Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ładowarka samochodowa problem...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 września 2010 - 16:21

Mam pytanie , w sumie problem . Posiadam ładowarke Samochodowa ( nie oryginalny wtyk do zapalniczki i oryginalny kabel USB ) Jak podłączam ładowarke to niby pokazuje ze ładuje ale nie chca procenty isc do góry . Podłączyłem Ładowarke kablem USB i uruchomiłem Nawigacje , podczas samego ładowanie bateria zjechała mi do 50% Nie chciała wogle sie ladować, a widniała ikona ze sieładuje. Czy wina lezy po tym ze musi to być jednak normalna ładowarka , a nie jakiś miks typu USB i wtyk od zapalniczki z USB. Bo to samo miałem z 3G jak i 3GS , bo chyba wtyku od zapalniczki nie mam .

#2 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 06 września 2010 - 16:27

Problemem jest temperatura a nie ladowarka raczej, iP przy uzywaniu GPS-u ciagnie sporo pradu i sie grzeje, ladowanie tez grzeje tel, postaraj sie schlodzic telefon a powinien zaczac normalnie ladowac. Sprawdzone empirycznie, problemy to sie zaczynaja jak jedziesz w upal, ja wtedy musialem chowac telefon do schowka umiejscowionym nad innym chlodzonym.

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 września 2010 - 16:32

Ta ladowarka ktora masz ma za mala wydajnosc pradowa, tak, ze urzadzenie zuzywa wiecej pradu, niz jest w stanie od ladowarki dostac.

#4 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 września 2010 - 16:35

czyli musze kupić nowa taka normalna , a nie USB

#5 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 września 2010 - 16:41

Powiedz nam jakim prądem ta ładowarka jest w stanie ładować i wszystko będzie jasne

#6 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 06 września 2010 - 16:42

Ta ladowarka ktora masz ma za mala wydajnosc pradowa, tak, ze urzadzenie zuzywa wiecej pradu, niz jest w stanie od ladowarki dostac.

Było tu wiele takich wątków, ludzie kupowali ładowarki o wydajnosci 2000mA i to tez nic nie dawalo... Tak jak pisalem, mam ten sam problem, rozwiazaniem jest ochlodzenie urzadzenia, albo nie doprowadzanie do jego przegrzania... wtedy bez problemu laduje, rowniez przy wlaczonej nawigacji. A gdy iP sie mocniej nagrzeje tez sie rozladowuje pomimo podlaczenia do ladowarki.

#7 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 września 2010 - 16:48

To ma oczywiscie tez znaczenie, ale tez duzo zalezy od ladowarki, bo kiepska ladowarka to i zimnego iPhone nie naladujesz.

#8 skowroneczke12

skowroneczke12
  • 3 postów

Napisano 06 września 2010 - 16:53

w zapalniczce powinno chyba być 12v a i sprawdź czy ładowarka jest kompatybilna z iphonem/ipodem

#9 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 września 2010 - 17:20

ZESTAW iPOD iPHONE LADOWARKA DOM AUTO USB GWAR waw (1202403617) - Aukcje internetowe Allegro

mam cos takiego ale Oryginalny kabel USB bo ten zastępczy mi sie popsuł

---------- Wpis dodano o 18:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:13 ----------

to jak mam ochładzać iphona po to zeby naładować telefon , on nie jest gorący kiedy nawigacja jest włączona\

Pozatym zauwazyłem tez ze ten wtyk od gniazdka do zapalniczki jest strasznie gorący

#10 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 września 2010 - 12:02

???

#11 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 07 września 2010 - 16:31

Jak nie ładuje przy zimnym telefonie, to ładowarka jest zbyt słaba. Popatrz ile mA jest na opakowaniu/ładowarce.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych