Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
909 odpowiedzi w tym temacie

#251 loopez

loopez
  • 250 postów

Napisano 29 września 2010 - 14:27

2 dzien - przekazane do realizacji. po odpytaniu infolinii - 10 dni na realizacje - prawdopodobny czas dostarczenia przyszly tydzien... pozyjemy zobaczymy...

#252 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2010 - 14:28

Mnie również wyznaczyli 10 dni na realizację. Termin minął kilka dni temu. Teraz już nie potrafią nic powiedzieć.

#253 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2010 - 14:53

wiem że to co powiem nie będzie zbytnio pocieszające ale z tego co mi mówił człowiek właśnie z Orange to zamówień na te iPhony było tak dużo, że tak z jedna trzecia będzie nie zrealizowana bo nie wystarczy iPhonów

#254 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 29 września 2010 - 15:04

co to znaczy "bedzie nie zrealizowana"? Nigdy? czy tylko w tym miesiacu? To moze niech juz zaczna robic zapisy na nastepna generacje tego telefonu.

#255 iAndrut

iAndrut
  • 54 postów
  • SkądWawa

Napisano 29 września 2010 - 15:10

Spokojnie... jest dużo emocji, plotek itd. Też miałem takie informacje ale dotyczyło to klientów na listach rezerwowych - ja byłem na kilku takich listach w salonach i sklepie internetowym. Jeszcze trochę i zaczniemy popadać w paranoję, że jak kurier się dowie co jest w paczce to ucieknie z nią na Kajmany :P Ci co zamówili, status z weryfikacji ręcznej przeszedł na "do realizacji" - dostaną.

#256 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2010 - 15:13

nie no jasne:]nie dostaną ich z tej puli co byłą w poniedziałek

#257 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 29 września 2010 - 15:16

Udało mi się zamówić na 501700700 na przedłużenie umowy w poniedziałek. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

#258 klim3k

klim3k
  • 25 postów

Napisano 29 września 2010 - 15:25

Właśnie dostałem dwa maile (jeden do mnie, drugi do żony) o następującej treści:

Witamy

Numer zamowienia: xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Status zamowienia: Zgoda na kontynuację

Witaj

Dziekujemy za zlozenie zamowienia w Sklepie Orange.

Dane podane w Twoim zamowieniu zostaly pozytywnie zweryfikowane. Wkrotce dostaniesz e-maila z informacja, ze przesylka zostala juz do Ciebie wyslana.

Czyli chyba wszystko na dobrej drodze :)

Dzisiaj pani do mnie dzwoniła 'ręcznie mnie zweryfikować' :D

Potem dostałem email:
"status zamówienia:realizowane po weryfikacji ręcznej"

#259 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 29 września 2010 - 20:29

powodzenia

Udało mi się zamówić na 501700700 na przedłużenie umowy w poniedziałek. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Śledzę ten wątek od dłuższego czasu.
Ja też załapałem się w poniedziałek telefonicznie - Pani powiedziała, że zostało na ten moment 47 sztuk i przyjęła zamówienie na przedłużenie umowy bez problemu. Ale się ucieszyłem po przeczytaniu wszytskich Waszych komentów w tym wątku.
Dziś u mnie w południe był inny przedstawiciel z iPhonem,ale sprawdził, że tam moje zlecenie w sklepie jest w realizacji i ustaliliśmy, że trudniej byłoby anulować tamto zlecenie i wziąć telefon od niego, więc zostawiłem tak jak było - przez sklep.
Popołudniu zadzwoniłem na 501700700 ustalić, kiedy mogę się spodziewać się przesyłki - i wiecie co usłyszałem! "Jest błąd w zamówieniu, wynikający z tego, że jednak zabrakło telefonów. Zamówienie zostanie automatycznie anulowane i od poniedziałku mam ponownie próbować zamówić przez stronę. Nie zadzwoniliśmy do Pana bo jeszcze nie zdążyliśmy"
SKANDAL!!!
Moim zdaniem olewają klientów przedłużających umowę, którzy i tak mają jeszcze kilka miesięcy trwania umowy i mogą sobie poczekać. Co innego nowe aktywacje - a zwłaszcza ludzie przechodzący z innych sieci.

Zadzwoń sobie sprawdzić - żebyś nie był później zaskoczony

#260 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 29 września 2010 - 21:19

No to nieźle Cię porobili, też bym się zdenerwował... Zazwyczaj nie ma co załatwiać czegoś "na gębę" tylko mieć na papierze, albo chociaż znać status online. Ja bym na Twoim miejscu zlał zamówienie telefoniczne i brał od przedstawiciela. Jakby przyszedł kurier - odmówić odbioru przesyłki - umowę zawiera się dopiero gdy coś podpiszesz, albo zapłacisz pierwszy rachunek. Po prostu nie wpuszczasz kuriera.

#261 bormac

bormac
  • 78 postów
  • SkądSzamoni, PL

Napisano 29 września 2010 - 21:26

Jutro mam mieć odpowiedź, czy ten iphone od przedstawiciela jest jeszcze aktualny - niestety oni też mieli więcej chętnych :cry:

#262 iAndrut

iAndrut
  • 54 postów
  • SkądWawa

Napisano 30 września 2010 - 08:32

Jak tam? Dostał już ktoś numer listu przewozowego?

#263 4f4

4f4
  • 5 postów

Napisano 30 września 2010 - 08:34

Normalnie jakaś paranoja z tym co sie dzieje. Przedwczoraj bodajże dzwoniłem do BOK gdyż zauważyłem że są ip na stronie.Udało się i były dostępne wiec wszystko ładnie zamówiłem oraz powiedzieli mi iż jutro powinienem się spodziewać przesyłki w godzinach 14-16.Trochę mnie to zdziwiło że tak szybko, wczoraj minęła godzina 17 wiec dzwonie tam i odbiera jakiś koleś mówiąc że przesyłka najwyraźniej ma opuźnienie i że dzisiaj rano ją mam dostać do godziny 9.O0 godzinie 9:15 zadzwonił do mnie i powiedzieli iż moje zlecenie zostało przez przypadek usunięte i że powinienem próbować od nowa zamówić.........

#264 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 30 września 2010 - 08:37

Dlaczego orange ma problem z iPhonami a ERA jak czytam ich temat to nie ma problemu z dostepnoscia? Uwazam ze ludzie w orange nie maja kompetencji. Tak samo jak konkurs bmw orange :P ludzie z 2 miejscowosci auta wygrywaja

#265 iAndrut

iAndrut
  • 54 postów
  • SkądWawa

Napisano 30 września 2010 - 08:51

Eksperymentalnie w zeszłym tygodniu ( w poniedziałek ) zamówiłem bezpłatny starter na Orange.pl. Dopiero wczoraj dostałem info o wysyłce. Czyli nie spodziewam się iPhone wcześniej niż poniedziałek/wtorek u siebie :/

#266 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2010 - 09:06

uuu kochany starter Orange to ja dostałem po dwóch tygodniach do domu:]nie spieszyli się

#267 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 30 września 2010 - 09:14

No to rzeczywiście sklep online Orange tylko dla cierpliwych...

#268 iAndrut

iAndrut
  • 54 postów
  • SkądWawa

Napisano 30 września 2010 - 09:23

Ok :) Mam numery listów przewozowych - ale przesyłka trafi do mnie w poniedziałek :]

#269 krzak

krzak
  • 86 postów

Napisano 30 września 2010 - 10:18

Znudziło mnie to czekanie. Raz już zamówiłem iphone4, dzwoniłem 3 razy do konsultantów i potwierdzałem, po kilku dniach w przesyłce przyszedł iphone 3GS. Złożyłem reklamację i po miesiącu odpisali, w skrócie, żebym spadał na drzewo z pretensjami. Więc spadam na drzewo do innej sieci. Po 10 latach.

#270 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 30 września 2010 - 10:24

@4F4, rób im awanture to odrazu wszystko się przyspieszy i wyjaśni. Po odebraniu ip4 miałem też dostać karte microsim jednak nie mieli jej na stanie i miałem wpaść po nią za 2h. Akurat miałem tamtędy przejeżdżać to pomyślałem ok. Aktywacja miała trwać 24h, nie spieszyło mi się bo w ten sam dzień i tak oddałem ip4 na gware z niesprawnym głośnikiem ;(. Po dwóch dniach zadzwoniłem do salonu i okazało się, że muszę wysłać smsa jakiegoś. Ok, wysłałem, dostałem zwrotnego, że operacja jest nieprawidłowa. Na następny dzień powiedzieli mi żebym zadzwonił na *100. Podałem im jakieś swoje dane, numer karty sim itd. Znowu miałem czekać 24h. Gdy karta nie była dalej aktywna to wygarnąłem im wszystko co musiałem zrobić żeby aktywować karte a ona dalej nie działa i, że jak nie potrafią sobie z tym poradzić to niech mi wyślą nową. Pani na chwile odeszła od telefonu i puściła mi muzyczke. Nie zdążyłem dokończyć rozmowy bo karta z której dzwoniłem została wyłączona a microsim został aktywowany. Tak właśnie działa orange. 24h( a właściwie 5 dni) na coś co można zrobic w 2 minuty...

#271 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2010 - 10:42

Znudziło mnie to czekanie. Raz już zamówiłem iphone4, dzwoniłem 3 razy do konsultantów i potwierdzałem, po kilku dniach w przesyłce przyszedł iphone 3GS. Złożyłem reklamację i po miesiącu odpisali, w skrócie, żebym spadał na drzewo z pretensjami. Więc spadam na drzewo do innej sieci. Po 10 latach.

To nie fajnie Ci zrobili.Mi przynajmniej uznali reklamację ale od miesiąca nie mogę doprosić o telefon i generalnie jak do 9(czyli wtedy kiedy im mija 30 dni na przysłanie mi telefonu)nie dostanę tego iPhone'a to zaczynam rozmawiać z Erą i Plusem o możliwości przeniesienia całej firmy i oferty:]

#272 damik4

damik4
  • 88 postów

Napisano 30 września 2010 - 10:56

Do mnie doszedł iPhone 4 wczoraj. Zamówiony na orange online około 2tyg temu.

#273 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 30 września 2010 - 12:27

Dzwonilem do orange w bielsku bialej i mowie ze iPhony 4 (sprzedaz) zostala wstrzymana. Kurde co konsultant to inna wiadomosc, niesamowici sa. Wszyscy powinni wystapic w zabij mnie śmiechem ;]

#274 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 30 września 2010 - 13:08

Przed chwilą dzwoniła do mnie miła Pani z Orange zaproponować mi nową promocję oraz zapytać czy nie chce już przedłużyć umowy (aktualna kończy mi się w maju 2011), na początku odpowiedziałem że nie dziękuję a umowę przedłużę jak będzie już taka potrzeba w połowie kwietnia ale czytając tutaj o problemach z dostępnością iPhone 4 zapytałem o ten model a Pani odpowiedziała krótko i na temat: Nie ma w tej chwili, dostawa została wstrzymana i nie wie z jakiego powodu i nie wie kiedy będą. Umówiłem się z Nią że jak będą mieli do ma do mnie dzwonić bo iPhone 4 się przyda dla Szwagra a umowę i tak mam zamiar przedłużyć.

#275 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2010 - 15:30

paranoja...tak poza tym dzisiaj rano było dostępne kilka sztuk na stronie

---------- Wpis dodano o 14:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:30 ----------

jak by co to 32 gb jest dostępne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych