Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iphone 4 telefony z UK na allegro gwarancja producenta UWAGA

• This topic is locked This topic is locked
48 replies to this topic

#26 Skwarek

Skwarek
  • 25 posts
  • SkądWawa

Posted 02 November 2010 - 22:21

Podaj mi adres sklepu czy czegokolwiek (nawet zagranicznego), dobry człowieku, gdzie będę mógł taki pakiet zakupić dla swojego Iphone będąc w Polsce a ucałuje rączki ;) Gwarancja Apple w IPhonie wygasa mi 10 grudnia, mam zamiar obdzwonić jutro wszystkie serwisy oraz samego Appla aby się dowiedzieć, czy u nas, w Polsce gwarancja Apple'a na numer seryjny IPhone'a jest do czegokolwiek przydatna. Googlowanie tego pytania tylko mną jeszcze bardziej zakręciło.

#27 carbon1

carbon1
  • 463 posts
  • SkądCalgary,CA

Posted 02 November 2010 - 22:47

To sa Autoryzowane Serwisy Apple

iSource SA
ul. Działkowa 85
02-234 Warszawa
T: 022 550 86 86
F: 022 574 23 87
W: Apple iPhone, MacBook, iMac, iPod nano, shuffle, TV - Akcesoria, Etui - iSource
E: office@isource.pl

Cortland Sp. z o.o.
ul. Zgoda 38
60-122 Poznań
T: 061 66 90 230
F: 061 66 45 401
W: Serwis - Cortland - systemy graficzne
E: serwis@cortland.pl

RAGZ SJ
ul. Piłsudskiego 143
92-236 Łódź
T: 042 676-30-43
F: 042 676 30-38
W: www.ragz.pl
E: ragz@ragz.com.pl

MiK Centrum Serwisowe
ul. Chrobrego 22
26-600 Radom
T: 048 363 31 66
F: 048 363 31 66
W: Autoryzowany Serwis MIK RADOM: Philips, Apple, Samsung, Sony, Toshiba, Sharp, JVC, Panasonic
E: recepcja@mik.radom.pl

moze od nich sie czegos dowiesz

#28 Stivo

Stivo
  • 1232 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 02 November 2010 - 22:55

Dziwne rzeczy opowiadacie Ja posiadam iPhony prosto od apple nie z żadnego uk i tak dalej i dostaje na każdego papiery. Jeden się uszkodził wysłałem go do Appla a Oni odesłali mi go na ich kieszeń do mnie do domu w Polsce. Więc co Wy za przeproszeniem do cholery opowiadacie?

#29 Skwarek

Skwarek
  • 25 posts
  • SkądWawa

Posted 02 November 2010 - 22:56

Dzięki bardzo. Cortland moge już wykluczyć, udało mi się z nimi dziś skontaktować i otrzymałem info, że serwisują wszystkie produkty Apple oprócz IPhone'ów :/ resztę sprawdze jutro

@Stivo
Jedyne czego próbuje się dowiedzieć, to czy gwarancja na numer seryjny IPhone'ów jest w polsce respektowana. Czy mając takiego IPhone'a wciąż na gwarancji Apple'a (nie ważne czy od polskich operatorów czy z usa czy uk) będę w stanie podesłać do jakiegokolwiek autoryzowanego serwisu czy to w Polsce czy cholera wie gdzie. Zazwyczaj google jest przyjacielem, ale dziś mnie wystawił, dlatego musze dzwonić. Jedyne co udało mi się potwierdzić to fakt, iż w przypadku zakupu telefonu u polskich operatorów dostajemy ich gwarancję, 12 lub 24 miesiące, tu zdania są podzielone (jutro przejade się do salonu Ery), jednak szczerze pisząc wolałbym ominąć serwis regenersis i wysłać do serwisu Apple w UK dla przykładu, nawet na swój koszt, byle by tylko go przyjeli na ten numer seryjny.

#30 Stivo

Stivo
  • 1232 posts

Posted 02 November 2010 - 23:03

Nasz kraj jest 10 lat do tyłu na słowacji to spokojnie już załatwisz przyjmą Ci go na podstawie numeru seryjnego ;)

#31 Skwarek

Skwarek
  • 25 posts
  • SkądWawa

Posted 02 November 2010 - 23:11

Rozumiem, że masz na myśli słowacki AppleStore? Czy jest również możliwość podesłania im paczuszki z telefonem? Opisana przez Ciebie opcja z odesłaniem paczki na ich koszt brzmi obiecująco... gdzie wysyłałeś dokładnie swój telefon?

#32 Stivo

Stivo
  • 1232 posts

Posted 03 November 2010 - 10:36

ja wysyłałem tam gdzie go kupowałem czyli prosto u apple a nie w jakiś appstorach i całej innej gównianej reszcie z którą zawsze są problemy bo telefon zanim ktoś sprawdzi przejdzie przez 20 pośredników. Sami kupujecie ludzie towary bóg wie skąd a potem się dziwicie że nie macie gwarancji to przykre. A Adresu niestety Ci nie podam bo wtedy nic już na telefonach appla nie zarobie.

#33 kojotek

kojotek
  • 112 posts
  • SkądPruszków

Posted 03 November 2010 - 10:46

Stivo możesz rozwinąć swoją wypowiedź odnośnie punktu w którym kupowałeś iPhone? Bo z tego co ja wiem... To właśnie Apple Store jest oficjalnym sklepem (nie żadnym pośrednikiem). No chyba że kupujesz z Chin... Wtedy faktycznie można się pokusić o stwierdzenie, że to Apple Store jest pośrednikiem... xD

#34 Skwarek

Skwarek
  • 25 posts
  • SkądWawa

Posted 03 November 2010 - 11:56

Nie do końca "dziwicie się".... Era i Orange oficjalnie sprzedają IPhone'y na naszym rynku. Dają na nie tylko 12 miesięcy gwarancji. Nie zależy mi na tym, aby kupować hurtowo i opychać na Allegro. Mi chodzi jedynie o sam serwis który przyjmie telefon na podstawie gwarancji Apple'a oraz o możliwość wykupienia pakietu applecare. 12 miesięcy gwarancji na taki sprzęt to zdecydowanie za mało. To może Ty jesteś w stanie taki pakiet sprowadzić? Chętnie kupie.

#35 carbon1

carbon1
  • 463 posts
  • SkądCalgary,CA

Posted 03 November 2010 - 12:29

jezeli dokupujesz dodatkowa gwarancje na stronie apple to tam masz do wyboru panstwo w ktorym jestes wiec to chyba daje Ci mozliwosc servisowania w tym ze kraju

#36 Skwarek

Skwarek
  • 25 posts
  • SkądWawa

Posted 03 November 2010 - 12:44

Dzwoniłem do Ery, nie ma żadnej możliwości wypkupienia AppleCare, gwarancja z ich strony to tylko 12 miesięcy. Dzwoniłem do Apple Polska po wybraniu opcji z IPhone'em zostałem odesłany do operatorów i połączenie zostało urwane, tak więc ze strony Polskiego Apple'a pomocy nie uzyskam, pewnie byłby też problem z rejestracją pakietu AppleCare nawet gdyby go uzyskał z innego kraju. Następnie zadzwoniłem do ISource, gdzie dostałem info o serwisowaniu IPhoneów zakupionych poza Erą i Orange (na podstawie numeru seryjnego). Nie wiadomo jednak jak to jest u nich z serwisowaniem telefonów z wykupionym AppleCare z innego kraju, osoba z którą rozmawiałem nie była w stanie mi odpowiedzieć na to pytanie, chcoiaż podejrzewam, że nie ma możliwości sprawdzenia czy wykorzystany został pakiet AppleCare w takich przypadkach, więc pewnie gwarancja byłaby w ISource uwzględniona, pod warunkiem, że uda się w jakiś sposób zarejestrować pakiet AppleCare.... jednym słowem, Polska to idealne miejsce dla płatnych serwisów IPhoneów. Zrezygnuje więc chyba z zakupu IPhone 4....

#37 carbon1

carbon1
  • 463 posts
  • SkądCalgary,CA

Posted 03 November 2010 - 13:11

ja wzialem swojego iPka na umowa w Vodafone Irlandia i jak mialem problem to operator powiedzial ze moge przyniesc telefon do nich a jak chce zaoszczedzic na czasie to moge zaniesc prosto do autoryzowanego servisu zrobilem tak i po 1,5 godziny od zostawienia telefonu zadzwonili ze nie moga naprawic i dadza mi nowego,kazali mi przyjechac za 3 godziny po odbior nowego iPka(dobre podejscie do klienta) wydaje mi sie ze operatozy ktorzy daja ci 12 miesiecy gwarancji to tez jest gwarancja apple i dziala na zasadzie numeru seryjneg,wiec jezeli dokupisz dodatkowa gwarancje to bedzie dzialala na tej samej zasadzie tylko juz pomijajac operatora

#38 Skwarek

Skwarek
  • 25 posts
  • SkądWawa

Posted 03 November 2010 - 13:46

Dokładnie tak, to samo powiedział mi sprzedawca w salonie Ery, ich gwarancja jest sprawdzana właśnie przez numer seryjny i na jego podstawie przesyłają do Regenersis. Teoretycznie więc, potrzebuje kogoś z UK lub US aby dodać pakiet AppleCare do swojego telefonu... wtedy powinienem być w stanie skorzystać jeszcze przez rok z serwisu ISource.

#39 carbon1

carbon1
  • 463 posts
  • SkądCalgary,CA

Posted 03 November 2010 - 13:56

Dokładnie tak, to samo powiedział mi sprzedawca w salonie Ery, ich gwarancja jest sprawdzana właśnie przez numer seryjny i na jego podstawie przesyłają do Regenersis. Teoretycznie więc, potrzebuje kogoś z UK lub US aby dodać pakiet AppleCare do swojego telefonu... wtedy powinienem być w stanie skorzystać jeszcze przez rok z serwisu ISource.

a po co ich potrzebujesz,przeciesz robisz to przez internet na numer seryjny iP

#40 Skwarek

Skwarek
  • 25 posts
  • SkądWawa

Posted 03 November 2010 - 14:03

Próbując wykupić AppleCare poprzez numer seryjny IP'ka (okno sprawdzenia gwarancji) z UK odsyła mnie na inną stronę gdzie moge zamówić pakiet z Brytyjskiego appstore'a, co nie wchodzi w gre, bo Brytyjski appstore wysyła tylko do UK. Opcja z US również wymaga adresu w stanach. Jeżeli zakupie pakiet załóżmy od kogoś z allegro, już sprowadzony to przy wprowadzaniu go również musze podać adres danego kraju...nie wiem czy można w tym przypadku podać jakiś totalnie randomowy czy nie, ale podejrzewam, że nie.

#41 carbon1

carbon1
  • 463 posts
  • SkądCalgary,CA

Posted 03 November 2010 - 14:14

Próbując wykupić AppleCare poprzez numer seryjny IP'ka (okno sprawdzenia gwarancji) z UK odsyła mnie na inną stronę gdzie moge zamówić pakiet z Brytyjskiego appstore'a, co nie wchodzi w gre, bo Brytyjski appstore wysyła tylko do UK. Opcja z US również wymaga adresu w stanach. Jeżeli zakupie pakiet załóżmy od kogoś z allegro, już sprowadzony to przy wprowadzaniu go również musze podać adres danego kraju...nie wiem czy można w tym przypadku podać jakiś totalnie randomowy czy nie, ale podejrzewam, że nie.

tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujace Cie pytania

Apple (Polska) - Wsparcie - AppleCare

#42 Skwarek

Skwarek
  • 25 posts
  • SkądWawa

Posted 03 November 2010 - 14:20

No nie do końca ;) AppleCare na IPhone w polsce oficjalnie nie ma, można sprowadzić jedynie z innych krajów. Podając Polskę jako lokalizację to nie zadziała, dlatego trzeba kombinować. Wsparcie polskiego Appla mi tutaj w niczym niestety nie pomoże :/

#43 carbon1

carbon1
  • 463 posts
  • SkądCalgary,CA

Posted 03 November 2010 - 14:34

pozostaje Ci wykupic ubezpieczenie w jakims towazystwie ubezpieczeniowym;),zapytaj w AXA ja takie mam

#44 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 posts

Posted 03 November 2010 - 14:34

Ja to zrobilem tak. Iphone 4 jest z ery. applecare kupione w USA. podalem numer seryjny iphone a adres do applecare w usa . i to wszystko. jezeli kupiles iphona z UK to kup applecare w uk. tak bedzie najprosciej ale mozesz kupic tez z usa :) zarejestrowac ipka i juz mozesz serwisowac go w PL lub w innych krajach( jedkan majac applecare trzeba byc idiota zeby serwisowac w Polsce sprzet apple) serwis w polsce pozostawia wiele do rzyczenia ;/

#45 Skwarek

Skwarek
  • 25 posts
  • SkądWawa

Posted 03 November 2010 - 14:52

Znaczy podałeś fikcyjny adres podczas rejestracji już posiadanego zestawu applecare? Jeżeli tak, to to by było właśnie rozwiązanie dla mnie, pakiet applecare z tego co widze można kupić z ebay'a.

#46 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2010 - 20:35

"...wiele do rzyczenia ;/"

Życzenia

#47 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 09 November 2010 - 15:48

Wygląda na to, że większość informacji z tego tematu dotyczących problemów z gwaranacją na iPhone'y dla egzemplarzy kupowanych poza Polską jest nieaktulna. Właśnie znalazłem takiego newsa:
GSMonline.pl - iSource oficjalnym serwisantem iPhonów

Jaka będzie jakość tej usługi przekonamy się pewnie w późniejszym terminie, ale chyba dobrze, że nie trzeba już wysyłać telefonów do obcych krajów i kombinować.

#48 enjoysunshine

enjoysunshine
  • 31 posts
  • SkądBiałystok

Posted 03 March 2012 - 13:44

Temat troche stary ,moglo sie juz cos zmienic .Uzywajac szukajki nie udalo mi sie znalezc konkretnych informacji co do gwarancji telefonu spoza granic Polski . Mam opcje kupic tanio 4s z UK , czy jesli mi sie uszkodzi to moge go wyslac do polskiego serwisu na naprawe gwarancyjna?

#49 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 03 March 2012 - 13:59

Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy.

Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż pół roku. Znajdź aktualny wątek traktujący o tym samym problemie i w nim kontynuuj dyskusję. Zamykam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users