Witam,
Proboje połączyć sie z internetem na moim powerbooku g4 przez modem Liveboxa Sagem XG-762n.
Nie potrafie znaleźć sterowników do tego urządzenia i ogólnie nie wiem jak mam sie za to zabrac.
Sterowników szukalem wszedzie. Czytalem cos o sterownikach zydas wlan ale rowniez nie moge ich znaleźć.
Prosze o pomoc i wytlumaczenie krok po kroku jak to mam zrobic.
Z góry dziekuje za odpowiedź!
Pozdrawiam!

Sagem xg-762n problem
Rozpoczęty przez
theraphos
, 09 wrz 2010 22:58
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 września 2010 - 22:58
Napisano 10 września 2010 - 09:42
To nie masz wbudowanego airporta w powerbooka ze musisz kombinowac tym dziadostwem? nie bedzie toto widoczne jako airport nawet jesli sie uda zainstalowac, trzeba bedzie bodajze uzywac specjalnego programu do laczenia z sieciami.
xg-762n jest na podobnym/takim samym chipsecie zydas jak xg-760n, przynajmniej na windowsie to dziala, czy na macu tez, oby tak.
Natomiast najwazniejsze: skad to wziasc?
Przy zalozeniu ze masz system 10.4.11 (bo nie sadze zeby to zadzialalo na 10.5.x)
Ano stad albo stad.
Troche googlowania i znalazlo takze to i to i pewnie inne tez sa.
Driver i utility moze zadziala, warto sprobowac. Najlepiej wygloda ten ostatni link z zcomax-u tam jest i ladna instrukcja co i jak.
Aha ten adapter zwykle jest do liveboxa, ktory ma ustawienia standardowe klucza: WEP 128 bit hexadecimal.
W ostatecznosci, jakby nie zadzialalo zadzwon na infolinie tepsy i powiedz ze podpinasz ten adapter do dwoch pecetow i na zadnym nie dziala, nie swieci diodka i system go nie wykrywa
i przy wymianie dopilnuj zeby dostac xg-760n
xg-762n jest na podobnym/takim samym chipsecie zydas jak xg-760n, przynajmniej na windowsie to dziala, czy na macu tez, oby tak.
Natomiast najwazniejsze: skad to wziasc?
Przy zalozeniu ze masz system 10.4.11 (bo nie sadze zeby to zadzialalo na 10.5.x)
Ano stad albo stad.
Troche googlowania i znalazlo takze to i to i pewnie inne tez sa.
Driver i utility moze zadziala, warto sprobowac. Najlepiej wygloda ten ostatni link z zcomax-u tam jest i ladna instrukcja co i jak.
Aha ten adapter zwykle jest do liveboxa, ktory ma ustawienia standardowe klucza: WEP 128 bit hexadecimal.
W ostatecznosci, jakby nie zadzialalo zadzwon na infolinie tepsy i powiedz ze podpinasz ten adapter do dwoch pecetow i na zadnym nie dziala, nie swieci diodka i system go nie wykrywa

Napisano 10 września 2010 - 13:49
Mam airporta ale w moim pokoju oddalonym moze z 10-15m od liveboxa zasieg jest na jedną maksymalnie dwie kreski, zdarza sie tez tak ze calkowicie nie lapie zasięgu.
Nie wiem dlaczego mam tak slaby zasieg...
Popróbuje dzisiaj z tym pobawic i napisze czy zadziałało.
Dzieki za odpowiedz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych