Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• This topic is locked This topic is locked
909 replies to this topic

#226 Thomas Percy

Thomas Percy
  • 252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2010 - 08:48

"Weryfikacja ręczna" w sklepie Orange. Czy ktoś wie co to oznacza? Ktoś "z ręki" mi przydzieli iPhone'a? ;)

Oznacza to bicie pięściami przez ekipę Orange, ale bez kopania. Standardowa procedura, by sprawdzić, czy napadnięty i bity przez dresiarzy, nie wypuścisz z ręki celu napadu, czyli iPhone'a.

#227 klim3k

klim3k
  • 25 posts

Posted 28 September 2010 - 09:38

Wlasnie dzwonili do mnie z Orange sa IP4 jest ale tylko dla nowych klientow, na przedluzenie umowy niestety nie ma. A wogole to sprzedawca probowal mnie przekonac ze IP4 to szit ze mieli duzo reklamacji i ze mam sobie cos innego wybrac hehe.

Na Twoim miejscu bym się wkurzył na maksa- co to znaczy 'jest, ale nie ma'?

#228 nigass80

nigass80
  • 171 posts
  • SkądDortmund, DE

Posted 28 September 2010 - 10:23

Wlasnie dzwonili do mnie z Orange sa IP4 jest ale tylko dla nowych klientow, na przedluzenie umowy niestety nie ma. A wogole to sprzedawca probowal mnie przekonac ze IP4 to szit ze mieli duzo reklamacji i ze mam sobie cos innego wybrac hehe.

ja mam na przedłużenie umowy i niby mój ip4 16GB jest już w drodze :) więc dziwne info

#229 pawel319

pawel319
  • 158 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2010 - 13:30

"Weryfikacja ręczna" w sklepie Orange. Czy ktoś wie co to oznacza?

ja miałem taką weryfikację ręczną:
zadzwoniła do mnie jakaś wystraszona blondynka z zastrzeżonego numeru i pierwsze co mówi to żebym jej podał datę urodzenia...
a że nie chciałem jej podać to wykrztusiła że w takim razie ona będzie musiała moje zamówienie w Orange anulować bo chyba nie dojdziemy do porozumienia (jakby nie mogła od razu powiedzieć skąd dzwoni)...
Po słownej weryfikacji powiedziała że w ciągu 4 dni roboczych IP będzie u mnie i rzeczywiście po równo 4 dniach przyszedł nowy IP4:)

#230 iAndrut

iAndrut
  • 54 posts
  • SkądWawa

Posted 28 September 2010 - 14:17

Właśnie dostałem dwa maile (jeden do mnie, drugi do żony) o następującej treści:

Witamy

Numer zamowienia: xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Status zamowienia: Zgoda na kontynuację

Witaj

Dziekujemy za zlozenie zamowienia w Sklepie Orange.

Dane podane w Twoim zamowieniu zostaly pozytywnie zweryfikowane. Wkrotce dostaniesz e-maila z informacja, ze przesylka zostala juz do Ciebie wyslana.

Czyli chyba wszystko na dobrej drodze :)

#231 play20

play20
  • 27 posts
  • SkądRadom

Posted 28 September 2010 - 14:47

a wiecie może jak się w erze przedstawia temat czekania na iPhony?

#232 Baerok

Baerok
  • 141 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 28 September 2010 - 15:02

Ja swojego iPhone'a 4 16gb zamówiłem w Erze 16 września, powiedzieli mi ze zapiszą mnie do listy oczekujących i że telefon dostane za 4 tygodnie. Gdzieś koło 14 października mają do mnie dzwonić. Powiedziano mi na miejscu że oprócz mnie jest jeszcze 8 osób zapisanych do kolejki i że tygodniowo dostają 2-3 telefony.

#233 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 28 September 2010 - 15:17

Alleluja!

Dziekujemy za zlozenie zamowienia w Sklepie Orange.

Dane podane w Twoim zamowieniu zostaly pozytywnie zweryfikowane. Wkrotce dostaniesz e-maila z informacja, ze przesylka zostala juz do Ciebie wyslana.

No udało się - po 2 tygodniach walk ze sklepem online. Teraz tylko pytanie, czy załapię się na darmowego bumpera i jak Apple liczy daty - data zamówienia czy data aktywacji aparatu. Jak to drugie to już na darmowego bumpera się nie łapię. Zobaczymy.

#234 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2010 - 15:41

a ja walczę i jeżeli mi jutro jakiejś konkretnej odpowiedzi nie dadzą to dzwonię do innych sieci o oferty na przeniesienie firmy bo to jest nonsens w ogóle...gratuluje tym, którym się udało:]

#235 loopez

loopez
  • 250 posts

Posted 28 September 2010 - 16:58

no to teraz ja opisze swoja przygode z iphone 4:

zamowiony przez strone www: 10 wrzesnia ( telefonicznie potwierdzona wiaodmosc ze magazyn sklepu a magazyn propozycji to dwie rozne sprawy )

- brak maila potwierdzajacego
- tydzien pozniej telefon sprawdzajacy - "w ciagu 10 dni powinno byc sprocesowane"

14 dni pozniej:

- (sobota) - telefon sprawdzajacy: "przykro mi - pana zamowienie trzeba bedzie anulowac z powodu braku kart SIM" - iphony beda w poniedzialek prosze dzwonic.
- poniedzialek rano 0800 rano - "anuluje pana zamowienie poniewaz nie ma telefonu - zatem juz anulowalem pana zamowienie" - prosze sie dowiadywac. jako powod? jak pan kliknal na sklep internetowy i zamowil - to nie znaczy ze pan dostanie - poniewaz w tym samym czasie ktos tez mogl kliknac. i pan nie dostanie"
- poniedzialek 1100 - kolejny telefon - "tak - pana zamowienie jest anulowane. nie wiem kiedy bedzie iphone" prosze dzwonic co godzine i sie dowiadywac.. nie ma problemy by zamowic przez internet.
- poniedzialek 1400 - jest przez internet. dzwonie do sklepu - tak sa - mozna zamawiac. a z bumperami ? to apple sprawa. prosze dzwonic na specjalny numer dla frustratow 510900900 - tam powiedza.
- zamowielm przez internet. i przelalem swoje spostrzezenia na proces do bok@orange.pl
- zadzwonil 2h pozniej czlowiek ustosunkowac sie do tego - przyjal obrone ze to wina bazy danych i dwie osoby moga kliknac na jeden telefon. a bumper - to apple sprawa oni nie maja nic do powiedzenia i podal numer dla frustratow iphone. i potwierdzil ze zamowienie jest ok i powinienem dostac szybko telefon.

dzis zadzwonilem - pana zamowienie si procesuje ( 10 dni roboczych na dostawe zgodne z regulaminem dostanie pan sms ze zostalo wyslane)
- po 30 musi pan sobie sam kupic bumper ( mam nadzieje ze nagrywaja rozmowy )

sadze ze graja na czas - tylko po co ?

#236 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2010 - 17:03

Mnie z kolei powiedzieli, że jeszcze nie czekają na dostawę, a dopiero na wysyłkę, bo ponoć jeszcze nawet nie zostały wysłane.

#237 rozer

rozer
  • 29 posts

Posted 28 September 2010 - 17:38

Skoro już mowa o operatorze : Jutro na 90% będę już mógł odebrać długo wyczekiwanego IP 4.Pierwotnie miałem zamiar przenieść aktualny numer do Orange , który używam od 3 lat(srebrny numer). Jednak jeśli miałbym możliwość dostać jakiś złoty (np. 505 100 200 , 505 65 65 65- tylko taki przykład) , to na pewno był z takiej opcji skorzystał.Moje pytanie jest następujące - Czy normalnie mówię sprzedawcy , żeby sprawdził czy taki numer jest wolny i go ewentualnie wziąć , czy raczej zdobycie łatwego w zapamiętaniu numeru jest równie możliwe jak trafienie 6 w lotka ? Kombinacji złotych numerów są tysiące , więc raczej nie ma możliwości , żeby wszystkie były zajęte przez "handlarzy" z allegro (czyt. hołote , która nic nie robiąc chce się szybko wzbogacić).Kwestia , jak to mniej więcej wygląda i czy wymaga dodatkowych opłat ?

#238 piotrekMSTR

piotrekMSTR
  • 65 posts
  • SkądPoznań

Posted 28 September 2010 - 17:57

Moze orange specjalnie czeka na koniec "Darmowych Bumperow" i numery seryjne czy cos takiego wykorzystuje za nas. Po calej akcji wystawi je na sprzedaz za wyj****e ceny a osoby czekajace itak sie nie dowiedza czy ich telefon byl do tego wykorzystany bo akcja nie bedzie aktualna... Zobaczyli po ile sprzedaje sie na allegro ebay itp. i połaszczyli sie na siano... (?)

#239 loopez

loopez
  • 250 posts

Posted 28 September 2010 - 19:17

az tak bym nie przesadzal - ale niemniej sadze ze ktos mogl wydac polecenie "przeczekania"

#240 tomkierz

tomkierz
  • 270 posts

Posted 28 September 2010 - 19:28

Z tymi złotymi numerami to musisz popytać ponieważ są czasami promocje. Moja mama dostała złoty numer (coś typu 501 533 133) za dosłowownie pare złotych. Mówie oczywiście o orange.

#241 AppleLife

AppleLife
  • 91 posts

Posted 28 September 2010 - 21:40

Z tymi złotymi numerami to musisz popytać ponieważ są czasami promocje. Moja mama dostała złoty numer (coś typu 501 533 133) za dosłowownie pare złotych. Mówie oczywiście o orange.

A jaki to złoty numer, sry. zobacz czy na umowie napisane jest złoty numer;) bo na pewno nie.
Mój znajomy kupił (bardzo drogo) zestaw złotych numerów przykład 517777777 i tak w górę albo w dół.
Pozdrawiam!

#242 krzak

krzak
  • 86 posts

Posted 29 September 2010 - 12:03

z tego co wiem apple nadal będzie rozdawało bumpery, tylko nie każdemu a tylko tym którzy się o to upomną. Zdaje się że taka będzie wykładnia. W przypadku Polski to bez różnicy bo w sklepie nie dają odrazu bumperów.

---------- Wpis dodano o 13:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:23 ----------

Dla mnie news dnia jest taki że oni mają jeszcze oddzielne pule dla przedłużających i dla nowych klientów. Dla przedłużających podobno nic nie ma, a nowe aktywacje z tego co zrozumiałem są uprzywilejowane. Nic tylko zostawać z Orange.

#243 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 29 September 2010 - 13:45

To chyba nie tak - oni to rozdzielają co tydzień inaczej. Raz sprzedają tylko nowym, a drugi raz tylko biznesowym przedłużającym umowę, a trzeci raz tylko indywidualnym. Mają chyba po prostu tych iP za mało i muszą rozdzielać. A u mnie na razie status: przekazane do realizacji od 24 h...

#244 iAndrut

iAndrut
  • 54 posts
  • SkądWawa

Posted 29 September 2010 - 13:50

I mnie też na razie status: przekazane do realizacji od 24 h...

#245 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2010 - 13:53

spoko jak mi za pierwszym razem przysyłali iP 4 i było przekazane do realizacji to po dwóch dniach dostałem numer przewozowy

#246 free66

free66
  • 501 posts
  • SkądAndrychów / Kraków

Posted 29 September 2010 - 13:56

To chyba nie tak - oni to rozdzielają co tydzień inaczej. Raz sprzedają tylko nowym, a drugi raz tylko biznesowym przedłużającym umowę, a trzeci raz tylko indywidualnym. Mają chyba po prostu tych iP za mało i muszą rozdzielać.

a salony orange ( nie firmowe) tez dostaja telefony po takim "podzieleniu" czy maja swoje osobne magazyny??

#247 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 29 September 2010 - 13:58

@free66 tego nie wiem. Można spekulować że niesprzedane pule sprzedają komu się da, ale nowe są już tylko dla tych co kazała im "góra".

#248 free66

free66
  • 501 posts
  • SkądAndrychów / Kraków

Posted 29 September 2010 - 14:05

Kurde, bo jak nie dostane do piatku tego tel, to nie wiem kiedy go potem odbiore. Przeciez od poniedzialku rok akademicki sie zaczyna i malo czasu na podroze tam i z powrotem ;P

#249 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 September 2010 - 14:08

Nie dostaniesz. W moim przypadku będzie to jedynie kolejny piątek z kolei.

#250 free66

free66
  • 501 posts
  • SkądAndrychów / Kraków

Posted 29 September 2010 - 14:21

Nie dostaniesz. W moim przypadku będzie to jedynie kolejny piątek z kolei.

Ja to w bardzo malym salonie zamowilem w malej miejscowosci. Moze sie uda:)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users