Witajcie,
Może ktoś się spotkał z takim problemem. Mam strasznie jasny ekran w telefonie. Wygląda to mniej więcej jak "prześwietlone" zdjęcia. Widać co jest na ekranie, ale wszystko jest w jaskrawych kolorach. Kasowałem smsy i nagle obraz w wyświetlaczu się zmienił. Czasami coś go poruszy i się naprawi, ale to na chwilę.
Kiedyś telefon został zalany. Wymieniłem wyświetlacz i baterie i wszystko działało dobrze. Było to ponad pół roku temu.
Uprzedzam od razu 'inteligentne odpowiedzi': nie chodzi o ustawienia jasności w telefonie.
Pozdrawiam

"Prześwietlony" ekran
Started by
chomar
, 09 Sep 2010 17:56
3 replies to this topic
Posted 09 September 2010 - 17:56
Posted 09 September 2010 - 18:05
To wygląda na uszkodzenie taśmy wyświetlacza - piszesz, że czasem "naprawia się samo", coś może po prostu nie kontaktować. Nie upadł Ci on ostatnio?
Posted 09 September 2010 - 18:56
Witaj
Upadł mojej córce kilka dni temu.
Myślałem, że wyświetlacz jest trafiony, przecież go wymieniałem. Dlatego dla próby podmieniłem wyświetlacze z telefonem kolegi. W mojej obudowie ekran dalej był jaskrawy, a kolegi telefon z moim wyświetlaczem działał poprawnie
Pozdrawiam
Posted 09 September 2010 - 21:58
Jak upadl mogla sie poluzowac tasma robierz go i popraw tasme odlacz/podlacz i powinnobyc dobrze bo wyswietlacz raczej sie nie uszkodzil
Pozdrawiam/I PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW ALE PISZE Z ANGIELSKIEGO LAPTOPA
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users