem to bardzo szybko!

#339 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 02 October 2010 - 12:38

Wlasnie odebrałem - tydzien produkcji 38 czyli wrzesien ( 4 i 5 cyfra numeru seryjnego)

Również przed chwilą odebrałem. Zamówione w poniedziałek, dziś odebrałem czyli niecałe 6 dni oczekiwania.

Jeden szkopuł pozostał - pomimo poszukiwań nigdzie nie mogę znaleźć karty microSIM. Za to do pudełka dołączyli adapter microSIM. Nie wiem o co chodzi :)

PS: iPhone w wersji iOS 4.0.2

#340 kaaczor

kaaczor
  • 45 posts
  • Skądwwa

Posted 02 October 2010 - 12:50

Jedyna wada to taryfa - w Orange mam aż 1GB limitu transferowego , w Erze tylko 300mb.

Sprawdź taryfę multimedialną, tam są 2gb

#341 free66

free66
  • 501 posts
  • SkądAndrychów / Kraków

Posted 02 October 2010 - 13:12

Jeden szkopuł pozostał - pomimo poszukiwań nigdzie nie mogę znaleźć karty microSIM.

to moze sie zamienimy: iPhone za karte microSIM :P

#342 mantis30

mantis30
  • 1386 posts

Posted 02 October 2010 - 13:20

Również przed chwilą odebrałem. Zamówione w poniedziałek, dziś odebrałem czyli niecałe 6 dni oczekiwania.

Gratuluję! :)

Jeden szkopuł pozostał - pomimo poszukiwań nigdzie nie mogę znaleźć karty microSIM. Za to do pudełka dołączyli adapter microSIM. Nie wiem o co chodzi :)

Przytnij obecnie posiadaną kartę i tyle. Co do adapterka to miło że go dają "gratis". Przydaje się jak ktoś wcześniej miał inszy telefon i w jego pamięci multum kontaktów.

#343 rozer

rozer
  • 29 posts

Posted 02 October 2010 - 13:27

Sprawdź taryfę multimedialną, tam są 2gb

Tyle , że w Orange mam 2GB przy abonamencie 99zł , w Erze za podobną usługę muszę zapłacić 139zł.
W Erze niby mogę wymienić 440 minut na 440mb , ale i tak mi się to nie kalkuluje.
Pozostaje czekać kolejne miesiące , może łaskawie Apple spostrzeże się , że może zarobić parę groszy na Polskim rynku.Ewentualnie jeszcze zawsze można liczyć , że Polska stanie się rynkiem zbytu dla 4 , gdy 5 będą wchodziły do sprzedaży :D

#344 mantis30

mantis30
  • 1386 posts

Posted 02 October 2010 - 13:33

Ja się zastanawiam czy Orange kiedykolwiek wprowadzi obsługę VisualVoicemail...? Skoro Era to wprowadziła, to znaczy się ani technicznie ani kosztowo nie jest to nic wymagającego.

#345 all999

all999
  • 446 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 October 2010 - 13:37

Tyle , że w Orange mam 2GB przy abonamencie 99zł , w Erze za podobną usługę muszę zapłacić 139zł.
W Erze niby mogę wymienić 440 minut na 440mb , ale i tak mi się to nie kalkuluje.
Pozostaje czekać kolejne miesiące , może łaskawie Apple spostrzeże się , że może zarobić parę groszy na Polskim rynku.Ewentualnie jeszcze zawsze można liczyć , że Polska stanie się rynkiem zbytu dla 4 , gdy 5 będą wchodziły do sprzedaży :D

Poza tym Era pobiera kaucję. A propos ile taka kaucja wynosi? Czy to jest zawsze ta sama kwota, czy zależy od aparatu/wysokości abonamentu?

#346 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 02 October 2010 - 15:09

Gratuluję! :)
Przytnij obecnie posiadaną kartę i tyle. Co do adapterka to miło że go dają "gratis". Przydaje się jak ktoś wcześniej miał inszy telefon i w jego pamięci multum kontaktów.

Przyciąłem i śmiga - konsultant powiedział, że w mogę iść do Orange i dostanę duplikat już microSIM bezpłatnie. W międzyczasie telefonicznie aktywowano mi nowy plan taryfowy (pomimo że włożyłem i aktywowałem iP, nadal miałem stary plan taryfowy aktywny).
Wszystko śmiga, nie zauważyłem problemów z anteną lub czujnikiem zbliżeniowym. Model z 36. tygodnia produkcji.

Także na obsługę Orange nic złego powiedzieć nie mogę. Z wyjątkiem tego, że 4 razy odrzucało mi zamówienie ze sklepu online (powód - wg nich brak aparatów na stanie). Udało się dopiero w poniedziałek i od tamtego czasu obsługa wzorcowa.

#347 ztrudy

ztrudy
  • 117 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 October 2010 - 15:15

przed chwilą pojawił się IP4 na stronach Orange, nawet zadzwoniłem do nich i konsultant powiedział że w systemie jest tylko jedna sztuka i nie ma co nawet wypisywać umowy bo i tak zostanie odrzucona ze względu na brak telefonu :)

#348 rozer

rozer
  • 29 posts

Posted 02 October 2010 - 18:16

Dzisiaj byłem w M1 i dla pewności wstąpiłem do Orange (cuda się zdarzają) , bo i tak nic do stracenia nie mam. Miła pani z obsługi powiedziała , że IP4 przybyły w środę (obydwie wersje po jednej sztuce) i w ciągu kilku minut się rozeszły.Aktualnie na magazynie brak , ale jak tylko się pojawią (połowa przyszłego tygodnia) , otrzymam telefon z informacją.Obsługa i udzielanie odpowiedzi wzorowe , tak powinno być w każdym salonie. Przy okazji , założenie złotego numeru - 500zł. Aktualnie nie mogę sobie wybaczyć faktu , że starałem się ograniczyć tylko do jednego małego oddziału Orange , przez co przeoczyłem dużą okazje.

#349 loopez

loopez
  • 250 posts

Posted 04 October 2010 - 08:47

no coz... tydzien temu - przekazane do realizacji - i tyle :) witamy w orange :)))

#350 tokarek

tokarek
  • 12 posts
  • SkądBrzeg

Posted 04 October 2010 - 09:08

Ja się tylko dziwie jak można oferować w sklepie telefony których nie ma w magazynach a potem odrzucać klientom zamówienia, nie może być tak jak w Erze - albo jest albo nie ma a nie jest, ale nie ma.:?:

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users