iMac jako TV
Rozpoczęty przez
nitr0
, 09 wrz 2010 23:08
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 września 2010 - 23:08
witam, niedługo skończy się budowa mojego nowego domu a ja już martwie się o jego wyposażenie
zamierzalem już od jakiegoś czasu kupić iMaca. z początku wydawało mi się ze 27'' to trochę za dużo jak na wygodne używanie. ale ostatnio naszla mnie myśl żeby zamiast kupować dodatkowo jakiś usypiajcy telewizor do pokoju to do tego celu użyć iMaca (stad zmiana przekonań na rzecz 27''). i tu pojawia się pytanie - jak to zrobić (i czy się da)? czy ktoś korzysta z takiego rozwiązania i na ile się to spisuje?

Napisano 10 września 2010 - 06:26
Da się z nowymi modelami IMaca 27. Mają port wejściowy na DP. Z tego co wiem potrzebna jest specjalna przejściówka z HDMI na to właśnie wejście. Dotyczy to tylko nowych modeli IMaca i tylko 27 calowych. Takie info dostałem w Cortlandzie bo sam się tym interesowałem jak chciałem kablówkę podłączyć pod drugi ekran.
Napisano 10 września 2010 - 13:55
no wlasnie tez jestem zaintersowany tym tematem.Mam nowego Imac 27 cali.Mysle ze trzeba kupic karte telewizyjna zewnetrzna.Najlepiej Elgato TV.Wpinamy kabel i instalujemy soft i powinno latac.Nie wiem jaka bedziesz mial Tv w domu ale wnioskuje ze to bedzie pewnie jakas Cyfra+,moze N.Moze ktos sie wypowie kto juz to ma i uzywa
Napisano 10 września 2010 - 14:38
Nie za mały troszeczkę ten ekranik jako takie rozwiązanie? moim zdaniem 32' to nawet odrobinę mało, ale to już zależy od pomieszczeń jakie masz w domu.
Napisano 10 września 2010 - 14:40
odległość, jaka powinna być między nami, a telewizorem, oblicza się dzieląc liczbę cali przez 10. Czyli jeśli chodzi o iMaca 27" wychodzi 2,7 m.
Napisano 10 września 2010 - 20:17
Nie za mały troszeczkę ten ekranik jako takie rozwiązanie? moim zdaniem 32' to nawet odrobinę mało, ale to już zależy od pomieszczeń jakie masz w domu.
uważne czytanie się kłania ;P ma to być usypiający telewizorek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych