AmpKit Link w Polsce dostępny będzie w lutym 2011 w cenie detalicznej 129 PLN - taką informację otrzymałem od dystrybutora Peavey'a w Polsce, firmy Lauda Audio.
Sklepy detaliczne, które zajmą się dystrybucją to m.in. Rock and Roll (sieć) czy Ragtime (Wrocław).
Rozmawiałem też z Panem w R'n'R z Warszawy, ma osobiście interfejs iRig i zamierza kupić AmpKit Link ze względu na uciążliwe sprzężenia na ustawieniach High Gain - potwierdza to opinie z różnych forów o skuteczności rozwiązania interfejsu AmpKit Link'a w eliminacji feedbacku.
Oczywiście aktywny układ redukcji sprzężenia jest wbudowany w
interfejs AmpKit Link a nie w aplikację AmpKit i działa także dla kombinacji AmpKit Link z aplikacjami Amplitube, iShred Live etc.
Jak kogoś parzy, na niemieckim eBay jest AmpKit Link za 34,90 Euro plus 12 za wysyłkę do Polski (potwierdzone z wystawiającym mailowo), razem jakieś 190 PLN.
Na marginesie: wczoraj bawiłem się kombinacją iPad + Camera Connection Kit + AmpKit (aplikacja) +
IK Multimedia StealthPlug + gitara - działa idealnie, bez sprzężeń, bez zakóceń, BEZ OPÓŹNIEŃ (latency).
Aplikacja iShred Live też rozpoznała IK Multimedia StealthPlug jako urządzenie audio i działała bez problemu.
Natomiast aplikacja Amplitube na iPadzie nie działa póki co ani z IK Multimedia StealthPlug, ani z żadnym innym interfejsem audio USB.
IK Multimedia StealthPlug jest zgodny z Core Audio (nie wymaga żadnych sterowników), pobiera też bardzo mało prądu - dlatego bez problemu działa z iPad, o ile aplikacja obsługuje Core Audio.
Niestety Camera Connection Kit nie działa z iPhone

, dla iPhone'a zostają więc analogowe połączenia typu iRig czy AmpKit Link