Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AmpKit - efekty gitarowe w czasie rzeczywistym

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Greenek

Greenek
  • 104 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 września 2010 - 10:27

Peavey.com : AmpKit LiNK

Za $40 idealne do domowych eksperymentów. Szkoda, że w Polsce nigdzie jeszcze nie można tego dorwać :(

Edit: dowiedziałem się od dystrybutora, że AmpKity mają być w październiku. Cena jeszcze nie jest znana.

#2 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 06 września 2010 - 10:35

A może coś takiego? Audio Factory :: iRig

#3 Greenek

Greenek
  • 104 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 września 2010 - 10:38

Oglądałem kilka recenzji i wg wszystkich AmpKit oferuje lepszą jakość, zarówno dźwięku jak i samego urządzenia.

#4 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 10:44

Aplikacja kupiona, iRig zamówiony - zobaczymy, zobaczymy :) Pozdrawiam!

#5 maly3387

maly3387
  • 29 postów
  • SkądKrakow

Napisano 17 grudnia 2010 - 14:28

Sorry za odswiezenie. Chciałem się tylko pochwalić że, ampkit zamowiony przyjdzie raczej po świętach to skrobne mały tescik.

#6 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 12 stycznia 2011 - 13:03

Witam, szukam AmpKit Link w Polsce - czy w końcu ktoś to dystrybuuje u nas w kraju? Można zamówić z Niemiec, ale wysyłka 20 Euro to porażka. Może ktoś może pomóc w zdobyciu? Albo jest chętny na coś z
PEAVEY AmpKit LINK | Instrumenty i akcesoria muzyczne firmy Music-Town
lub
PEAVEY AMPKIT LINK - Thomann Cyberstore Polska

aby rozłożyć koszt dostawy.

Pozdrawiam,

#7 Fazere

Fazere
  • 291 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 stycznia 2011 - 22:02

Jeżeli mieszkasz w warszawie, to zobacz sobie iRiga w Rock and Rollu Zobacz na youtube filmiki z nim to najlepszy sposób

#8 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 13 stycznia 2011 - 07:36

Dzięki, ale na podstawie zebranych opinii z forów, sklepów itp wybór padł na Peavey'a :)

#9 marcelwindsurfer

marcelwindsurfer
  • 87 postów
  • SkądStawiguda

Napisano 13 stycznia 2011 - 10:19

witam ...potwierdzam genialnosc rozwiazania iRig oraz oczywiscie nieocenioną wszechstronność AmpliTube Zabaweczka przednia, jakosc dzwieku baaaardzo zadawalajaca Mnogosc opcji, narzedzi oraz samych przesterów jest naprawde godna pokuszenia sie o zakupp ... przyjmujac ze koszt iRig to 136PLN w cortland oraz 15,99 E za oprogramowanie AmpliTube - a zabawy starczy na dlugo i jeszcze dluzej ! Gdyby ktos potrzebowal wiecej info, zapraszam ... pozdr marcel

#10 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 13 stycznia 2011 - 10:46

Dodam tylko, że aplikacja Amplitube nie obsługuje audio copy/paste a aplikacja Ampkit tak, oczywiście można używać jednej aplikacji lub drugiej niezależnie od wybranego interfejsu (iRig czy Ampkit Link).
I jeszcze jedno: Ampkit działa z interfejsami audio USB na iPad przez Camera Connection Kit :) Zweryfikowałem osobiście.

A tak w ogóle temat jest o Ampkit Link i pytałem o możliwość kupienia tego w Polsce lub z tanią wysyłką poza krajem

Alternatywa typu iRig nie interesuje mnie ;)

#11 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 19 stycznia 2011 - 10:51

AmpKit Link w Polsce dostępny będzie w lutym 2011 w cenie detalicznej 129 PLN - taką informację otrzymałem od dystrybutora Peavey'a w Polsce, firmy Lauda Audio.
Sklepy detaliczne, które zajmą się dystrybucją to m.in. Rock and Roll (sieć) czy Ragtime (Wrocław).

Rozmawiałem też z Panem w R'n'R z Warszawy, ma osobiście interfejs iRig i zamierza kupić AmpKit Link ze względu na uciążliwe sprzężenia na ustawieniach High Gain - potwierdza to opinie z różnych forów o skuteczności rozwiązania interfejsu AmpKit Link'a w eliminacji feedbacku.
Oczywiście aktywny układ redukcji sprzężenia jest wbudowany w interfejs AmpKit Link a nie w aplikację AmpKit i działa także dla kombinacji AmpKit Link z aplikacjami Amplitube, iShred Live etc.

Jak kogoś parzy, na niemieckim eBay jest AmpKit Link za 34,90 Euro plus 12 za wysyłkę do Polski (potwierdzone z wystawiającym mailowo), razem jakieś 190 PLN.

Na marginesie: wczoraj bawiłem się kombinacją iPad + Camera Connection Kit + AmpKit (aplikacja) + IK Multimedia StealthPlug + gitara - działa idealnie, bez sprzężeń, bez zakóceń, BEZ OPÓŹNIEŃ (latency).
Aplikacja iShred Live też rozpoznała IK Multimedia StealthPlug jako urządzenie audio i działała bez problemu.
Natomiast aplikacja Amplitube na iPadzie nie działa póki co ani z IK Multimedia StealthPlug, ani z żadnym innym interfejsem audio USB.

IK Multimedia StealthPlug jest zgodny z Core Audio (nie wymaga żadnych sterowników), pobiera też bardzo mało prądu - dlatego bez problemu działa z iPad, o ile aplikacja obsługuje Core Audio.

Niestety Camera Connection Kit nie działa z iPhone :( , dla iPhone'a zostają więc analogowe połączenia typu iRig czy AmpKit Link

#12 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 18:22

Witam
Czy można zrobić taki iRig czy AmpKit jakimś domowym sposobem? Z tego co mi się wydaje to za trudne to nie powinno być gdyż potrzebujemy tylko trzech wtyczek i odpowiednio je podłączyć... Może ktoś się na takich sprawach zna? Bo chciałbym sobie zrobić lepszej jakości (złote wtyczki)...

Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 19:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:06 ----------

Czy jest możliwość żeby dźwięk wydobywał się z tego głośniczka na iPad? Bo nie chcę czasami podłączać pod piec tylko po cichu pograć...

Pozdrawiam

#13 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 14 kwietnia 2011 - 18:24

Trzeba dostosować impedancję, aby to miało sens IMO.
Same wtyczki to rozwiązanie proste:
Grey Sky / Green Fields: Make Your Own iRig Audio Interface for Amplitube App on iPhone/iPod/iPad for $10

Inne:
iRig (with DIY impedance matching cable?)
http://ideofunk.up.s...phone-fa54e.jpg

#14 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 20:36

To będzie super proste i chyba to zrobię :) Tylko gdzie takie kabelki dostanę :D Grey Sky / Green Fields: Make Your Own iRig Audio Interface for Amplitube App on iPhone/iPod/iPad for $10
Chyba nie mogę spalić, uszkodzić iPad, gitary czy pieca?

Czy mogę też po prostu podłączyć gitarę kablem i żeby w głośniczku iPad'a było słychać to co gram?

Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 21:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:08 ----------

Czy dobre kable znalazłem do tego Grey Sky / Green Fields: Make Your Own iRig Audio Interface for Amplitube App on iPhone/iPod/iPad for $10 sposobu?

Posted Image

Kabel przewód Jack 3xCinch Jack 3,5 mm 3RCA 1,5m (1557153332) - Aukcje internetowe Allegro

Posted Image

Adapter Chinch/Mini Jack żeński xbox+głośnki Tanio (1551867562) - Aukcje internetowe Allegro

Dobre?

Ten Posted Image mam

I czy ta metoda na pewno działa?

Pozdrawiam

#15 gmvh

gmvh
  • 113 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 08:48

Niestety niezbyt dobrze to działa! Oprócz samego kabla potrzebny jest jeszcze prosty układ elektroniczny który dopasowuje rezystancję wyjściową gitary z rezystancją wejściową telefonu. Bez tego dzieją się dziwne rzeczy. Raz działa, raz nie, czasami coś przerywa albo pierdzi...

#16 gitarzysta

gitarzysta
  • 516 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 16 listopada 2011 - 09:47

gmvh, napisałeś dokładnie to co ja kilka miesięcy wcześniej. Po drugie nie rozumiem czegoś: iPhone kosztuje 2500 PLN (lub parę stówek, ale przy abonamencie za kilka stów), za stówkę można kupić gotowy interfejs (AmpKit czy iRig). Jeśli kogoś stać na iPhone'a (czy to za 2500 czy za 500 plus wysoki abonament) to raczej może wydać dodatkową stówkę na iRig? No ale może ja jestem za stary i za wygodny i tego nie rozumiem...

#17 gmvh

gmvh
  • 113 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 22:29

"gitarzysta", napisałem prawdę!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych