Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słaba jakość zdjęć Iphone 3GS - nie działa autofocus?

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 yaro12

yaro12
  • 13 posts

Posted 08 September 2010 - 07:55

Witam w nowym 3GS 8GB, nie mogę zrobić żadnego sensownego zdjęcia, tak jakby autofocus w ogole nie działał, tap-to-focus działa ale tylko w kwestii rozjaśniania ekranu, ostrość się nie zmienia Generalnie obiekty makro jeszcze jakos wychodzą z dalszymi jest problem [ATTACH=CONFIG]6648[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6649[/ATTACH] Wydaje mi sie tez ze aparat powinienem przy focusowaniu wydawać jakies dzwieku tu niczego takiego nie ma ? Ma ktośpojęcie o co chodzi? Jak u was wychodza takie zdjecia ? Telefon po JB Pozdrawam i dziekuje za ewent. pomoc

#2 yaro12

yaro12
  • 13 posts

Posted 08 September 2010 - 14:54

Czy nikt nie moglby porownac tych zdjec ze swoimi 3GS i udzielić jakiejś porady ? :( Bo nie wiem czy lecieć do Orange z telefonem

#3 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 September 2010 - 18:29

Po co kupiłeś iPhone 3GS zamiast najnowszy iPhone 4?

#4 kmita

kmita
  • 131 posts

Posted 08 September 2010 - 18:45

A po co zadajesz takie głupie pytania?

#5 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 September 2010 - 18:52

wg mnie te zdjęcia są koszmarne - jakby były robione rozregulowanym 3G, który AF nie ma. Wg mnie byc może coś jest z softem. Przeinstaluj, jesli nic nie pomoże, serwis. Podeprzeć się należy zdjęciami z 3GS

Recenzja iPhone 3GS - zdjecia z aparatu - Galerie Applemania.pl

o tymi np

#6 bajej

bajej
  • 360 posts

Posted 08 September 2010 - 18:55

popatrz w soczewke i sprawdz czy sie cos tam rusza podczas ostrzenia, jesli nie to znaczy ze cos z AF nie gra, dzwiek tez powinno byc slychac podczas wyostrzania

#7 xinqev

xinqev
  • 526 posts

Posted 08 September 2010 - 19:21

Czy ktoś jeszcze może ptowierdzić, że powninen być dźwięk? Ja go nie mam... I w sumie zdjęcia też nie najładniejsze wychodzą. Ale to chyba kwestia mojego parkinsona

#8 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 08 September 2010 - 21:10

u Mnie dzwięku również nie ma, zdjęcia też raczej nie najlepsze :/, a w porównaniu do Omni to tragedyja, z pomocą po części przyszedł progos PRO HDR

#9 yaro12

yaro12
  • 13 posts

Posted 08 September 2010 - 23:11

>>Po co kupiłeś iPhone 3GS zamiast najnowszy iPhone 4? W abonamencie to rzeczywiście głupota, na allegro to nadal 1/2 ceny czwórki >>wg mnie te zdjęcia są koszmarne - jakby były robione rozregulowanym 3G, który AF nie ma. Wg mnie byc może coś jest z softem. Przeinstaluj, jesli nic nie pomoże, serwis. Podeprzeć się należy zdjęciami z 3GS Tak szczególnie, że mam Iphone 2G / 3G i robia duzo lepsze zdjęcia poza makro, sprobuje restore zrobić ale szkoda mi wszystkiego. >>popatrz w soczewke i sprawdz czy sie cos tam rusza podczas ostrzenia, jesli nie to znaczy ze cos z AF nie gra, dzwiek tez powinno byc slychac podczas wyostrzania Nic nie rusza sie, nic nie "bzyka" >>z pomocą po części przyszedł progos PRO HDR Programy nic nie zmieniają xinqev / kajus01 Wrzuccie jakies swoj zdjecia szczegolnie dalekich obiektów Robie restore... zobaczymy :(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users